Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamera na dům

Od: ellen* odpovědí: 13 změna:

Prosím, mohli byste mi poradit, jsem zoufalá. Bydlím v RD, ale v takové té slepené zástavě, co je kolem silnic, tj. vstupní strana je do ulice, boční jsou slepené se sousedními domy a zadní je do malého dvorečku. Bohužel mám jednoho souseda kreténa, dlouhé roky jsem se mu snažila vyhýbat ale teď to tak vygradovalo, že jsem se s ním dostala do konfliktu a jsem v háji. Zničená květinová výzdoba na oknech, posprejované dřevěné dveře, včera nastříkané lepidlo v zámku (táta to 2 hodiny čistil a brousil, abych se vůbec dostala domů). Už jsem o tom uvažovala dřív, ale teď jsem rozhodnutá. Chtěla bych si na fasádu, nahoru vedle okapu umístit kameru. Ale vůbec se v tom nevyznám, nevíte někdo, jak by to vyšlo finančně (potřebovala bych nějakou, která nejen "kouká", ale taky natáčí, abych měla případně nějaký důkaz). Plocha fasády je malá, asi 9x3 metrů.

Nepište mi prosím, at volám policii. Ten šmejd je taxikář, je se všema policajtama kamarád.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Někdo tady mi před rokem poradil toto a jsem spokojen.

pro: berger. Napíšu do vnitřní pošty dotaz na odkaz který jste zadával. Prosím koukněta na to-děkuji

ellen*
hodnocení

Já nevím, asi jsem to špatně napsala, já nepotřebuji kameru, která zadetekuje pohyb - je to ulice, po které normálně chodí lidi, to by detekovala pořád *stop*, já potřebuju něco, co mi nahraje veškeré události, co se udějí cca 1 - 1,5m od baráku (abych viděla, jak mi leze k oknu, ke dveřím ap.). a to po 24 hodin a někam se to uloží, abych se na to mohla zpětně podívat. Když budu doma a dostanu od kamery hlášku - někdo se ti pohybuje u domu - to mi nepomůže, teda ano, ale částečně. Ale pochybuji, že by ty svinstva páchal ve dne. Taky jsem nepochopila to připojení - do zásuvky to by to asi nešlo a přes wifi bych potřebovala doma nějaký adaptér, něco jako u počítače, ne?

hodnocení

0x

Natacat mozete len svoj vlastny pozemok, ziadnu cast ulice, na to by ste potrebovali bezpecnostny projekt odsuhlaseny uradmi, lebo GDPR. Ak sused najde kameru zaberajucu verejny priestor, este vas aj nahlasit moze a pokutu budete platit vy.

Není to tak horké. Myslím tím žhavé, ne hořké :-D Alespoň v českém právu.

Pokud nebude natáčet celou ulici, ale jen bezprostření okolí domu (cca 1m) potřebné k identifikaci pachatele, tak natáčet může. Teď je otázka jestli ta kamera z plánované pozice na fasádě něco směroplatného natočí.

...

Něco o tom je tady. A závěr toho je: Z rozhodnutí Úřadu v této kauze lze dovodit, že není zakázáno monitorovat i veřejné prostranství, které úzce souvisí s užíváním vlastní nemovitosti, ale musí nutně dojít k jeho omezení na nezbytnou míru, aby nebyla dotčena práva a svobody jiných osob, které tento prostor používají.

Závěrem lze tedy uvést, že instalace kamerového systému k ochraně vlastního majetku je možný a právně respektovaný způsob zpracování osobních údajů. Je však nezbytné postupovat tak, jak je výše naznačeno v uvedených právně relevantních řešeních, a tím omezit možnou kolizi s právy ostatních osob.

...

