Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPhone pro syna - má to smysl?

Od: jiriprochazka odpovědí: 31 změna:
Dobrý den,
obracím se zde na poradnu s mým problémem. Mám syna, 9 let. Chtěl bych mu koupit nový telefon, jeho iPhone 5s se už zpomaluje, navíc už na něj nejsou dostupné iOS aktualizace. Jelikož s manželkou máme oba dva iPhone, konkrétně 12 Pro a 11, chtěl bych synovi také pořídit iPhone, nejspíš XR nebo SE (2020).
Bude to však, pro relativně malé dítě, vhodné? Nebude to například ve spolužácích vzbuzovat závist? Finance neřešíme, jsme velmi bohatí, takže zde problém není.
Prosím, poraďte. S pozdravem,
JP

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Jste velmi bohatí, tak mu prostě kupte kamarády, kteří budou fungovat podle vašich představ. A nebudou potíže. To by mohlo být praktické řešení pro zdravý vývoj syna, ne?

jiriprochazka
hodnocení

Děkuji, vaše odpověď však nebyla vůbec přínosná, pokud jste ji myslel jako vtip, tak ani vtipná.
krtek6

ba naopak...byla velice přímá a jasná...

hodnocení

8x

Já mít 9-ti letého syna a neřešit finance, tak samozřejmě Apple iPhone 13 Pro Max 1TB;)

Na spolužáky vašeho 9-ti letého syna nehleďte, ti budou závidět i telefon s androidem

hodnocení

5x

Píšete, že ho má teďka a začíná být pomalý. Tak přece už zkušenost máte - zeptejte se syna, jestli se setkává se závistí. Navíc, ve škole nemá mobil vytahovat - nikdo nemusí vědět, jaký má mobil. Jestli se mu budou smát kamarádi, když s ním budou venku, tak to nejsou kamarádi.

jiriprochazka
hodnocení

Myslel jsem to spíš tak, že by v ostatních kamarádech mohlo vzbuzovat závist to, že má iPhone. Jinak, se závistí se už setkal, právě když měl ten iPhone 5s. Ale zase nechci jen kvůli spolužákům kupovat levný, nekvalitní telefon. Na synovi rozhodně šetřit nechci.
Spíš se budou smát že má iPhone

To má být překvapení? Pokud ne, tak se zeptejte syna, jakou chce značku. Nebo i kdyby bylo, může si s ním v obchodě, nad katalogem, na nějaké stránce e-shopu zahrát hru, jaký bys chtěl mobil (Vy mu v rámci hry také ukažte, který byste chtěl).

hodnocení

5x
Závist je otázka. Já spíš lidi s iphonama lituju - za víc peněz dostanou míň muziky.
Ale pokud máte všechno a vsichni iphone tak to asi dává smysl. Trochu bych se bála, že malé dítě telefon rozbije, to už je pak lepší, když rozbije nějaký levnější.
Ptáte se tady, abyste se pochlubil? Nebo když všichni napíšou, že jo, hrozně by záviděli, tak mu koupíte něco s androidem?
vernon
Přesně. Kupujou to jenom hloupé ovce. Android je lepší úplně ve všem...

hodnocení

1x

Dnes kdo neměl přes základku Iphone, jako by nežil. Kolega z práce kupoval prvnímu synovi ve 13 letech Iphone za 16.000 korun, přitom nejsou sociálně ani slabí, ale ani silní, ten ho teď po dvou letech odsoudil, že je to předražená sra... a kupují za cca 10.000 nějakého snad Číňana se super vybavením... Druhému co má teď 13 let taky musí koupit, aby se necítil špatně ve třídě Iphone zase za cca 15.000 Kč. Prostě ho musí mít... To, že mu vydrží do mechanického rozbití telefon obvykle 1-2 roky nevadí...

Naopak, pokud bude vzbuzovat nový telefon závist, tak nákup svůj účel splnil... Dnes se na to dost hrajě. A v 9 letech už je třeba budovat osobnost...

herobezh

Mě Windows Phone 8 vydržel na celý gympl.*frajer*

Já to psal ironicky... Ale bohužel to vypadá tak, že to tak je....

Někde jsem četl, že dělali průzkum v Číně a tam si prý nejčastěji kupují Iphone chudí a z nižších sociálních vrstev...Proto si berou i půjčky... Zřejmě prý proto, aby si zvyšovali sebevědomí... Nakonec Iphone si kupuje v USA i na dluh ten nejchudší člověk...

max*
hodnocení

1x
Myslim, ze jsou i jine veci a priority(k zavisti), nez je pouhy telefon. Ve skole snad ani nema cas vyuzit veskerych moznosti noveho phonu. Doma je lepsi vetsi tablet. Telefon je pak stejne jen na volani, sms. Jako kamera na lyzich nebo ve vode stejne vyhraje GoPro.
Nazor a fungovani z jedne ne zrovna chude rodiny: deti maji normalni mobil a tablet.
Maji jen urcite hodiny povolene na net.
Vysledek? Radeji behaji venku, maji kamarady a uzivaji si detstvi. Rozhodne jsou stastnejsi.
Vy. Dnes koupite super mobil, protoze nekdo snad by rekl..ze nato nemate.
Koupite nejdrazsi lyze a vybavu, co sezenete. V 17 mu koupite poradnou motorku, protoze..
No a behem 2 mesicu o nej treba prijdete..
Penize nejsou vse, jedte do Asie, tam je chudych a stastnych.

