Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám otázku a prosím o odpověď.
Zítra budeme ve škole proškoleni a přezkoušeni z paragrafu 4 vyhlášky 50.Na konci budeme psát test,ve kterém údajně bude 20 otázek a budeme muset odpovědět správně alespoň na 16.
Zde : elektro-jordan.cz/... jsem si něco o této vyhlášce našel,ovšem zajímaly by mě konkrétnější témata,ze kterých budeme psát test.Pokud by si někdo vzpomněl přímo na konkrétní otázku,bylo by to super.Docela se toho bojím.
§4- Pracovník poučený:
- Organizace je seznámila v rozsahu jimi vykonávané činnosti s předpisy o zacházení s elektrickými zařízeními a upozornila je na možné ohrožení těmito zařízeními včetně poskytování první pomoci při úrazech el. proudem. Lhůty ověřování znalostí a obsah seznámení musí být předem stanoveny.
Mohou:
- samostatně obsluhovat el. zařízení všech napětí
- pracovat na částech el. zařízení bez napětí do vzdálenosti 20cm od ž.č pod napětím
- pracovat na vypnutých zařízeních vn, vvn s dohledem
Nesmějí pracovat pod napětím.
Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.