Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se sama vypíná televize?

Od: misa503® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám televizi UE32N5372.

Vzhledem k tomu, že ji mám napojenou na satelit VU+SOLO2 s pevným diskem, tak mám televizi trvale zapnutou v pohotovostním stavu, protože využívám časté nahrávání i v noci .

Nyní jsem zjistil, že když se vypne elektrický proud-zásuvka pro TV, tak se po zapnutí stane, že se televize sama zapne.

U jiných televizí to nikdy nedělalo.

Tak bych měl dotaz, proč se tak děje? Přes den by to tak nevadilo, protože je vždy někdo-důchodce doma, ale v noci musí někdo vstát z postele a jít televizi ovladačem vypnout. To když se někdy přeruší proud v ulici a pak jej zase zapnou.

Děkuji za případné rady co s tím.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Zkuste, jestli se zapne i když od ní odpojíte ten satelitní přijímač. Tam bych totiž hledal "problém".
Pokud se nezapne, pak hledejte v nastavení TV něco jako HDMI CEC, případně automatické zapnutí při zapnutí HDMI. U Samsungu se to pravděpodobně jmenuje Anynet+.
hodnocení

Zkusím, zatím díky za snahu

hodnocení

Zdravím zde. Tak jsem zjistil, že v nastevení HDMI byl ten problém. A opravdu tam bylo Anynet+.

Zrušil jsem to a je klid a dokonce při vypnutí televize ovladačem se již nevypíná ani satelit ( pak ukazoval jen hodiny ) a nyní ukazuje na něm poslední aktivní stanice, když je vypnutá televize. A další nyní výhoda je v tom, že se při zapnutí televize na ovladači hned rychle naběhne v televizi program. Před tím jsem musel čekat-objevovalo se není signál...připojování k HDMI a podobně, pak teprve se objevil program na televizi.

Ještě jednou moc díky za rady. Na to bych sám rozhodě nepřišel.

jm
hodnocení

2x
Zásuvka pro tv může mít vypínací tlačítko... Zapnete si proud když budete chtít mít tv puštěnou. Dotaz je ale jiný než nadpis. Pokud se vypíná sama, upřesněte.
hodnocení

Já jsem ale případ...opravdu špatný nadpis. Mělo správně být, proč se zapíná sama?

Vypne se z nějakých důvodů proud v domě, pak jej zase zapnou a v tom se mi i sama zapne televize.

A nevím proč se tak děje.

hodnocení

2x

To je vlastnost nebo závada zdroje. Buď dát televizi do servisu nebo změřit kapacitu elektrolytických kondenzátorů ve zdroji, což jsou nejčastěji vadné součástky.

hanes*
hodnocení

0x
Mně u Samsungu, už nevím jaký typ, pomohla aktualizace. A rázem bylo po problému. Jak se říká, tak v jednoduchosti je krása.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]