Dobrý den,mám El bojler Dražice okce200 se zapojením na obrázku a mám jeste druhý bojler. Potřebuji to zapojit tak když první bojler nahreje a termostat vypne aby se zapnul druhý bojler. Pořadí někdo?
Čo tak použiť rozpínacie relé, kde cievka by bola ovládaná od termostatu prvého bojlera a v zopnutom stavé cievky by boli kontakty na druhý bojler rozopnuté,prípadne použiť prepínacie relé. Odborníci by mohli dať konkrétny návrh na tento tip riešenia.
Jak silnou spirálu tam máš? (W) . Je to vázané na proud... Teď to zkoumám a takové super od OEZ se již zřejmě nevyrábí a je mnoho jiných s různými rozsahy, ale nějak mě to neoslovilo...
Buďto provozní termostat přepojit aby spinal přepínací relé které odpojí spirálu u prvního boileru a přepnul na druhý. Nebo použít proudové relé které bude snímat proud u prvniho boileru a odepne stykač pro druhý boiler.
To používám cca 10 let, má kontakt 16A, čili můžeš natvrdo spínat/odepínat rovnou zátěž... Ale když ho hledám, tak vypadá, že se již nevyrábí?
A ostatní jiná buď se překrývá spínaný rozsah 2000W=8,7A a pak spínací/rozpínací kontakty bývají 1-8A , což by případně vyžadovalo další relé... Sice 1500W=6,52A by asi bylo snad na hranici (ale zase by mělo být samostatné jištění)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.