Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa pro příjem digitálního vysílání

Od: barca6 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda nevíte o nějakém podrobném návodu na výrobu jednoduché antény.

Chystám se pořídit si set-top-box,bydlím ve Středočeském kraji a se signálem by neměl být problém,potřebuji jen nějaký návod na výrobu antény pro příjem digitálního signálu.

Např.kam jí mám umístit,co na to budu potřebovat.

Děkuji za pomoc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Anténu siraději zakupte případně i s držákem. Nasměrování by mělo být na vysílač ze kterého budete přijímat signál.

hodnocení

2x

Jednoduché použij stavající anténu... "pro analogové vysílání" ... mezi prenosem digitalniho a analogového signalu není rozdíl anténa je přijma oba stejně...

barca6
hodnocení

Problém je,že nemám na domě ani tu klasickou ,analogovou anténu.

Jinak anténu se mi kupovat moc nechce.

jabraka*

Barco.

Už jsem tu popisoval,jak si počínat.Přívodní kabel od televize má na jednom konci konektor do televizoru,nebo do STB Na druhém druhý konektor.Do středového kontaktu se dá zastrčit odizolovaný konec drátu o průměru asi 1,5 mm(instalační drát)

a toho stačí asi 40 cm.Aby nevypadnul,zajistí se v konektoru izolepou.Drát i s kabelem se zavěsí do okna,ve směru vysílače.

Měl by stačit na příjem obou multiplexů digitálního vysílání.

JABRAKA

fidonet*

Mě už se na to dokola ani nechce odpovídat :))

Ale jak píše Jabraka .. už jsme to popisovali ...

pokud máte dobrý signál, nepotřebujete v podstatě nic. Do vstupu pro antenu strčte cokoli kovového. Ja testoval kamaraduv Set Top box s kusem šroubováku, dlouhým asi 15 cm a signál byl na 90%

Takže, pokud se vám stará anténa líbí, vemte její konec drátu a stčte ji do SataBoxu. Pokud byste ji chtěla zlikvidovat, vemte jakýkoli starý drát, nebo starý kabel od stare TV, a ono to opravdu pojede.

Jediným kriteriem, je opravdu mít dobrý příjem. Aspon dobrý. Lepší je mít výborný. Nedávno jsme tady řešili, jednoho uživatele, který neměl dobré pokrytí, i když je to podle Ceskych Radiokomunikaci nemožné :))

barca6
17.03.10 21:21
hodnocení

Díky.*palec*

stepi*
hodnocení

0x

Anténu bych zaoupil ve specializované prodejně. Buď můžete koupit na střechu a nebo do domácnosti takovou tu stolní.

Pokud máte připojení k internetu za řeč stojí jistě stojí zvážení tzv. IPTV:).

hodnocení

0x

Zajděte si do Elektry a kupte si síťovanou anténu ze zesilovačem a napájením.Přijde Vás to dohromady na 500,-kč.Dokonce v Globusu ještě levněji.Ale úplně ze všeho bych volil satelit,kde budete mít mnoho českých i slovenských kanálů v prvotřídní kvalitě a taky si můžete kdykoliv placené kanály i dokoupit,což u set-top-boxu zatím není možné.Já mám doma 2 televize.Na jednu mám satelit , na druhou set-top-box.U satelitu je lepší obraz,neřeším žádné kostečkování a jiné výpadky obrazu,navíc mám u satelitu předplacený Skylink se širokou nabídkou programů v češtině.Volte satelit.

miljan*

Jak se dá takové množství programů sledovat. Den má pouze 24 hodin.

jabraka*

Mirku,ten zesilovač na síti je jen na škodu,signál omezuje.Ta antena je zbytečně širokopásmová,přestože stačí přijímat kanál bývalého druhého programu a na něj by anténa měla být naladěna.Pak má největší zisk.

Jabraka

buci
hodnocení

0x

kašli na DVB-T a pořiď si raděi satelit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]