mikulas97
hodnocení

0x

Pro relativně mladé dítě (3.-4. Třída ZŠ?) je cesta k závislosti na mobilu. Má malá sestřenice dostala ve 2. třídě mobil a od té doby je na něm pořáď, kouká na anime, oblečení pod postelí, u toho jí sladké nebo slané chipsy... kam to dnes spěje...

tomaso
hodnocení

0x
Rozhodně ho kupte, určitě nemá cenu šetřit, vždyť i dítě potřebuje kvalitni mobil. To je v dnešní době nutnost, na závist spolužáků nehledte. Stejně mu už zavideji teď.
Možná bych ještě připlatit a koupil lepší než XR nebo SE.
Socky s androidem neposlouchejte.
Mám mobil s androidem za padesát litrů,jsem socka?
tomaso
Samozřejmě.
Když budete mít oktavku za mega, tak stejně budete socka. Když za stejnou cenu BMW tak ne.
nox®

BMW už dávno není ukázka finančního statutu člověka. Většina těch aut jsou mizerně vybavené plečky na operáky a podobně, ve valné většině jen přesunovadla ve firemních flotilách a o kvalitě provedení se už dá také polemizovat.

Mrkněte se , kolik majitelů zánovních vozů si koupí běžné značkové pneumatiky... Většina ty nejlevnější Číny... Jen se pokoukejte po svém okolí...

tomaso
Ale je, rozhodně nadelate víc parády v trojkovym BMW než v oktavce za srovnatelnou cenu.
Výbava a kvalita v tomhle případě vůbec nikoho nezajímá.
nox®
Asi u jednoduchých lidí to ještě funguje, ale ve svém okolí to mám spíš naopak. BMW si lidé drží spíš jako fandové a to starší kousky. Sám jsem měl velmi pěknou a udržovanou e46 330ci a obdivovala ji spousta lidí. Známý na ulici má třeba novější služebák 3er a už od pohledu je to nezajímavé tuctové auto, kterých denně potká člověk desítky. Sám to říká a i dost nadává, jízdní vlastnosti bída, rozvrzaný interiér a je celý nadšený z mého i30N a to je "pitomý Hyundai". To už se častěji setkávám s Mercedesy, ale to si spíš pořídí lidé, kteří na to mají a nemají potřebu někoho považovat za socky.

vlsta2*
hodnocení

0x

zdravím, chápu že jste vystaveni jako uživatelé iOS některé závisti nebo nepochopení a o to větší váš mladý syn. Nenechte se zmást, iPhone se mnohým lidem zdá být drahé, ale pořizovací cena není jen zdaleka to největší za tu elektronickou placku, jde hlavně o to že máte operační systém iOS. Ten kdo nemá, tak závidí a může mít opačné názory, třeba.. Ten kdo má, má klid a funguje, však asi víte. Radu vám asi přímo nedám.. (ono i ta stará pětka s, ikdyž nemá aktualizace na nový systém, má doživotní aktualizace bezpečnostní, ale to asi víte, dokud se nerozbije, bude fungovat) A jestli pořídit XR nebo SE.. je to na vás. Děti se učí rychle, někdy až moc.. Skoro bych radši navrhnul SE, která je postavená na staré osmičce, s tlačítkem prstu, aby se děti naučili vše. Není problém mu ho vyměnit přeci později za face iphone. Jinak tam asi váš syn asi jiný moc rozdíl nepozná, pokud se s ním nechce chlubit.

Jinak přidávám, mám synovce, necelých devět let, a ikdyž má tel. jiného systému, vždy se ke mě těší na iOS na iPad na iPhone a říká jako neználek, je to jednodušší, strejdo kliknu a funguje a blbneme na tom.. Proto ho k tomu učím. Pěkný večer.

tomaso
Je vtipné cist,že iphonisti mají pocit, ze jsou neco víc a ze kdo ho nemá, tak jenom závidí, protože na něj nemá:)
PS iPhone sam nemám,ale ne proto že bych na něj neměl,ale protože nechci(mohl bych ho mít zadarmo).
jiriprochazka
hodnocení

Přesně tak! Asi tedy půjdu do SE.
vlsta2*

tomaso, iPhonisti nemají pocit že mají něco vyjímečného, nebo drahého, třeba špatně chápete.. Ale budiž, projevil jste se přesně.., a iOS nemáte....

jiriprochazka, jen můj pocit, ať se daří synovi a i vám. Zastávám názor.. nic se nemá přehánět :)

tomaso
Ale vždyť jste to sám napsal, ze jste vyvolena a sockami nepochopena skupina "...
chápu že jste vystaveni jako uživatelé iOS některé závisti nebo nepochopení...Ten kdo nemá, tak závidí a může mít opačné názory, třeba.. Ten kdo má, má klid a funguje..."
IPhone nemám,ale pracuji s ním denně, znam ho dokonale...přesto je pro mě android jasná volba.
vlsta2*

žádná vyvolená a nepochopená skupina. Nic takového. Byla to jen odpověď na dotaz tazatele..

hodnocení

0x
Ohryzek nikdy. Problém s aplikacemi, placené a nedosahují úrovně androidixh

jsnsj
hodnocení

0x
Myslím že xr by neměl mít. Když bude mít SE, nebude to něco co by ostatní závidělo, takže za mě SE. Nebo počkejte do března, to bude SE 2022

jano357
hodnocení

0x

Vážený pan "jiriprochazka", ak Vaša otázka nie je len téma

na diskusiu, zamyslite sa najprv nad sebou, potom nad synom,

a ak Vám ešte zvýši čas a schopnosti riešte problém "iPhone".

Názory už boli, nechcem ich opakovať, len som naznačil smer,

veľa šťastia do budúcnosti...*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]