Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit?

Od: alexander odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,mám El bojler Dražice okce200 se zapojením na obrázku a mám jeste druhý bojler. Potřebuji to zapojit tak když první bojler nahreje a termostat vypne aby se zapnul druhý bojler. Pořadí někdo?
Jak zapojit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Použít přednostní relé?

Myslím, že je to nejjednodušší řešení.

hodnocení

2x

Čo tak použiť rozpínacie relé, kde cievka by bola ovládaná od termostatu prvého bojlera a v zopnutom stavé cievky by boli kontakty na druhý bojler rozopnuté,prípadne použiť prepínacie relé. Odborníci by mohli dať konkrétny návrh na tento tip riešenia.

Asi by to bylo nejlevnější a nejjednodušší řešení...

alexander
hodnocení

A co je přednostní relé můžu poprosit o odkaz nebo foto? Děkuji

Jak silnou spirálu tam máš? (W) . Je to vázané na proud... Teď to zkoumám a takové super od OEZ se již zřejmě nevyrábí a je mnoho jiných s různými rozsahy, ale nějak mě to neoslovilo...

alexander
hodnocení

Mám bojler 2kw a druhý 1,5kw a nesmí zapnout současné je to na fotovoltaiku o výkonu 2,2kw.

přes měnič?

hodnocení

0x
Buďto provozní termostat přepojit aby spinal přepínací relé které odpojí spirálu u prvního boileru a přepnul na druhý.
Nebo použít proudové relé které bude snímat proud u prvniho boileru a odepne stykač pro druhý boiler.

alexander
hodnocení

Mám střídač marko

No nejlepší by bylo toto: elektrotechnika-shop.cz/...

To používám cca 10 let, má kontakt 16A, čili můžeš natvrdo spínat/odepínat rovnou zátěž... Ale když ho hledám, tak vypadá, že se již nevyrábí?

A ostatní jiná buď se překrývá spínaný rozsah 2000W=8,7A a pak spínací/rozpínací kontakty bývají 1-8A , což by případně vyžadovalo další relé... Sice 1500W=6,52A by asi bylo snad na hranici (ale zase by mělo být samostatné jištění)

No hledej:

přednostní relé

odlehčovací relé

proudové relé

alexander
hodnocení

A můžu poprosit o přesný typ nebo odkaz na rozpojovaci relé? Děkuji všem za rady

Třeba:

elima.cz/...

elima.cz/...

Podmínkou je, aby relé mělo klidový kontakt (NC) !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]