Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha myčky BOSCH E:15

Od: nina odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

nevím co se mi stalo s myčkou BOSCH, dala jsem ji čištění jednou za měsíc a ona nevím jak dlouho po spuštění hlásí E:15 a svítí kontrolka vodovodního kohoutku a stále dokola mám pocit, podle zvuku jako vypouští vodu. Nejde mi RESETOVAT, nereaguje na to ani na vytažení ze zásuvky. Voda jde a ani nebyla přerušena dodávka. V chytré knížce tato porucha také není uvedena. Poradíte někdo? Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janko
hodnocení

3x

Ahoj, narozdíl od Niny, která tahala jen rozumy a nenapsala výsledek, já se podělím.

Nejvíc mi tedy pomohlo tohle video:

Dle návodu jsem odmontoval kryt pod dvířky (narozdíl od videa jsem nemusel sundavat kryt dvířek, ale to je tím, že jsem na vestavnou myčku ještě nenamontoval krycí desku). Zhruba uprostřd prostoru, naštěstí blíž vpředu, je jímací miska, v té je plochý polystyrenový plovák a nad ním je čidlo sledující zvedání plováku. Čidlo se dá tahem nahoru vyndat.

Já měl to štěstí, že ke skutečnému úniku vody nedošlo, ale dostaly se mi tam myší :-D jeden kus polystyrenu odkousaly a zablokovaly jím čídlo. Pokud tam skutečně budete mít vodu, vysušit a zjistit místo úniku. Na 90% to bude někde kolem filtru.

Hodně štěstí

vlastoj

To video řeší absolutně vše. Díky moc za sdílení.

am

Nejříve to mi to video připadlo složité, ale nakonec to byly 4 vruty a 2 šroubky. Velmi jednoduché.

U nás byla v nadržce opravdu voda. Bylo potřeba ji vysušit a vše fungovalo. Čidlo by šlo nemontovat zpátky, ale pak je riziko, pokud by voda opravdu masivně unikla. Tedy jsem vše dal do původního stavu.

hodnocení

1x

Zdravím,

Vlastním vestavěnou myčku Whirlpool, u které bezpečnostní plovák na spodku myčky který po aktivaci okamžitě zastaví napouštění a spustí vypouštění, nezafungoval a voda začala přetékat přes vanu ve které je umístěn plovák.

Chybu jsem našel že zespodu je rotační servo které v jimce (kam se dává filtr) je rotační ventil který přehazuje směr vody na uzavřený cyklus nebo vypouštění.

Ventil je poháněn plastovou tyčkou utěsněnou guferem vedoucí skrz vanu až do serva ve spodní části myčky pod jimkou.

Po zavezení myčky do servisu *identifikovali* prasklou jimku a chtěli 12 000-,

Po odmítnutí opravy servisu nebyla žádná plastová jimka poškozená a gufero které jsem potom našel, vyměnil a vesele se jelo dál bez chyb.

Gufero stálo 20-,

hodnocení

0x

E15 myčka Bosch

Vadný senzor úniku. [myčka nádobí]
Ucpaný odtokový systém (filtr, hadice, kanalizace).
Opotřebované trysky nebo špatné utěsnění.
Vodní postřik je vadný.

Možná

pomůže ; případně něco i zde

nina
hodnocení

voda odtíká, filtr jsem vyčistila, ramena jsem propláchla, vše funkční

A dole v myčce je SUCHO? Není tam voda? Čidlo vody ...? Něco zde A typ myčky? Bosch xxxxxx...

nina
hodnocení

ona neustále vypouští, zkoušela jsem tam i vodu nalít co udělá a ona ji vypustí i když mám otevřená dvířka, ani se nepřeruší

ona neustále vypouští, zkoušela jsem tam i vodu nalít co udělá a ona ji vypustí i když mám otevřená dvířka, ani se nepřeruší
Tak v tom případě servis...nebo někoho zkušeného

hodnocení

0x

To je chyba , ktora znamena : voda v spodnej casti umyvacky, je tam cosi ako lavor. V lavore je polystyrenove koleso, ked ho voda dvihne, vsetko sa vypne, aby nenastala potopa. Jedna z pricin moze byt vela umyvacieho prostriedku. Chybu treba resetovat, odporuca sa naklopit umyvacku o 45 stupnov, aby voda stiekla inde. Mozete to aj rozobrat a pozriet, ci je dole naozaj nejaka vytecena voda, nasledne snimac posunut nadol. Ak to ale niekde tecie, musi sa opravit ten unik, nie riesit spravne aktivovany ochranny obvod.

