Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou žárovku koupit a jak ji vyměnit

Od: petruna odpovědí: 8 změna:

Ahoj, přestalo mně v kuchyni svítit světlo. Když jsem oddělala krytku, jaké bylo moje překvapení - žárovka nebo klasická ledka nikde, viz přiložené foto.

Jakou žárovku vlastně přesně koupit?

Když se na to podívám, nevidím nikde závit, pouze nějakou pásku asi ledek ale je tam nějaký drátek, který vypadá napájení. Do čeho se ty ledky vlastně zapojí? Musí mně to někdo přepájet:

Neriskuju, že mě to práskne? :D

Jakou žárovku koupit a jak ji vyměnit

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

" Něco odešlo"v elektronice pod tím kulatým krytem uprostřed...kupte nejlépe celou světelnou armaturu (lidově světlo) nejlépe se závitem na žárovku; date tam LED žárovku, třeba tuto, pozvete na kávu znalého známého a on i vymění osvětlení... tento typ osvětlení je pro většinu populace po poruše na výměnu...

doplněno 02.11.21 16:56:

SMD 2835 zde, technický list tady Akorát doprava začíná na 65,- Kč...nejlevnější dát na sběrný dvůr,,,,pokud nemáte "kutila"doma

hodnocení

5x

V tomhle svítidle žádná vyměnitelná žárovka není, svítí tam ten pásek po obvodu. Vyměňuje se celé těleso. Takže když neseženete stejný typ, znamená to vrtat nové otvory do stropu a případně i přizpůsobit přívodní vodiče. Místo práce na pár minut, kterou zadarmo zvládne úplně každý, práce na pár hodin za pár stokorun pro odborníka. Místo žárovky za pár desetikorun svítidlo za pár stovek. Je to na hlavu, ale taková je doba. Hlavně, že nám EU přikazuje šetřit suroviny a snižovat množství odpadů.

Ono to někdy opravit jde, ale to zvládne jen člověk se znalostmi elektroniky.

dam®
hodnocení

2x
Na obrázku je vidět jedna "odpálená" ledka a tu asi nevyměníte.
petruna
hodnocení

Vidím tam jednu ledku začouzenou. To jako kdybych koupila tu ledku novou a starou odstranila a napájela novou, tak to zase bude svítit? A co dokoupit jenom ten pás ledek?

asd1

Tak nějak.

Můžeš nastudovat základy elektroniky, sehnat díly, naučit se pájet.. Nebo sehnat někoho kdo to udělá za hezký voči..

= pro tebe je nejjednodušší řešení vyměnit celý svítidlo, buď za stejný nebo třeba s klasickou paticí kam dáš LED žárovku kterou v případě potřeby vyměníš snadno...

hodnocení

2x

Tieto svetla sa menia ako celok, na krabici / v navode je to jasne napisane. Nie je tam nic pre opravu laikom. ak ale mate cas, skusenosti a vybavenie, mozete sa stym pohrat. Otazne je zachovanie bezpecnosti.

riva
hodnocení

0x

Odpálená ledka se vypájí a naletuje se tam nová.

Vám zbývá vyměnit celé světlo.

hodnocení

0x

Bylo by dobré otevřít víčko, jstli na zdroji jsou nějaké parametry. Led pásek je rozdělen na jednotlivá pole, takže se bude jednat o sérioparalelní zapojení, tak pokud led čip není proražen vůči kostře a pokud neodešel i zdroj, tak by měla svítit ostatní pole. Pokud nesvítí nic, tak buď budou vadné led čipy i v ostatních sekcích, nebo je po smrti i zdroj. Je třeba se podívat, co je na zdroji, aby se dalo z něčeho vycházet. Pásek i zdroj lze koupit např. na Alli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]