Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalá TV

Od: charlesr® odpovědí: 10 změna:

Poradíte někdo co dělat se smart TV LG, u které se začaly hodně pomalu načítat kanály? Někdy i 10s. Zdá se mi, že je to pomalejší jak se přešlo na DVB-T2. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte na video...a firmware... a je to...

hodnocení

Díky moc, zkusím. Ale není to to samé co dělá automatická aktualizace TV?

Jinak tovární nastavení jsem zkusil a je to o pár milisekund lepší. Nicméně ty HD kanály prostě trvají než se načtou. Je to otravné.

hodnocení

0x

Zkusil bych tovární nastavení, případně zkusit aktualizovat software (jestli existuje aktualizace).

Ale už jsem se setkal s TV, které byly výkonově dost na hraně a dokonce se na nich výsílání v HD rozlišení (všechny ČT) sekalo. Bylo to více TV stejných modelů na jednom hotelu, u všech to samé. Takže je dost možné, že je prostě pomalá.

hodnocení

Díky za odpověď. Pomalá ale začala být až časem, Takhle extrémní je to až poslední dobou. Že přepínáte kanály a prostě čekáte i 10s než naskočí obraz daného kanálu. Zkusím ten software :)

olinl

Pro tazatele/lku: Zkuste ještě televizi na dvě minutky (klidně i deset minut) odpojit od napájení-vytáhnout šňůru/vidlici ze zásuvky 230V (nebo napaječ ze zásuvky). Občas se elektronika/program srovná a vše funguje jak má. Kolem roku 2015/2016 se začaly vyrábět televize s novým systémem kódování programů a dočasná paměť RAM se tam dávala "malá", takže se to při dnešním množství dat může zpomalit. Pravděpodobně bude i záležet na síle přijímaného signálu z vysílače, pokud telka často kostičkuje, mohlo by to být i tím. Mám telku LG z roku 2016 a než se program načte, trvá to cca dvě vteřiny. Než se přešlo na nové kódování, tak to byla tak vteřina.

hodnocení

Díky. Teď jsem na to koukal a TV je pouze 2 roky stará. Nic nekostičkuje, ale prostě se čeká než se něco zobrazí. Vyzkouším, snad to pomůže.

hodnocení

0x

Dobrý den. Také bych zkusil tovární nastavení a posléze při připojení k internetu aktualizovat firmware.

hodnocení

Jde to někde v menu TV udělat, nebo stáhnout na netu od výrobce soubor a přes USB nahrát? Máte s tím zkušenost?

Já mám televizi přes wi- fi. V menu TV najdu aktualizaci firmaru a potvrdím to. Už jsem jí za rok aktualizoval 2x. S USB nemám zkušenost.

spisak*
hodnocení

0x

Podivej se na pripojku anteni k tv jestly je povitazena, mozna ma spatni signal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]