Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení satelitů domácího kina

Od: petrsv odpovědí: 18 změna:
Zkomplikoval jsem si život a při stavebních úpravách jsem musel udělat změny,které mi neumožňují propojit reciver s pasivními reproduktory v rozích. Vede mi k nim dvoulinka, kterou mohu použít k napájení nějakého adaptéru, ale nedostanu tam signál z výstupu reciveru. Poraďte prosím,zda existuje nějaké bezdrátové řešení.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Výkonový signál bez drátu nepřeneseš pokud nemáš v trezoru Teslovy patenty na bezdrátový přenos energie.
Když budeš mít u každé bedny přijímač a zesilovač můžeš signál přenášet Bluetooth za cenu ztráty kvality nebo prostřednictvím wifi.

hodnocení

0x

To si vari myslíte,že vám bude vedieť niekto poradiť,keď neuvediete typy a značky jednotlivých zariadení?

petrsv
hodnocení

Připojuji foto reciveru a repra.
Připojení satelitů domácího kina
Připojení satelitů domácího kina #2
Připojení satelitů domácího kina #3

kami123
14.11.21 10:32
hodnocení

0x

Nexistuje

kami123

Respektive pokud myslíš "nějaký adaptér" pro učely reprodukce, tak můžeš dát BT přijímač + vysílač + nový zesilovač + propoj mezi bednami v zadu.

Miliony lidí po světě ale používají úspěšně pro připojení beden kabel.

re4zon
hodnocení

0x
Signalovy kabel je taky dvoulinka. Proc jsi tam proboha nedal silnejsi? Pak bys tohle nemusel resit.

petrsv
hodnocení

Bohužel, problém není v kabelech, ale v umístění reciveru mimo kabely. Chytré odpovědi typu že nejlepší je to kabelem je mimo mísu, pokud mi někdo předělá podlahu nebo strop,tak chytrý jsem taky. Ta dvoulinka od všech satelitů ústí u zásuvky 220v. Ten přijímač WiFi nebo bluetooth + zesilovač = mohu poprosit o nějaký typ? Děkuji
A to od té zásuvky nejde prodloužit a dovést k receiveru?
kami123

Ke každému repráku potřebuješ 1x BT vysílač, 1x přijímač, 1x zesilovač. K tomu všemu samozřejmě napájení .

Odhaduji tak 5-7 tisíc pro jeden reprák.

Normální člověk si tam někde koutem natáhne kabel za pár stovek nebo dá do lišt.

Trochu sis to přibarvil. Na aliexpress bluetooth 3 dolary. Zesilovač 2x30w 2dolary. Cena zdroje závisí na tom jak moc to chce ohulit. V paneláku si víc jak 10watt výkonu nedovolí takže mu stačí 3A zdroj za 6$.
Problém bude v tom že jestli musí mít všechno 2x tak nezpáruje 1+2 Bt. zařízení najednou a v časovém odstupu obrazu a zvuku způsobeném dvojím převodem.
15.11.21 15:44
Připojení satelitů domácího kina #4
petrsv
hodnocení

Super, děkuji za konstruktivní odpověď. Jsem laik, bylo by možné odkazy na aliexpres na konkrétní komponenty, a ještě dotaz, dalo by se napájet ty komponenty centrálně, a ne zdrojem u každého (vedou mi ty dvoulinky z jednoho místa ke všem satelitům a je u toho 220v).
Ještě jednou moc díky za pomoc.
Já to dával jen pro ilustraci co se mi doma sešlo. Tenhle konkrétní BT modul má napájení +5v nabíječkou od mobilu a ten zesilovač chce myslím 12V takže jedním trafem jedině za cenu přidání dalšího adaptéru který by se dal vykuchat z nabíječky na mobily do auto zapalovače. Ten je taky na 12 a v Číně stál kolem 2$.
Máš to jako příklad že by to šlo sestavit ale rozhodně to není ideální řešení. Tyhle modulové sestavy složené z komponentů se často chovají dost svéhlavě. Tím že je to na jednom zdroji to často vazbí ( chytá brum) chyba se blbě hledá a složitě řeší zase nějakým oddělovačem. Zkrátka je to spíš pro zkušeného bastlíře než pro nadšeného amatéra. A jak píšu výš - vůbec nevím jestli by šlo párovat jeden vysílač se 2 přijímači (u každé bedny jeden) a jaké bude zpoždění zvuku vůči obrazu. Můžu ti dohledat komponenty a dát odkazy ale budeš z toho nešťastnej až to budeš dávat do kupy.
kami123

Totak

Já vycházel z reálných cen jednotlivých zařízení u nás. (ne čínských modulů) A vycházel jsem z těch levnějších variant.

Nějak tak hádám, že člověku, kterému by vadila dvojlinka podél zdi, bude vadit nízká kvalita zvuku.

A i tak to rozchodit nebude jednoduché.

Ale pokud PetrSv umí s pájkou a měřákem, tak proč ne.

.

PetrSv

Napájení lze vzadu klidně rozvést. Ale v tom případě bude rovnou lepší vést tam signál přímo ze zesilovače a pak bude stačit i 1x přijímač a vysílač, čímž stáhneš náklady na polovic. Ty BT moduly bych ale moc nedoporučoval.

Se zesilovačem 30W za 2USD zkušenosti nemám, ale pokud má ten výkon a tak malý chladič, tak musí pracovat ve třídě D, kde bych si kvalitou zvuku nebyl také jistý. Ale netvrdím, že to bude nepoužitelné.

Samozřejmě že čekat zázraky od zesilovače na desce 5x5 cm asi nemůžeme. Já to kupoval ze srandy protože to loni na vánoce bylo za doláč. Z fotky je vidět, že je to nepoužitý protože jsem to chtěl na dvůr aby mi tam něco hrálo při práci na zahradě. Zatím tam ale mám staré autorádio takže mě nic nenutí bastlit něco dalšího.

petrsv
hodnocení

Ještě jeden doplňující dotaz - lze vyměnit satelity za jiné (např aktivní)?

kami123

Ano lze. Dokonce budou některé rovnou i s BT.

hodnocení

0x

"Chytré odpovědi" že nejlepší to je kabelem, jsou zcela správné.

Že jsou pro Vás "mimo mísu" protože jste nejřív udělal podlahu a nepřemýšlel nad kabeláží, to je věc druhá.

Obávám se, že jakékoliv řešení (vyřešit lze téměř vždy a téměř vše), bude podstatně dražší než je cena vašeho domácího kina (a to možná i s tou podlahou).

doplněno 15.11.21 09:01:

Bose set 300S.

Cca 21tis...5.0 a bezdrátově.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]