Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro § 4 vyhlášky 50

Od: pepyk93* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mám otázku a prosím o odpověď.

Zítra budeme ve škole proškoleni a přezkoušeni z paragrafu 4 vyhlášky 50.Na konci budeme psát test,ve kterém údajně bude 20 otázek a budeme muset odpovědět správně alespoň na 16.

Zde : elektro-jordan.cz/... jsem si něco o této vyhlášce našel,ovšem zajímaly by mě konkrétnější témata,ze kterých budeme psát test.Pokud by si někdo vzpomněl přímo na konkrétní otázku,bylo by to super.Docela se toho bojím.

Členění elektrotechnických kvalifikací dle Vyhl. 50/78 Sb.

§4- Pracovník poučený:
- Organizace je seznámila v rozsahu jimi vykonávané činnosti s předpisy o zacházení s elektrickými zařízeními a upozornila je na možné ohrožení těmito zařízeními včetně poskytování první pomoci při úrazech el. proudem. Lhůty ověřování znalostí a obsah seznámení musí být předem stanoveny.
Mohou:
- samostatně obsluhovat el. zařízení všech napětí
- pracovat na částech el. zařízení bez napětí do vzdálenosti 20cm od ž.č pod napětím
- pracovat na vypnutých zařízeních vn, vvn s dohledem
Nesmějí pracovat pod napětím.

Děkuji za odpověď. :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

Nejsou to náhodou tyhle otázky?

http://vut50.ic.cz/ :)

vojtazanda*

Nevím jestli není víc verzí otázek, ale okruhy sedí. Jak jsi dopadl? Nakonec to nebylo tak strašný, že?:)

pepyk93*
hodnocení

Díky za optání. :) Nakonec tam stejně byly úplně jiné otázky než co jsem si vygooglil...*smich*

Ale se ztrátou tří bodů jsem ten paragraf 4 nakonec získal...*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vyhláška 50

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]