Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba kWh vs Watty

Od: knopka* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,prosím pěkně,když se na číselníku protočí třeba 5 kWh co to znamená?že se protočilo 500 W nebo je to něco jiného?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Když se protočilo 5 kWh, to znamená, že se třeba spotřebovalo 500 W po dobu 10 hodin nebo taky třeba 50 W po dobu 100 h, ale většinou odběr kolísá, takže to může znamenat třeba 1 kW 2 hodiny + 200 W 10 hodin + 100 W dalších 10 hodin.

jabraka*
hodnocení

2x

Ještě se pokusím Dejavu doplnit.Dejme tomu že máš rozsvíceny 3 žárovky 60 W po dobu 2 hod.to je spotřeba 180 W x 2=360 Whod.K tomu běží sporák 30 min 2000W = 1kWhod a pračka 1 hod 1200W = 1,2 kWhod.Za tuto dobu natočí elektroměr 3,560kWhod

JABRAKA

fidonet*
hodnocení

2x

zcela něco jiného :)

5000 W! ne 500 ...

jinak kolik je to na ukazku, píšou kolegové nade mnou.

ale jde opravdu jen o matematiku. 5000 je kolik 60( W ) žárovek za hodinu? 5000/60 je 80 ( cca ) takže jedna žárovka 60W by musela svítit 80 hodin v kuse. Nebo dvě v kuse 40 hodin. Prostě matematicky vypočítat. Taky to je elektrický ohřívač o 1000 W po dobu 5 hodin. Nebo celý byt naplno za hodinku ( ohřívač, sporák, vysavač, žahlička, bojler na vodu a 5 žárovek )

knopka*
hodnocení

Já myslela že kilowatt je stovka.Kilo je přeci sto a mega je tisíc ne?*sok*

No te teda není.

Kilowatt = 1 000 wattů

Megawatt = 1 000 kilowattů = 1 000 000 wattů

jabraka*

Knopko,

kilo je tisíc,protože jednotka je gram.(kilo gram).

Mega je milion,tisíc kilo.Megabit-milion bitů,jednotek dat. Paměť počítače ,Mega pixels,zobrazovací počet bodů obrázku ve foťáku.

JABRAKA

Ještě pro doplnění
KILO- 1000

MEGA-1000000

GIGA-1000000000

TERA-1000000000000

MILI-0,001

MIKRO-0,000001

NANO-0,000000001

PIKO-0,000000000001

knopka*
hodnocení

Hm,pokouším se zjistit kolik natočili cogáni píchlí na chodbový proud.Když nebyli naíchlí tak 1-2 kWh za den,jinak zhruba 10kWh za den na chodbový proud.včera zrovna od 8 večer do 6 ráno bylo natočeno 1 dílek.

jabraka*

Cigáni si byli stěžovat,že jim v bytě netopí,(proto jsou napíchlí na chodbu!) a na úřadě se to řešilo.Úředník správy budov kývá hlavou a říká:My bychom jim rádi zatopili,ale ukradli si radiátory.

JABRAKA

sebod*

Kilo je tisíc. Viz KILOMETR je tisíc metrů. KILOGRAM je tisíc gramů.

Knopko, donuťte DOMÁCÍHO, ať on s tím něco dělá. Nedejte na jeho ústní sliby, že PAK to nějak udělá. Někdo tu elektriku zaplatit musí a pochybuju, že jemu se do toho bude chtít.

No, ti Vaši sousedé Vás aspoň trošku šetří. Mohli by protáčet mnohem víc. Buďte na ně hodní, vždyť jsou tak diskriminováni *smich*

alf*

to je mystifikace, kilo bylo dycínky sto, nikdy tisíc

Spotřeba kWh vs Watty

knopka*
hodnocení

Aha,no tě péro,tak ty cigáni za měsíc kolik teda protočili?*sok**ee* .

agi*

Ach jo, když už neumíte poděkovat a položit řádnou otázku, zkuste si po sobě aspoň přečíst, co píšete, než to odešlete, to je fakt děs. Nezlobte se, ale co je moc, to je moc.

knopka*
hodnocení

Já jsem to ještě neukončila,a já v každé mé otázce všem poděkuju,navíc proč vy se staráte jestli jsem děkovala nebo ne když zrovna od vás odpověd není.Každý není tak dokonalý jako vy a nechápu proč vůbec reagujete *frajer*.Netuším proč když někomu odpovídám na ODPOVĚDĚT tak se to objeví jako samostatný příspěvek a ne jako RE: .Takže samozřejmě všem děkuju za odpovědi :) a přeju krásný den *slunce*.

jirbar*

Eržiko jediná rada. Objednejte si elektrikáře a ten Vám to vše vyřeší. Pokud na něj budete mít.

fidonet*

Měl na mysli "dobrá odpověd´" a tedy bod k dobru :) Ale aspon to mohl napsal jako registrovaný, tedy neanonymní ...

knopka*
hodnocení

Jo aha *hi* ,tak to se omlouvám ;),a já pořád co mi to tady skáče :).Každopádně už je vše dohodnuté *placni* a bude se dávat slabý jistič..

fidonet*

slabší jistič jsem vám radil už dávno ( pokud jste to byla vy, s nazvem příspěvku černy odběr ). Začněte na 2A , ale spočítejte, kolik máte v obvodu žárovek, aby to udrželo.

knopka*
hodnocení

Jj,to já vím,to jsem taky řekla majiteli tak proto ;) .To on přijde s elektrikářem,ten si poradí :).Jéééé,ty nás budou nenávidět *smich*.

fidonet*
hodnocení

0x

V jednom máte pravdu KILO je sto, ... ... ... ale ted´ jakto?

Vy vycházíte z hovorového slengu ... kilo - 100 . Mega je milion ( ne 1000! ) , talíř -1000, mega - meloun 1,000,000 .. už víte na co jste se zaměřila? Na peníze. Tam se opravdu hovorově říka : dvě kila jako dvěstě korun.

Ale jak už jsme vám vysvětlili, Kilo je v matematice předpona pro násobek x 1000

Abych vás trochu zmátl : Kilolitr je kubík , Kubík je metr krychlový - tedy milion centimetrů kubických

knopka*
hodnocení

Máte pravdu,zmátlo mně to kilo.

víte snad kolik má jeden kilogram gramů . . .. ne? *zed*:-P jestli ne, tak to je pech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]