zdravím, mám z lídlu power banku lidl.cz/... a je u toho adaptér do zapalovače 12V/8A a zkoušel jsem zapojit tento kompresor google.cz/... ale kompresor je cunkul a nic víc...je kompresor moc sílný na zapnutí? díky
Tu powerbanku je možné použít jako podpůrný zdroj při startování, když je slabá autobaterie, ale ne pro napájení kompresoru. Ten kompresor připojte do autozásuvky a při zapnutí mějte spuštěný motor auta.
"Přímé startování s vysokým proudovým impulsem cca 500 A / 12 V" jiný údaj o 12V výstupu nenajdete. doplněno 24.10.21 21:54: Tazateli jde hlavně o ten stálý výstup 12V, na powerbance (nikoliv v popisu) je psáno 12V/8A, podobný kompresor jsem našel a má proud psaný <12A a větší typ <20A. Větší službu by Vám udělal 12V/7Ah akumulátor za 350Kč. Na startování je ta powerbanka úplně mimo... Měl jsem něco podobného, raději už vozím kabely.
kami123
Řek bych, že to bude k ničemu. Já koupil něco takového zkusmo v auto kely a samozřejmě nenastartovalo.
... fejky.
Když jsem si vyráběl vlastní funkční z LiPol, tak jen baterka vážila 3x více. neý ta krabička,
To,že adaptér má svoju dimenziu 12V/8A ešte neznamená,že tam aj toľko je. Ten adaptér sa pripojuje cez usb do powerbanky a támá výstup len 2A max. a taký max. prúd bude aj na tej autozásuvke.
Pri takom odbere, ako ma jednosmermy motor v kompresore na 12V pri rozbehu, to musite napojit priamo na akumulator vnutri powerbanky. To su tie dva silne kable s krokosvorkami, ktore idu na aku v aute, ked to ma pomoct nastartovat. Pozor na skrat, lebo nastane taky ohnostroj, ktory tazko uhasite.
gazda*
Přesně. To je jediné řešení. Hmotnost power banky vs. dle popisu LiFePo4 články. No chtěl bych vidět tu baterii. Myslím, že je nemožné u tenchnologie LiFePO4 a hmotnosti celé power banky 700g dosáhnout 12Ah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.