nina
hodnocení

myčka je vestavná, takže ji jenom tak nenakloním sama a pod myčkou je sucho. Byla zapnutá na prázdno na čištění a byl tam čistič k tomu určený - v lahvičce

nina
hodnocení

myslíte si, že když nechám myčku vypnutou třeba 2-3 dny, že se ten plovák sám nepohne? Resetovat nejde.

Umyvacku vytiahnite (po odpojeni hadic a kablov, ak su kratsie) spod linky, ide to v pohode, nedavno som takto Bosch vytiahol kvoli oprave. Aj naklopit to zvladnete, nie je to prilis tazke.

hodnocení

0x

Všichni radí správně vodu vylít, plovák v záchytné vaničce rozpojí okruh a myčka se začne chovat normálně. Jenom dodávám, že voda se tam nějak dostala a to je třeba zjistit. Myčku vyndat, odstrojit boční plechy, také plech pod dveřmi přístroje. Půjčit si někde příslušné hadice, myčku pozapojovat a spustit mytí, pozorovat, odkud voda teče.

nina
hodnocení

všem děkuji za rady, závada odstraněna a myčka myje za mě

hodnocení

0x

nina: To je fajn, že už vám to funguje ! Rádcové se snažili vám pomoci a věnovali vám svůj čas. Co kdybyste aspoň sdělila, v čem byla chyba a jak jste ji odstranila? Mohlo by to příště zase někomu pomoci.

mk459*
hodnocení

0x

E15 = únik vody ze systému, rozmontovat myčku, viz video:

youtu.be/...

Myčka Siemens SN56M535EU, je konstrukčně asi podobná Boschi. 2 prostředními šrouby uvolnit zavěšenou dřevěnou desku, pak dolní plech a izolaci, vyjmout spinač, polystyren. plovák a vysušit vodu. Voda protíkala ze spoje mezi "nerez vanou"myčky a spodní plastovou částí. Je tam gumové těsnění, které lze vyměnit. Mně stačilo otevřít myčku, přiměřeně dotáhnout 4 šrouby, které se časem povolily. Vše těsní a voda už neuniká.

doplněno 18.01.23 11:44:

Spletl jsem se ve videu, není to to ruský, ale toto:

youtu.be/... Tam je ukázáno jak demontovat a dostat se ke spínači a plováku.

preyt

Mám stejný problém (chyba E15 na myčce Bosch). Náklonem myčky se mi podaří chybu dočasně odstranit, ale za cca 10 mycích cyklů je zpět. Z toho vyvozuji, že se jedná o skutečně zatečení do spodní vany.

Chtěl bych se zeptat, zda je to opravitelné? Předpokládám, že by to mohlo být např. nějaké těsnění? Setkal jste se s tím někdo? Díky.

hodnocení

0x

Zdravím, jenom doplním, že po vysušení je potřeba přetěsnit nádobu: Těsnění jímky myč/...

preyt

Díky, právě jsem se dogoogloval ke stejnému. Zde je i návod.

kupaoprav.cz/...

preyt

Já to zřejmě budu muset vyzkoušet. Přijde mi, že bych to mohl zvládnout i sám. Jen bych se rád zeptal někoho zkušenějšího na 2 věci:

1. Lahev s modrou tekutinou - to je mýdlo, aby tam těsnění lépe zaklouzlo?

2. Myslím, že asi nejsložitější je tam těstnění správně zasunout a rozložit. Jak na to, když se nemá použitívat šroubovák. Existuje na to nějaký grif?

Díky.

Porucha myčky BOSCH E:15
Porucha myčky BOSCH E:15 #2
mvpj

Zdravím jsem laik ale s trochou fištrona to jde přetěsnit celkem v pohodě grif ani neni třeba .

Postupoval jsem dle odkazu návodu pro výměnu těsnění jímky - myčka Bosch

To těsnění jsem trochu namazal mýdlem ať lépe klouže ale jak jsem se ptal techniku v servisu

tak oni to dávájí na sucho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]