Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Schválíte mi toto zapojení stykače mezi termostat a topné těleso ( tam bude zásuvka). Nebo je to špatně? Díky.
Je stykac nutny? Ohrievacie teleso je odporova zaraz, to by mohlo zvladnut aj relatko v termostate, zvykne byt 16A, co je okolo 3.5 kW prikonu.
Ak na stykaci trvate, potom este kondenzator okolo 10 nF / 275 V AC paraelne k cievke, aby sa neznicilo rele spickami pri rozpinani.
Pokud bys zvládl v budoucnu relé případně přeletovat, tak bych to dal klidně přímo bez stykače.
Čínské výkonové součástky bývají často poddimenzované, ale tady se v podstatě riskuje jen úsilí navíc na úkor menšího úsilí.
Jedno náhradní relé máš už uvnitř, pak se dá dát klidně i jiné na 12V.
SSR zbytečně hřeje.
Presne tak, napajkoval by som tam nejaky Omron alebo nieco, co ma napisane 16A 250V a je to s rezervou, len to nesmie spinat motor a pod. Staci dodrzat napatie cievky. Pokial by vam nesedeli nozicky, rele moze byt externe a dva vodice pojdu od plosaku k cievke rele, tam je bezpecne napatie. Dokonca povodne rele moze zostat, ak nemate odsavacku, staci napr skrabnut na DPS cesticku alebo rele vykuchat a cievku urvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.