Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice po zavření bublá. Proč?

Od: ka odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám otázku ohledně lednice Bosch KGN39VL35. Vždy, když lednici zavřu, tak začne asi na 10-20 vteřin hlasitě bublat. Nemá někdo tip, kde by mohl být problém a jak ho vyřešit? Jinak funguje a chladí dobře. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není to problém, je to vlastnost. U mojí ledničky (whirlpool) to bylo i popsané v návodu, že podobné zvuky jsou normální.

ka
hodnocení

To je v návodu této lednice také, ale přijde mi přehnané, aby takové zvuky dělala po každém zavření...

riva
hodnocení

0x

Jen spekulace: po zavření se ochlazuje vzduch uvnitř a pokud těsnění těsní, tak tam vzniká podtlak. Jediným otvorem, přes který se podtlak vyrovná, je odvodňovací hadička do nádobky na kondenzát. A třeba tady někde dochází k probublávání.

Také mne napadl ten vliv zavření - průchod vzduchu přes těsnění dveří nebo odtokovou hadičku lednice.

ka
hodnocení

Děkuji za tip, mrknu na to.

ka
hodnocení

Tak lednice po dvou dnech provozu a trech od prevozu (kupovana z druhe ruky) sama od sebe prestala bublajici zvuk vydavat. Nechapu, ale budiz :D

Skvělé. Ale počítejte s tím, že v závislosti na intenzitě provozu, teplotě, vlhkosti a sklonu zemské osy zase časem začne :)

Možná.

hodnocení

0x

Je to nová technická vymoženosť chladničiek to bublanie. Po zatvorení dverí chladničky ich systém pritiahne,neviem na akom princípe to pracuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]