Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s čištěním cd mechaniky

Od: hifivez odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,chci se zeptat, donesl jsem si od známýho z garáže starší hifi věž. Má znečištěnou cd mechaniku tak jsem ji vyčistil čistým lihem. Po vyčištění jsem zjistil že pálené CD to vůbec nečte a kupované se sice chvíli točí ale chvíli na to se napíše NO DISC. Je mechanika špatně vyčištěná nebo je chyba jinde?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

1x

Težko říct, spíš už je prostě v háji.

99% lidí při čištění optiku ještě více zanesou. (já bych čistil isopropanolem)

Laserová dioda má také omezenou životnost.

hodnocení

1x
Dost často to je motor, který neroztočí disk dostatečně rychle...

hodnocení

1x

Na čistění je lepší použít Hofmanské kapky nebo kapalinu na čistění optiky. I tak je ale zpravidla možné vyčistit jen horní plochu čočky. Na spodní plochu a hranol se většinou nedá dostat. Jen vyfoukat. Před vyhozením můžete zkusit mírně zvýšit proud laserem. Na vozíku je trimr. Jestli máte osciloskop, tak ho připojte na vstup předzesilovače. Mělo by tam být aspoň 0,8 Všš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]