Nejste přihlášen/a.
Poradíte někdo co dělat se smart TV LG, u které se začaly hodně pomalu načítat kanály? Někdy i 10s. Zdá se mi, že je to pomalejší jak se přešlo na DVB-T2. Děkuji
Zkusil bych tovární nastavení, případně zkusit aktualizovat software (jestli existuje aktualizace).
Ale už jsem se setkal s TV, které byly výkonově dost na hraně a dokonce se na nich výsílání v HD rozlišení (všechny ČT) sekalo. Bylo to více TV stejných modelů na jednom hotelu, u všech to samé. Takže je dost možné, že je prostě pomalá.
Díky za odpověď. Pomalá ale začala být až časem, Takhle extrémní je to až poslední dobou. Že přepínáte kanály a prostě čekáte i 10s než naskočí obraz daného kanálu. Zkusím ten software
Pro tazatele/lku: Zkuste ještě televizi na dvě minutky (klidně i deset minut) odpojit od napájení-vytáhnout šňůru/vidlici ze zásuvky 230V (nebo napaječ ze zásuvky). Občas se elektronika/program srovná a vše funguje jak má. Kolem roku 2015/2016 se začaly vyrábět televize s novým systémem kódování programů a dočasná paměť RAM se tam dávala "malá", takže se to při dnešním množství dat může zpomalit. Pravděpodobně bude i záležet na síle přijímaného signálu z vysílače, pokud telka často kostičkuje, mohlo by to být i tím. Mám telku LG z roku 2016 a než se program načte, trvá to cca dvě vteřiny. Než se přešlo na nové kódování, tak to byla tak vteřina.
Dobrý den. Také bych zkusil tovární nastavení a posléze při připojení k internetu aktualizovat firmware.
Jde to někde v menu TV udělat, nebo stáhnout na netu od výrobce soubor a přes USB nahrát? Máte s tím zkušenost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.