Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvělá zrcadlovka/foťák do 15 tisíc pro začátečníka

Od: tomas32 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc při výběru fotoaparátu pro začátečníka. Do teď mám pouze normální foťák, se kterým jsem se něco naučil, ale jeho fotografie již nejsou nic, moc. Koukám hlavně po zrcadlovkách do 15 tisic, ale i lehce přes. Zatím mi přišel idální Canon EOS 2000D s objektyvem EF-S 18-55mm, ale přijde mi takový nic moc. Nedoporučil by někdo něco lepšího? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

2x
Jedině bazar.
Na bazoš.cz koupíte slušný stav zrcadlovky např Nikon d5300 za 5000 a k němu objektiv za 10000. Jejich původní cena 40tis...
doplněno 10.10.21 17:18: foto.bazos.cz/...
tomas32
hodnocení

Tam jsem se již koukal, jen na jiné modely. Nikon d5300 je zajímavý, v minulosti pravděpodobně vlajkovou lodí. Taky se po nich podívám. Jaký objektiv byste mi doporučil? Děkuji

jirib
Záleží,co chcete fotit.Jestli Formule nebo žížaly...v místnosti nebo venku...
tomas32
hodnocení

Přírodu, auta.

jirib
10.10.21 16:08
*mir*

hodnocení

1x
Z levnějších radši nikon d3500, než 2000d, výše nikon d5600 popř canon 250d. Ale pokud nebudeš chtít další objektivy, tak fuji má u bezzrcadel pro amatéra celkem slušný optický základ. Foťáky si vždy fyzicky osahej. Třeba rozdíl mezi nikonem 3400 a 3500 je propastný - novější model sedne mnohem líp do ruky. A pak si prohlídni nějaké fotky v galeriích po netu(stáhni si klidně i rawy). Mě se líbí víc barevné podání a hlavně zelená u nikonu nebo fuji, canon mě moc nevoní. Toto je ale čistě subjektivní a ty to můžeš mít úplně opačně. Jinak já zvolil jako základ set nikon d3500+18-55 vr af-p(byl v akci za 9200) a k tomu ještě pevnou 35/1.8. Celkem spokojenost, cena/výkon super.

hodnocení

0x
Začněte klidně s tímto.
Časem zjistíte, že jen těch 15tis a víc stojí pouze samotný základní zoom objektiv. Ale to už budete vědět co a jak.
Teď nemá smysl vyhazovat více peněz.
tomas32
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ano vím, dokáže to být i drahá záležitost. Ještě jsem kiukal na Canon EOS 250D + 18-55, který už vychází na 17tisíc, ale má o dost lepší parametry.

Ano, pokud ty 2tis neřešíte a tělo byste si nechával déle.
Objektiv je ale stejný (stejně mizerný).
Jak ale říkám, za dva, tři...roky a až se s tím naučíte zacházet (a pokud Vás to bude stále bavit), mohou být vaše nároky zcela někde jinde.
tomas32
hodnocení

Dobře, ještě se na nějaké podívám. Děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]