Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání baterek

Od: tomo30® odpovědí: 20 změna:
Koupil jsem na ebay led pásek na 3x1,5v baterie v krabičce s vypínačem.na druhý konec led pásku jsem dal mikrospínač.baterie mám obyčejné Varty zinc-carbon,jsou nezvykle teplé a ztratily cca 65% kapacity, může to způsobit zapojení ,res.pripojeni mikrospínače na konci pásku?
Přehřívání baterek

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

4x

Může, ale asi ne, co to znamená nezvykle teplé, co je zvyklé?

hodnocení

O žádných tepelných ztrátách nic nepíšu,jen že jsou nezvykle teplé a ztratily cca 65 %kapacity.
Takže dat mikrospínač mezi zdroj a pásek?
kami123

Chápu, Já to stihl přeformulovat. Pokud to hřeje při vypnutém světle, tak máš spínač zapojený paralelně místo seriově a musí se to spravit a není radno s elektrokutilstvím bez základních znalostí pokračovat.

Za jak dlouhou dobu stratili kapacitu? Jak jsi to poznal.

hodnocení

Ano,při vypnutém hřeje.nakreslis mi schéma?
kami123

Okamžitě jeden drát ke spínači přecvakni ! ! !

Hrozí škody!

12.11.21 19:06
hodnocení

Odpojeno
Přehřívání baterek #2
kami123

Pořád myslím na ty mimozemšťany.

Přehřívání baterek #3
kami123

Pokud to není jednorázová záležitost, tak doporučuji nastudovat nějaké základy.

kami123

Jinými slovy ano , přepínač mezi zdroj a pásek - spojit přerušený drát..

hodnocení

Mimozemšťany?...asi ti vrtá hlavou na co se to díváš co:-D:-D?...dej mi hoďku a pošlu foto,zatím můžete hádat ať je sranda
Ne, jednorázova záležitost to není,už jsem to dělal,pravda jinak než jak jsem to zkonil teď,z chyb se člověk učí...díky za rady a pomoc
kami123

Z mimozemšťanů si nic nedělej, to se tu občas objevují smyšlené dotazy..., tak jsem si nebyl jistý.

Ať děláš co děláš, tak měj u sebe hasičák :)

Tady něco pro inspiraci: cs.wikipedia.org/...

hadex.cz/...

.

Tipuji tedy nějakou osvětlenou scénu v kufru. :)

hodnocení

Jsi blízko...je to osvětlené:-D
hodnocení

Lepší? ...
Přehřívání baterek #4
hodnocení

Tak tady je můj výtvor
Přehřívání baterek #5
Přehřívání baterek #6
kami123

Krásné, nevidím zapalovač a nůžky na doutníky, ale je to super.

hodnocení

Díky, ano, vím,ale zákazník nepožadoval

ohm
hodnocení

0x

Zahřívání způsobuje nejspíš značný protékající proud, a/nebo přechodové odpory mezi kontakty. Umístění vypínače v obvodu za to nemůže.

hodnocení

Dá se to řešit?
V tomto případě může, protože ho má pravděpodobně paralelně k zátěži (a tedy i zdroji), takže to při "vypnutém" stavu nesvítí díky tomu, že jsou baterky do zkratu :)
Mikihans, za 1 s hvězdičkou (chybné zapojení je vidět z obrázku)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]