Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka AA/AAA Eneloop

Od: hlavik® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

koupil jsem si nabíječku Panasonic Eneloop(tu nejdražší). Podařilo se mi nabít dva články z deseti, u ostatních bliká chyba. Trefil jsem na vadný kus nebo to může být stářím baterii? Se starou nabíječkou od Varty nabití bez problémů. Další novou budu kupovat na IČO bez možnosti vrácení, tak ať nedopadnu stejně.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edudant
hodnocení

2x
Zkuste ty články, které nejdou nabít, nabít (přednabít) v nějaké obyčejné nabíječce (hloupé). Stačí 1-2 minuty. Jestli jsou články moc vybité, chytrá nabíječka je nepozná a nenabíjí. Mám to taky tak. Napište pak, jestli to zabralo.
hodnocení

To už jsem zkoušel, nazabralo. Já tu nabíječku koupil rozbalenou, ten přede mnou asi věděl, proč jí vrací ;)

Problém není v nabíječce, dosloužily akumulátory. I když je nějakým způsobem "nabijete", již mají velmi nízkou kapacitu (vysoký vnitřní odpor). Pokud je dáte na větší nebo dlouhodobější zátěž (svítilna s klasickou žárovkou), během chvíle přestane svítit vůči novým aku. Chemické latky v akumulátorcích jsou degenerované.

Životnost akumulátorky se ztrácí i časem, tak 3 až 8 let dle kvality jsou na odpad. Závisí i na způsobu používání. Podle mne na počtu nabíjení při domácím užívání (1x denně nabíjet) až tak moc nezáleží.

Ještě dodám. Klasickým NiMH akumulátorům hodně vadí vymrznutí. Stačí v mrazech ponechat v autu a jsou již na vyhození. "Vadná"/stará aku dosluhují u nás v zařízeních s minimálním odběrem a kde "najde o život" - LCD teploměry, kalkulačka, dětské hračky pípátka ...

hodnocení

1x

Mám eneloop, ale starší SANYO. Liší se pouze nápisem. taky je bílá.

Žádný problém, ale nestrkám tam 20let staré články a nedávám ni-cd. Používám pouze ni-mh od eneloopu a sanya tyto:

google.cz/...

Naopak jsem rád, že články nemusím hlídat a vím, že se články nabíjí samsotatně a ne po párech jako u GP nabíječky.

vierka

ENELOOP je technológia pre NiMH články firmy SANYO.

SANYO však už nieľko rokov patrí pod značku PANASONIC.

NiCd čllánky napr. Cadnica robili vynikajúce. Ak boli originál Japonsé, nevadia tie troky až tak. Skôr hlboké vybitie, skratovanie, resp. prebitie. Stáva sa to, ak je v jednoducho zariadení viac článkov v sérií, vtedy tan s najmenšou kapacitou zvyknú pri vybíjkaní ostatné batérie prepólovať. A to je to zlé.

asd1
hodnocení

0x

Mám Lidlovku, občas to udělá u hodně vybitého článku.. Jde "ošidit" tak že baterku rychle přehodim za tu kterou to vzalo, stačí pár vteřin a vezme jí (nebo připojit paralelně s ní aby jí to chvilku nabíjelo - pak neni potřeba ani ta "blbá" nabíječka na nakopnutí..

Pokud to dělá u dobrých baterií tak je vadná, možná moc citlivá.. Ano ten před tebou nejspíš dobře věděl proč to vrací *smich* Ta Lidlovka jede slušně, Eneloop jsou myslim zbytečně vyhozený prachy.. Šlo by ti i vyreklamovat, ale pak tam můžou být ofuky že to je baterkama a podobný kecy, pk je lepší ten Lidl že bere zpět bez ofuků a problém není ani reklamace..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]