Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelit - jak zprovoznit české programy?

Od: jahoda315* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

máme satelitní přijímač Kaon KSC660CX a kartu Skylink. Při instalaci v základním menu jsou oba ukazatele - síly signálu (a název toho druhého si teď nevzpomenu) na hodnotách okolo 70%, což je prý dostačující. No, ale asi jen pro ty cizí programy, protože zatím se z televizoru ozývá jen němčina. :o( Máme nastavenou Astru 3.

Pokud pustíme ČT1, ČT2 atd., tak nic nejede a signál je jen pouhých 15%, pokud pustíme třeba Novu (taky nejede), ale signál ukazuje cca 60%. Čím to je? Je to jen špatným signálem?

A co karta? Nechali jsme ji přes noc na čt1, ale taky nic. Navíc, do každého přijímače se prý karta vkládá jinak, tak nechápu, proč to není v návodu. :o( Dáváme ji u tohoto přijímače dobře takto - čipem od sebe a směrem dolů?

Kartu jsme na netu zaregistrovali, ale zapomněli jsme navíc zadat e-mail, takže nám nepřišlo heslo, tak se nemůžeme ani přihlásit, abychom provedli reautorizaci karty. Už jsme ale kontaktovali zákaznický servis, tak snad heslo získáme nyní. :o)

Jde mi jen o to, zda je to sílou signálu nebo tou kartou?

Díky za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

A máte vůbec naleděny správné kmitočty. Předpokládám že máte správně Astru 23.

doplněno 22.03.10 21:52:

A někde v menu najdete položku jak si kartu prohlédnout. Pokud tam bude NOT INSERTET tak je karta vložena špatně.

doplněno 22.03.10 21:56:

Pokud najedete na ČT1 tak v tom informačním okně co se na chvíli objeví musí být 12525 V

fidonet*

předpokládám, že mají 19 st a 23 st. Bývá to přednastavené. Jen to musí doladit ...

jahoda315*
hodnocení

Jo, Astra 23, já se spletla. :o) A 12525 V tam máme.
Jinak, zítra to musíme vyzkoušet - v tom menu zkusit prohlédnout kartu a snad tak zjistíme, jestli jsme ji tam dávali dobře. :o)
Ale asi ještě bude potřeba najít lepší signál, jak psal fidonet, ale s tím je trochu problém, na víc, než na těch 70% jsme se zatím nedostali. :o(
Jinak, díky za rady.
fidonet*

Já si zapamatoval na chalupě u tchýně, že jsem kartu dával čipem dolů. Máme placené programy. Přijel jsem domů a opatrně jsem ji tam zasunul stejně. Celý den jsem šílel a bombardoval podporu, než nám došlo že máme čip naopak :) Chybama se člověk učí.

Ohledně instalace : Nasměrovat teměř na JIH, nejlepe podle sousedů a nezapomenout , že nenastavujete jen horizontálně , ale i vertikálně. Tedy téměř na jih a lehce k horizontu.

Nevzdávat a zkoušet :)

ar*

Jestli to nějak morálně pomůže tak s tím čipem nejsi sám. :) Já takhle rozcházel u známého satana 1/2 dne než jsem to zjistil.

fidonet*
hodnocení

0x

No nic proti vkládání karty, ale poradím vám : Nejdeli čipem nahoru, dejte ji čipem dolů *hej*

Ohledně českých programů. ty jsou na SKYlinku zdarma. Předpokládám , že máte špatně nainstalovaný ( namontovaný ) satelit. Zkrátka nedostatečný signál. Opět bych nerad se opakoval, ale když vám ukazuje signál jen 15%, je myslím logické hledat aspon 90%. Pokud nejste pod stromy, tak 70% je hodně málo. Pohrejte si s nasměrováním satelitu. Já to dělal na 8 metrovém žebříku asi 3 hodiny, a šílel jsem. Ale jde to. Přeji pekné nervy a hledání. Šílené je to, že musíte trefit oba konventory najednou do 90% (minimum)

jirbar*
hodnocení

0x

Důležitý je taky skew. Někdy pomůže nepatrně s LNB v držáku pootočit proti směru hodinových ručiček při pohledu na parabolu.

Karta taky nemusí být správně registrována, případně projitá 20 denní lhůta. I bez zadaného mailu se tady nechá podívat na stav karty a případně doplnit i chybějící údaje.

registrace.skylink.cz/...

V každém případě by mělo jít ČT24 na kmitočtu 12525 V

celp*
hodnocení

0x

Máte slabý signál.Použijte Satfinder je to dobrá pomůcka a stojí kolem 300,-Kč.Nastavit parabolu horizontálně,vertikálně a ještě úhel konvertoru jen tak od oka není žádná legrace.Laďte na NOE Tv.

doplněno 23.03.10 05:52:

Ještě jde o to kde jste jej koupili.Údajně má tovární nastavení pro Německo.Pokud je tomu tak chce to odborníka.

juvla*
hodnocení

0x

Nepíšete jestli máte na prabole monoblok (dva konvertory v jednom). hodně ho teď dávájí k sestavám. Je možné že jste šptně vložily monoblok na parabolu. Postavte se za parabolu a řekněte za který krk drží. V menu přijímače se podívejte jak máte nastaveny Disqc. řekněte který program např. chytáte. Parabola se většinou nastavuje na příjem čt24, ta jde volně. Až chytnete toto, laborujte s kartou.

fidonet*
hodnocení

0x

Pokud máte monoblok, ušetříte asi 2 hodiny času. My koupili s dvěmi solo bloky a nikde nebylo napsano jak mají být od sebe. Protože držák je dlouhý 20 cm, začali jsme na max šířce mezery ( v okolí nikdo monoblok nemá, abych to okoukal ). Inu, každý se učí. Jinak kolega měl už ten zaměřovací přístroj jako set v ceně. To se někdo má :)

jirbar*

Jak to že ne. Jedna Astra je na orbitu 23,5° a druhá 19,2° takže jsou od sebe 4,3°. Pokud ohnisko paraboly je 57 cm od paraboly tak přesně tvoří kružnici o obvodu 360 cm a tím pádem budou osy LNB od sebe 4,3 cm. Vzhledem k tomu, že průměr LNB je většinou 6 cm tak používám typ GI 201 které jsou delší, jedno se předsune, LNB se "naplácne" na sebe a osy jsou od sebe 4,5 cm. Pokud použije monoblock a bude chtít později rozšířit příjem, jen nastanou problémy. Totéž když začne zlobit příjem z jedné družice, tak vyhodí celý monoblock.

fidonet*

nj, to jsem tehdy ani zdaleka netušil :))

jirbar*

Tahle parabola je sešroubovaná na podlaze, nasazená na držák, na satelitu naladěn program z Hotbirdu (prostřední LNB), stačilo s parabolou otáčet po orbitu až byl příjem naladěného programu a to bylo vše. Aniž by se provedla jakákoliv korekce kteréhokoliv LNB, tak okamžitě šel příjem ze všech pěti družic.

Satelit - jak zprovoznit české programy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]