Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat dlouhou úzkou fotku?

Od: jaran* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím chtěl bych si udělat dlouho fotku (širokou ale nízkou) prosím jak to mám udělat? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud nemáte na mysli zdeformovaný obsah obrázku, lze výsledku dosáhnout panoramatickým sejmutím - buď složením jednotlivých snímků, což některé aparáty umožňují už svým vybavením, ještě lepší umějí udělat panoramatický záběr rovnou.

doplněno 17.03.10 13:08:

Vsetín

Jak udělat dlouhou úzkou fotku?
17.03.10 13:05

Vsetín?

dejavu*
hodnocení

4x

buď výřezem z fotky původní, ale na to se málokterá hodí, nebo slepením fotky panoramatické z více záběrů, jsou na to i specíální programy tvořící panoramata, problém s foťáky v krajině je ale ten, že jak člověk foťákem otáčí, při různém úhlu dopadajícího slunce jsou ty fotky trochu barevně jiné. Proto je pro panoramata dobré fotit v plenéru spíš lehce pod mrakem nebo s fotofiltrem, případně fotit v ateliéru či místě, kde je rozptýlené osvětlení fotostanem nebo alespoň přes bílý deštník.

celp*

Dobrý den.Jak již radí dejavu,ale záleží na tom co na to máte.Foťák,PC a programy. fotoradce.cz/...

jabraka*
hodnocení

3x

Výřezem třeba takovou:

JABRAKA

Jak udělat dlouhou úzkou fotku? #2
fidonet*

tak ta je fakt úzká :)

doplněno 16.03.10 19:25:

BIM ho, kouzlo ... před chvílí tam fotka nebyla :) teď ano *placni*

mil®
hodnocení

2x

Český ráj

doplněno 16.03.10 19:36:

Oříznuto a upraveno v ACDSee 9

Jak udělat dlouhou úzkou fotku? #3
jabraka*

Jak jsi spokojen s ACDsee?Já mám staženou 10.

Ještě má některé funkce vylepšeny.

JB

mil®

Jsem spokojen a hlavně je v češtině. Funkce mi bohatě stačí.

fidonet*
hodnocení

1x

jak to přesně myslíte? panoramatickou? nebo již ze standartu 4 : 3 udělat uzkou, třeba takto? Na to vám postačí středně dobrý program a zkušenosti.

Jak udělat dlouhou úzkou fotku? #4

jaran*
hodnocení

Aha tak to budu muset nafotit více dotek a pak je pomocí nějakého programu spojit, tak díky

K tvorbě panoramatického snímku můžeš zkusit použít program od Zoneru:

zoner.cz/...

Dalčí software je zde:

had.tym.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]