Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Powerbanka a kompresor

Od: jirka231990 odpovědí: 10 změna:

zdravím, mám z lídlu power banku lidl.cz/... a je u toho adaptér do zapalovače 12V/8A a zkoušel jsem zapojit tento kompresor google.cz/... ale kompresor je cunkul a nic víc...je kompresor moc sílný na zapnutí? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kompresor potřebuje na rozběh víc a powerbanka je slabá a nedá patřičný proud k vůli ochraně.

Může i pulzovat.

Lepší je použít akumulátor třeba 12V 12Ah gelák z UPSky

hodnocení

1x

Tu powerbanku je možné použít jako podpůrný zdroj při startování, když je slabá autobaterie, ale ne pro napájení kompresoru. Ten kompresor připojte do autozásuvky a při zapnutí mějte spuštěný motor auta.

kare
hodnocení

0x
"Přímé startování s vysokým proudovým impulsem cca 500 A / 12 V"
jiný údaj o 12V výstupu nenajdete.
doplněno 24.10.21 21:54: Tazateli jde hlavně o ten stálý výstup 12V, na powerbance (nikoliv v popisu) je psáno 12V/8A, podobný kompresor jsem našel a má proud psaný <12A a větší typ <20A. Větší službu by Vám udělal 12V/7Ah akumulátor za 350Kč.
Na startování je ta powerbanka úplně mimo... *smich*
Měl jsem něco podobného, raději už vozím kabely. *smich*
kami123

Řek bych, že to bude k ničemu. Já koupil něco takového zkusmo v auto kely a samozřejmě nenastartovalo.

... fejky.

Když jsem si vyráběl vlastní funkční z LiPol, tak jen baterka vážila 3x více. neý ta krabička,

A už někdo z vás zkusil tuhle? Protože ono to opravdu docela funguje ;)

jirka231990
hodnocení

No tuhle právě mám a zatím funguje, ale škoda že nejde ten kompresor...

kami123

A fakt to dovede nakopnout auto, když to neumí rozjet mnohem slabší kompresor?

Jinak viz Peterovo vlákno.

hodnocení

0x

To,že adaptér má svoju dimenziu 12V/8A ešte neznamená,že tam aj toľko je. Ten adaptér sa pripojuje cez usb do powerbanky a támá výstup len 2A max. a taký max. prúd bude aj na tej autozásuvke.

hodnocení

0x

Pri takom odbere, ako ma jednosmermy motor v kompresore na 12V pri rozbehu, to musite napojit priamo na akumulator vnutri powerbanky. To su tie dva silne kable s krokosvorkami, ktore idu na aku v aute, ked to ma pomoct nastartovat. Pozor na skrat, lebo nastane taky ohnostroj, ktory tazko uhasite.

gazda*

Přesně. To je jediné řešení. Hmotnost power banky vs. dle popisu LiFePo4 články. No chtěl bych vidět tu baterii. Myslím, že je nemožné u tenchnologie LiFePO4 a hmotnosti celé power banky 700g dosáhnout 12Ah.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]