Další článek je tady na stránkách Úřadu pro ochranu osobních údajů kde píší: Za dodržení zejména shora zmíněného ustanovení § 86 občanského zákoníku nebrání právní předpisy chránit si nemovitost (včetně pozemku) kamerou. Ta však musí být nastavena přiměřeně a adekvátně, tj. nastavena na sledování chráněné nemovitosti a nesmí nepřiměřeně zasahovat do soukromí druhých, zejména tím, že by byla nastavena do prostoru nemovitosti (včetně pozemku) souseda. Záběr kamery nesmí nepřiměřeně monitorovat ani veřejné prostranství v okolí nemovitosti (ulice, náměstí) nad rámec nezbytný pro identifikaci případného útočníka proti plášti budovy nebo oplocení soukromého pozemku.

ellen*
hodnocení

no, vy mi teda dáváte. *sok* Vím. myslíte to dobře a děkuju, že se mou otázkou tak zabýváte. Ale já tam tu kameru stejně dám, ten zmetek ji tam má taky a předpokládám, že vzhledem k tomu, jaký je to hloupý primitiv o těchto věcech neví a udávat mě snad nebude.

Proboha, to jsem netušila, že i s takovouhle (v mých očích) prkotinou může být takový problém.

hodnocení

0x

Já mám problém s cikány, tak jsem koupil tuhle N_eye IP kamera 8/... a zatím OK.

ellen*
hodnocení

Děkuju za tip. Ale já s Aliexpresem mám špatné zkušenosti, jednak s kvalitou zboží a jednak s placením. Tím, že se tam může platit jen přes kartu, dostal se někdo (hacker) k číslu mé platební karty a jednou v noci cink, a telefon po mě chtěl potvrzovací esemesku na odeslání 1 000 EUR z účtu. Ještě, že to má ta banka tou SMSkou takhle pojištěný, ale i tak mě to vyděsilo. Jo, a bylo to vlastně na kartu, kterou jsem pár dnů předtím nechala zablokovat, protože jsem ji nemohla najít, možná i to mě ochránilo. No ale okamžitě jsem si snížila limit pro platby kartou přes net na nulu - a případně si ho zvýším jen na tu chvilku, co budu chtít něco zaplatit a pak to zase stahnu. Každopádně mám teď tedy novou kartu, kterou jsem pro tyto účely ještě nepoužila a nějak se ji zdráhám použít.

kami123
hodnocení

0x

Začal bych tím, že bych vyvěsil cedulku, že oběkt je střežen kamerami.

I to může pomoct.

Pak i fejky.

ellen*
hodnocení

To mě taky napadlo, ale to by tomu pitomcovi bylo hned jasný, že je to výmysl a měl by ze mě akorát srandu. A cos myslel těmi fejky?

kami123

Fake - imitace kamery, dělaji se věrné napodobeniny, doporučuji skombinovat s pravou.

Pokud je dobrý výhled, tak můžeš mít kameru postavenu i doma za oknem.

A ono to není jen o tom sehnat firmu, co ti to namontuje, ale umět to potom také i ovládat.

ellen*
hodnocení

Děkuju všem, že jste se mi snažili pomoct. Podle Vašich odkazů by otázka kamery neměla být pro mě finančně ruinující (počítám samozřejmě i s montáží), zkusím oslovit nějakou firmu a nechám si to namontovat. Sama to samozřejmě nezvládnu. Ach jo. Sedím tady nešťastná a sním o tom, že se ten hajzl odstěhuje (utopie - v 65 nemá na vlastní byt, žije v městském), že ho uloví nějaká ženská a odtáhne ho do horoucích pekel (utopie - žádnou nechce, jen očas do postele), anebo já nevím co ještě. Přála bych mu samozřejmě i zlé věci, ale to nedělám, věřím, že každá negativní energie by se mi vrátila.

miro951
hodnocení

0x

Ja by som si nerobil, problémy s kamerou.

Ak by Ste mali akékoľvek dokazy, aj tak by Ste

sa museli obrátiť na "kamarátov toho šmejda".

Zajdite radšej za právnikom, a peniaze za kameru

venujte radšej jemu, on Vás bude navigovať ako ďalej. *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]