Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje zvuk v digitálních hodinkách

Od: jara* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám digitální hodinky Casio W-88H.
Vyměnil jsem pouze baterii a od té doby nejde zvuk při budíku.
Nenapadá někoho něco co bych mohl zkusit?
Zkoušel jsem vytáhnout a znova vložit baterii a nepomohlo to.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Většinou bývá piezo pískátko na zadním krytu. Zároveň jsou na něm dvě kontaktní plošky a naproti nim uvnitř hodinek dva pružné kontakty. Zkontrolujte a případně napružte tyto kontakty, aby dosedly na kryt.
Pokud je to u vašich hodinek jinak, tak to nejlépe uvnitř vyfoťte (i se zadním krytem z vnitřní strany) a dejte fotky sem.

hodnocení

2x
Zkus otočit zadní víčko které jsi sundal kvůli baterce. Asi jsi ho nasadil blbě.
Jestli ale otočit nejde a máš ho správně, tak jsi ztratil tu pidipružinku která dělá dotyk na pípák.Pak už ti nepomůže ani svěcená voda. Takovou prťavost budeš asi marně hledat.

jara*
hodnocení

Přikládám fotky.
Kde je prosím ten bzučák?
Ta lidí pružinka tam je, ale je na správném místě? Jsou tam totiž 2 otvory, nebo mají být 2 pružinky?
Nevím k čemu tam vůbec je?
Děkuji
Nefunguje zvuk v digitálních hodinkách

červeně označené kolečko musí být v kontaktu s červeně označenou pružinkou v hodinkách, stejně tak zeleně označená část krytu musí být v kontaktu se zeleně označeným kontaktem v hodinkách.

Zkuste případně kontakty trochu napružit a hlavně si dejte pozor, abyste tam dal kryt správně a neotočil ho o 180°

Nefunguje zvuk v digitálních hodinkách #2
jara*
hodnocení

Tak zkusil jsem přehodit tu pružinku co je na fotce nahoře do druhého otvorů a zavíčkoval a ono to už funguje :)
Prosím můžete mi to vysvětlit? Kde je ten bzučák a k čemu slouží ta pružinka?
Bzučák je to bílé kolečko na zadním krytu a pružina + pružný kontakt u baterky slouží k tomu, aby se na bzučák dostalo napětí.
gme.cz/...
jara*
hodnocení

Chci vám moc poděkovat, že jste mi to pomohli spravit a vysvětlili, jak to vlastně funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]