Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vyrobit věž ze starého radia?

Od: radio odpovědí: 9 změna:
Zdravím, mam doma starší radio, jedná se o klasické radio od Hyundaie s dvouma reproduktorama a kazetama a cd. Vnějšek je dost zničený a mě napadlo že bych si radio dal do dřevěné krabice a misto reproduktorů tam dal vstupy z věže na repráky. Myslíte že bych měl použít nějaký zesilovač nebo mi to rádio v klidu utáhne 4 reproduktory určené pro hifi věž?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
"Mám auto a chci za ně dát vozík. Myslíte, že ho uveze?"
Asi takto specifický je váš dotaz.
Bez bližších informací nečekejte konkrétní radu.

hodnocení

2x

Škoda práce a přemýšlení. Nestojí to za to.

satame

hloupá odpověď.ať to zkusí a hraje si.udělat jde cokoliv.

Je hloupé mít pajšl z nějakého hjundaje z tržnice, který nesplňuje ani HiFi a dělat tomu ručně vyrobenou bednu.

To je opravdový kapitální nesmysl.

Pokud bude mít pajšl třeba nějakého japonce, tak pak to má smysl.

kami123
hodnocení

1x

Ano lze to udělat.

Pozor, ať to nezničíš.

hodnocení

0x
Nevíme, jaké máte reproduktory a s jakou impedancí. Pokud repráčky v hyundai radiu byly např. 8ohm a vy zapojíte externí s impedancí 4ohm, odpravíte pravděpodobně koncový zesilovač. Tohle musíte pro začátek zjistit. Vemte multimetr a změřte odpor mezi dráty, co vedou z reprosoustav nebo reproduktoru.
anonymni357

Pozor take na to,ze chce ctyri misto dvou,to neni tak jednoduche,ruzne zapojeni meni impedanci.

dejv111neprihl

To je pravda. Na 4 reprosoustavy bych se vykašlal, impedanci by to o polovinu ještě snížilo, pokud by je zapojil paralelně.

kami123

že je zesilovač na vyšší impedanci neznamená, že se zničí.

To hrozí při překročení proudu.

Nehledě k tomu, že jsou běžné i ochrany proti zkratu přímo v čipu.

Spíše z něj nelze dostat takový výkon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]