Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím pěkně,když se na číselníku protočí třeba 5 kWh co to znamená?že se protočilo 500 W nebo je to něco jiného?
zcela něco jiného
5000 W! ne 500 ...
jinak kolik je to na ukazku, píšou kolegové nade mnou.
ale jde opravdu jen o matematiku. 5000 je kolik 60( W ) žárovek za hodinu? 5000/60 je 80 ( cca ) takže jedna žárovka 60W by musela svítit 80 hodin v kuse. Nebo dvě v kuse 40 hodin. Prostě matematicky vypočítat. Taky to je elektrický ohřívač o 1000 W po dobu 5 hodin. Nebo celý byt naplno za hodinku ( ohřívač, sporák, vysavač, žahlička, bojler na vodu a 5 žárovek )
Knopko,
kilo je tisíc,protože jednotka je gram.(kilo gram).
Mega je milion,tisíc kilo.Megabit-milion bitů,jednotek dat. Paměť počítače ,Mega pixels,zobrazovací počet bodů obrázku ve foťáku.
JABRAKA
Ještě pro doplnění
KILO- 1000
MEGA-1000000
GIGA-1000000000
TERA-1000000000000
MILI-0,001
MIKRO-0,000001
NANO-0,000000001
PIKO-0,000000000001
Hm,pokouším se zjistit kolik natočili cogáni píchlí na chodbový proud.Když nebyli naíchlí tak 1-2 kWh za den,jinak zhruba 10kWh za den na chodbový proud.včera zrovna od 8 večer do 6 ráno bylo natočeno 1 dílek.
Cigáni si byli stěžovat,že jim v bytě netopí,(proto jsou napíchlí na chodbu!) a na úřadě se to řešilo.Úředník správy budov kývá hlavou a říká:My bychom jim rádi zatopili,ale ukradli si radiátory.
JABRAKA
Kilo je tisíc. Viz KILOMETR je tisíc metrů. KILOGRAM je tisíc gramů.
Knopko, donuťte DOMÁCÍHO, ať on s tím něco dělá. Nedejte na jeho ústní sliby, že PAK to nějak udělá. Někdo tu elektriku zaplatit musí a pochybuju, že jemu se do toho bude chtít.
No, ti Vaši sousedé Vás aspoň trošku šetří. Mohli by protáčet mnohem víc. Buďte na ně hodní, vždyť jsou tak diskriminováni
Ach jo, když už neumíte poděkovat a položit řádnou otázku, zkuste si po sobě aspoň přečíst, co píšete, než to odešlete, to je fakt děs. Nezlobte se, ale co je moc, to je moc.
Já jsem to ještě neukončila,a já v každé mé otázce všem poděkuju,navíc proč vy se staráte jestli jsem děkovala nebo ne když zrovna od vás odpověd není.Každý není tak dokonalý jako vy a nechápu proč vůbec reagujete .Netuším proč když někomu odpovídám na ODPOVĚDĚT tak se to objeví jako samostatný příspěvek a ne jako RE: .Takže samozřejmě všem děkuju za odpovědi
a přeju krásný den
.
Eržiko jediná rada. Objednejte si elektrikáře a ten Vám to vše vyřeší. Pokud na něj budete mít.
Měl na mysli "dobrá odpověd´" a tedy bod k dobru Ale aspon to mohl napsal jako registrovaný, tedy neanonymní ...
Jo aha ,tak to se omlouvám
,a já pořád co mi to tady skáče
.Každopádně už je vše dohodnuté
a bude se dávat slabý jistič..
slabší jistič jsem vám radil už dávno ( pokud jste to byla vy, s nazvem příspěvku černy odběr ). Začněte na 2A , ale spočítejte, kolik máte v obvodu žárovek, aby to udrželo.
V jednom máte pravdu KILO je sto, ... ... ... ale ted´ jakto?
Vy vycházíte z hovorového slengu ... kilo - 100 . Mega je milion ( ne 1000! ) , talíř -1000, mega - meloun 1,000,000 .. už víte na co jste se zaměřila? Na peníze. Tam se opravdu hovorově říka : dvě kila jako dvěstě korun.
Ale jak už jsme vám vysvětlili, Kilo je v matematice předpona pro násobek x 1000
Abych vás trochu zmátl : Kilolitr je kubík , Kubík je metr krychlový - tedy milion centimetrů kubických
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.