Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,obracím se na forum s prosbou o tip na zesilovač k sloupovým reproduktorům Polk Audio T50.Co se týče basů je to až až,ale rád bych si pořídil zesilovač s tzv.ostřejším zvukem.Je toho víc-Onkyo,Marantz ,Denon atd.,ale rád bych dal na radu někoho,kdo má s tím zkušenost reálnou.Rád bych mněl zvuk trošku víc na výškách,nechci vkládat mezi cd a zesilovač komponenty tipu ekvalizér atd.Reciever je zbytečný,BT,streamování rádií jde mimo mně.Pouze iriginální cd.Takže mám představu o integrovaném zesilovači 2.0 s dobrým zvukem v cenové relaci 10-30 K.Pokud bude tip na dobrou věc i z druhé ruky,podstoupím riziko,ikdyž nový je nový.Byl jsem informován o tom,že prý hodně s vyššími frekvencemi pracuje Yamaha.Ale možná tip někoho z Vás bude lepší.Moc děkuji za rady a tipy,raději si nechám poradit než koupit něco síce pěkného ale hrajícího tzv.pod dekou.Děkuji.
Ty reprobedny Polk T-50 mají úplně pohádkové parametry. Na to že jde o 3* 16,5 cm repráčky na gumě, udávat citlivost reprobedny 90 db pro kmitočtovou charakteristiku v pásmu 40Hz - až - 20khz pro výkyv kmitočové charakteristiky +-3db ... a 150W zatížitelnost... HMMM tak to jsou borci. To PÁNBŮH může jim závidět.
PM6007 - se mi parametrově líbí. Nikde jsem nenašel schéma zapojení, aby to nebylo třeba TDA 2050 do můstku, že?, nebo něco podobného ...
Poslech HIFI muziky je vždy zcela individuální záležitost.Pro domácí poslech je vždy lepší soubor ,který je kompletován už ve výrobě.Mít reprosoustavy a kupovat k nim zesilovač,znamená riziko nesouladu poslechového dojmu.Většinou jde o zvyk,.V zásadě zesilovač dává základní zvuk,pokud ho nedoplníme equalizerem,pak se musíme spokojit s tím,co mame k dispozici.Reprosoustava má určitou charakteristiku,danou frekvenčním profilem,ovládat můžeme jen výstupní úroveň.-hlasitost.Poyor jen na zatižitelnost reproduktorů.Je udávána ve Watech, příklad - 50W neznamená údaj o výkonu,ale možnost maximálního výkonu yze zesilovače.Nemůžeme použít 100W výkonu pro vybuzení reprosoustav.Pokud chceme uprvit kmitočtový průběh ,neobejdeme se bez equalizeru.U některých zesilovačů lze barvu zvuku upravit filtrem tlačítkem na panelu.
JABRAKA
To že má reprosústava až 90 dB je pomerne vysoká citlivosť a teda budú hrať hlasnejšie oproti napr. 86 dB repro. Musia sedieť Ohmy a to je celé. Samozrejme že zosilňovač musí mať "navrch" - logika veci.
Kúpim lepší zosilňovač, a časom možno iné bedne. Aspoň budú skúsenosti, možnosť porovať. K malým repro však netreba nejaký extrémne robustný zosilňovač. ke veľmému primeru repro je vhodný veľmi robustný zosilňovač. Equlizér nemá v HiFi zostave čo robiť, to si dávajú púšťači MP3 či MP4 aby ešte viac zdeformovali ľu´dom muziku v duchu "čím horšie tým lepšie". Spletať značke je jedna vec, ale kokrétne modely je vec úplne iná. Chcelo by to nejakú staršiu tranzistorovú klasiku. S integrovanými obvodmi to nebývalo boh vie čo. No a napr. KRELL ide s cenou aj okolo milióna korún. 10 000 korún je na zosilňovač žalostná suma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.