Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kino nebo soundbar

Od: peter11 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den mám dotaz, rád bych si koupil nějaký domácí kino k tv, nemusí to by nic extra jen aby to vylepšilo zvuk tv zejména na zimní koukání na tv na Netflix apod, v létě telku skoro nezapnu. Díval jsem se že se dá koupit soundbar do 5000 Kč a nebo jsem se díval že bych koupil z druhé ruky domácí kino do 5000... Jako třetí možnost jsem viděl že se dají koupit i reproduktory... Můžete mi někdo poradit nejlepší variantu popř. Model díky... :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Kup si nejake repro Edifier, podle rozpoctu a vzhledu, a budes na tom o tridu lip nez se soundbarem nebo domacim kinem v o dost vyssi cene. Treba r1700 za tu cenu hrajou vic nez dobre. Sam mam stary o trochu vyssi model a tv ozvuci ne o moc hur nez pasivni soustava za petinasobnou cenu. Samozrejme nebudes mit prostorovy zvuk, ale to s timhle rozpoctem beztak nejde.

hodnocení

0x
Soundbar v téhle cenové hladině ti dá možnost většího zesílení zvuku ale musel bys sakra dobře vybrat aby to zvuk zvedlo i kvalitativně. Oproti tomu domácí kino s dobrým sub-boofrem bude mít zvuk o poznání kvalitnější. Zkoušel jsem to s domácím kinem ale byl u toho docela problém se zpožděním zvuku. Ona televize zpracuje zvuk digitálně, synchronně ale když ho předá do výstupu musí ho převést na analogový a zesilovač ho pak při zesilování opět ještě opozdí a na výstupu už je to znát. Řešením je využití optického spidif propojení kdy se zvuk převodem na analog nezpomaluje ale převádí jako digitální signál. To ale musí podporovat obě zařízení. Co se týče repro beden, tak málokterá televize má přímo výstup na bedny s dostatečným výkonem koncáku aby to mělo smysl řešit a při použití výstupu na sluchátka zas musíš nějak řešit zesílení ( sluchátkový výstup nejde skrz koncový zesilovač) a tím opět ztratíš synchron.

hodnocení

0x

Z bazaru něco koupit můžete, otázka je konkrétně co...

Soundbar ani ve dvojnásobné cenové hladině (než co máte Vy) není žádný zvukový zázrak (leda byste ještě absolvoval vojenskou službu a sloužil u dělostřelců).

Obecně vzato v této cenové relaci v podstatě nic rozumného (a smysluplného) sehnat nelze. Mluvím alespoň o "mírných" nárocích na kvalitu zvuku.

hodnocení

0x

musela jsem ho mít a vůbec nepoužívám jelikož nakonec na Tv vůbec nekoukám a pouštim si vše až před spaním z noťasu .Prodám .Philips viz foto 2 vysoký 2 malý repráky ,zkusim najít popis

Domácí kino nebo soundbar
Domácí kino nebo soundbar #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]