Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr robotického vysavače

Od: marek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

rád bych vás požádal o radu ohledně výberu robotického vysavače. Požaduji, aby uměl nejen vysávat, ale především vytírat. U mě doma moc koberce nejsou, a proto je mou podmínkou i vytíraní lina, které mám na zemi. Bydlím v malém bytě. Mezi jednotlivými místnostmi a hlavní chodbou je jeden maličkatý schůdek, který byl měl vysavač překonat bez problému.

Z trendů na Heurece jsem zúžil výběr na tyto dva kanditáty, ale jelikož nemám zkušenost s robotickými vysavači, chtěl bych vás požádat o radu jaký z těchto dvou kandidátů je ideální.

roboticke-vysavace.heurek/...

roboticke-vysavace.heurek/...

Předem děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

0x

Určitě lepší ten s tím "radarem".

Přečti si na heurece, co si tam lidé myslí o tom mopování.

Jdi určitě do pro verze.

hodnocení

0x
Máme krátce Roborock S5 Max a paráda. Rozhodně berte s laserovým radarem, byl jsem až překvapen jak skvěle se orientuje v prostoru, zmapoval si byt a odkudkoliv trefí zpět do stanice. A vysává postupně a systematicky, žádné bloudění po prostoru :) Takže z těchto dvou určitě PRO verzi, ikdyž bych jinak radil připlatit si za lepší model.
Mopování (nazval bych to spíše mokré stírání) beru spíše jako takový bonus, s lehkou špínou si to poradí, ale nebylo to rozhodně něco, co bych od vysavače vyžadoval.
Na druhou stranu není proč to apriori odsuzovat. Lidi co nechodí po obýváku v holinkách od hnoje do toho 2x za týden nalejou vodu, za hodinu strhnou návlek a hodí do pračky. Ty návleky v Číně stojí dolar takže si jich člověk koupí 10 aby nemusel pouštět pračku jen kvůli tomu a je klid.
Prach a kočičí chlupy to stáhne líp než sebelepší kartáč.
Určitě to neodsuzuju, sám jsem za funkci mopu rád a dělá přesně to, co jsem od ní očekával :) vysavač moje očekávání předčil, protože zatím jsem se setkal jen s "blbým" vysavačem, který jezdil po místnosti jak chtěl, občas se někde zasekl nebo vůbec netrefil do dokovací stanice, i když ji měl metr od sebe :) ta orientace v prostoru s LIDARem je naprosto parádní.

hodnocení

0x

Jednoznačně doporučuji verzi Pro s radarem . Přesně tento typ mám a jako jeho hodnocení bych použil pochvalu od mé maminky / 87 roků - velmi konzervativní a nedůvěřivá k novotám/kdy uznala, že ten kulatý nesmysl vyluxoval dobře. Samozřejmě mop je pouze tažený vlhký hadr, ale na prach ev nějaké kočičí/psí chlupy lepší než nic. Carrier 61WG020ysoký ssací výkon, dobrá organizace pohybu, možnost naprogramování dle času, spouštění přes app internetem nebo rušně spustím. Je možné zadat no-go zony,... takže za ne doporučení Pro verze.

kami123

Jde o to, že bez mopu za stejnou cenu člověk může pořídit něco, co vysává lépe a vydrží déle .

Nestudoval jsem poslední modely, ale cca před rokem byla nabídka od Xiaomi- ev Roborock co se týče ssacího výkonu, kapacity baterie,logiky pohybu po místnosti či možnost dálkového ovládání nejlepší.

krtek6
hodnocení

0x

Xiaomi Roborock S5 nebo S5 max...jak tu zaznělo..poměr cena výkon dokonalé

marek*
hodnocení

0x

Všem moc děkuji za odpovědi.

Je to tedy jasné - sáhnu pro robotovi s "radarem".

Všem přeji hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]