Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zaměnit tyto žárovky?

Od: zarovka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

sháním 1000W žárovku do tohoto světla. Výrobce uvádí, že se má použít žárovka s paticí GY9.5. Takovou jsem našel, ale přijde mi zbytečně drahá a nevidím v ní žádný rozdíl oproti mnohem levnějši a dostupnější žárovce s paticí GX9.5. Navíc obchod, na který jsem poslal odkaz, u světla uvádí v popisu jako doporučenou žárovku z jejich sortimentu právě s paticí GX9.5. Víte někdo prosím, jaký je v paticích rozdíl a zda-li lze opravdu do GY9.5 světla dát GX9.5 žárovka, tak jak uvádí prodejce, nebo se jedná o chybu a pořebuji opravdu GY9.5? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gazda*
hodnocení

0x
A co tohle světlo?
thomann.de/...

kami123
hodnocení

0x

honza3*
hodnocení

0x

Nejde, protože ta levnější má 2500 lm, originál 21000 lm.

kami123

dražší má 2500, ale to bude asi překlep

honza3*

Jsem to otočil. Patří tam ta, co má víc lm.

honza3*
hodnocení

0x

Co se týká patice, kamarád měl podobný "problém".

Dal tam svetzarovek.eu/...

hodnocení

0x

Pokiaľ sa lepšie pozriete na jednotlivé patice,tak zistite,že je v nich rozdiel v zaistení a drážkach a spodných výstupkoch,takže ich zameniť nejde. Ak chcete kupovať lacnejšie varianty s inou paticou žiaroviek,tak vymeňte aj paticu vo svetle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]