Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký LED pásek?

Od: jirkab* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,potřeboval bych pomoci. Přestalo svítit stropní světlo, tento typ:

baumax.cz/...

Rozdělal jsem ho a v jedné z větví jsem našel poškozený LED pásek, několik diod vypálených. Rád bych tento pásek nahradil novým, ale nedokážu nikde vyhledat stejný typ, co má tři piny a navíc je napájen dle trafa vyšším napětím.

Jaký LED pásek?
Jaký LED pásek? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak už bylo řečeno, máte proudový led pásek, ve svítidle jsou tři, budou zapojeny paralelně, tzn. cca 120mA na led pásek. Driver máte na na napájecí napětí led modulů v rozsahu 140 - 180Volt, tzn. musíte hledat pásek s napájecím napětím v rozsahu zdroje, počítejte 3V na led čip. Zavolejte do firmy TRON, je to Brněnský výrobce led modulů a dělají i tyhle pásky. Počítejte stím, že budou mít jiný světelný tok, vyšší, protože tyhle pásky ve svítidle mají poměrně mizernou účinnost a budete potřebovat spíše vyměnit všechny tři pásky, aby každé rameno nesvítilo jinak.

jirkab*
hodnocení

Děkuji. Vypadá, že jsou zapojeny sériové. Když jsem jeden ten pásek odstranil, světlo nesvítí, když jsem propojil kontakty + a -, které byly původně připájeny na pásek, tak zbylé dva již svítí. Už jsem hledal všude možně na internetu a takový pásek nikde nemohu sehnat. Zkusil jsem napsat i výrobci tohoto světla do Polska. Díky za tip na firmu TRON.

Ked zratane postovne, cenu pasika, tak si rovno kupte nove svetlo. Nahradit musite cely pasik, inak sa prepali nejaka sekcia a ste tam, kde predtym.

hodnocení

0x

Bezne pasiky, ake sa davaju napr pod kuchynsku linku su na 12 alebo 24V a maju sekcie po 3 / 6 diod v serii s predradnym odporom. Zdroj stabilizuje napatie. Tie skupiny led su potom paraelne.

Vas pasik ma led v serii, odpory nema a napajany je konstatnym prudom. Znesie pripojenie rozneho poctu led, napr od 20 do 30 a napatie nstavi tak, aby siel prud 350mA. Musite hladat pasik s rovnakym poctom diod a rovnakym prudom, u vas je to podla zdroja 350mA.

hodnocení

0x

Můžu se zeptat jak dlouho Vám světlo fungovalo? Chtěl jsem je doma také nainstalovat, tak jestli to má vůbec cenu. Děkuji

jirkab*
Fungovalo tyden :). Bohuzel pritelkyne ztratila uctenku. Znova bych urcite nekupoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]