Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám televizi UE32N5372.
Vzhledem k tomu, že ji mám napojenou na satelit VU+SOLO2 s pevným diskem, tak mám televizi trvale zapnutou v pohotovostním stavu, protože využívám časté nahrávání i v noci .
Nyní jsem zjistil, že když se vypne elektrický proud-zásuvka pro TV, tak se po zapnutí stane, že se televize sama zapne.
U jiných televizí to nikdy nedělalo.
Tak bych měl dotaz, proč se tak děje? Přes den by to tak nevadilo, protože je vždy někdo-důchodce doma, ale v noci musí někdo vstát z postele a jít televizi ovladačem vypnout. To když se někdy přeruší proud v ulici a pak jej zase zapnou.
Děkuji za případné rady co s tím.
Zdravím zde. Tak jsem zjistil, že v nastevení HDMI byl ten problém. A opravdu tam bylo Anynet+.
Zrušil jsem to a je klid a dokonce při vypnutí televize ovladačem se již nevypíná ani satelit ( pak ukazoval jen hodiny ) a nyní ukazuje na něm poslední aktivní stanice, když je vypnutá televize. A další nyní výhoda je v tom, že se při zapnutí televize na ovladači hned rychle naběhne v televizi program. Před tím jsem musel čekat-objevovalo se není signál...připojování k HDMI a podobně, pak teprve se objevil program na televizi.
Ještě jednou moc díky za rady. Na to bych sám rozhodě nepřišel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.