Nejste přihlášen/a.
Píšete, že ho má teďka a začíná být pomalý. Tak přece už zkušenost máte - zeptejte se syna, jestli se setkává se závistí. Navíc, ve škole nemá mobil vytahovat - nikdo nemusí vědět, jaký má mobil. Jestli se mu budou smát kamarádi, když s ním budou venku, tak to nejsou kamarádi.
Dnes kdo neměl přes základku Iphone, jako by nežil. Kolega z práce kupoval prvnímu synovi ve 13 letech Iphone za 16.000 korun, přitom nejsou sociálně ani slabí, ale ani silní, ten ho teď po dvou letech odsoudil, že je to předražená sra... a kupují za cca 10.000 nějakého snad Číňana se super vybavením... Druhému co má teď 13 let taky musí koupit, aby se necítil špatně ve třídě Iphone zase za cca 15.000 Kč. Prostě ho musí mít... To, že mu vydrží do mechanického rozbití telefon obvykle 1-2 roky nevadí...
Naopak, pokud bude vzbuzovat nový telefon závist, tak nákup svůj účel splnil... Dnes se na to dost hrajě. A v 9 letech už je třeba budovat osobnost...
Já to psal ironicky... Ale bohužel to vypadá tak, že to tak je....
Někde jsem četl, že dělali průzkum v Číně a tam si prý nejčastěji kupují Iphone chudí a z nižších sociálních vrstev...Proto si berou i půjčky... Zřejmě prý proto, aby si zvyšovali sebevědomí... Nakonec Iphone si kupuje v USA i na dluh ten nejchudší člověk...
BMW už dávno není ukázka finančního statutu člověka. Většina těch aut jsou mizerně vybavené plečky na operáky a podobně, ve valné většině jen přesunovadla ve firemních flotilách a o kvalitě provedení se už dá také polemizovat.
Mrkněte se , kolik majitelů zánovních vozů si koupí běžné značkové pneumatiky... Většina ty nejlevnější Číny... Jen se pokoukejte po svém okolí...
zdravím, chápu že jste vystaveni jako uživatelé iOS některé závisti nebo nepochopení a o to větší váš mladý syn. Nenechte se zmást, iPhone se mnohým lidem zdá být drahé, ale pořizovací cena není jen zdaleka to největší za tu elektronickou placku, jde hlavně o to že máte operační systém iOS. Ten kdo nemá, tak závidí a může mít opačné názory, třeba.. Ten kdo má, má klid a funguje, však asi víte. Radu vám asi přímo nedám.. (ono i ta stará pětka s, ikdyž nemá aktualizace na nový systém, má doživotní aktualizace bezpečnostní, ale to asi víte, dokud se nerozbije, bude fungovat) A jestli pořídit XR nebo SE.. je to na vás. Děti se učí rychle, někdy až moc.. Skoro bych radši navrhnul SE, která je postavená na staré osmičce, s tlačítkem prstu, aby se děti naučili vše. Není problém mu ho vyměnit přeci později za face iphone. Jinak tam asi váš syn asi jiný moc rozdíl nepozná, pokud se s ním nechce chlubit.
Jinak přidávám, mám synovce, necelých devět let, a ikdyž má tel. jiného systému, vždy se ke mě těší na iOS na iPad na iPhone a říká jako neználek, je to jednodušší, strejdo kliknu a funguje a blbneme na tom.. Proto ho k tomu učím. Pěkný večer.
tomaso, iPhonisti nemají pocit že mají něco vyjímečného, nebo drahého, třeba špatně chápete.. Ale budiž, projevil jste se přesně.., a iOS nemáte....
jiriprochazka, jen můj pocit, ať se daří synovi a i vám. Zastávám názor.. nic se nemá přehánět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.