Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtel bych kompresor na prach v pc

Od: poplach* odpovědí: 17 změna:
Dobry den, cetl jsem ze se na pc hodi kompresor na vycisteni od prachu, potrebuje takovy zarizeni nejaky pohon krome elektriny? Splnilo by ucel toto kompresory.heureka.cz/...
O kolik to muze byt silnejsi nez stlaceny vzduch?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

3x

nesplnilo.

potřebuješ tlakovou nádrž.

Kolikrát do hodiny chceš PC od prachu čistit?

poplach*
hodnocení

K cemu jsou vlastne ty nadrze? Udrzuju svuj pc i rodiny, tak jednou za pul roku chci jen neco silnejsiho nez stlaceny vzduch

Ty nepotřebuješ tlak, ale množství a průtok!

kami123

poplach,

Myslím, že to zbytečně hrotíš.

Pokud chceš něco silnějšího, tak doporučuji tohle ( potapecske-lahve.heureka./... + ventil + redukční ventil + trysku se spouští.

Taky nějakou odolnou hadici, normální ti to patrně roztrhne.

.

Možná by ses spokojil i s tímto, ale já bych radši zůstal u sprejů. gigamat.cz/...

hodnocení

3x

ono "silnější" může být i cesta do pekel - resp. křemíkového nebe. To jsem tak jednou kompresofem chtěl ofouknout lopatky chladiče grafiky - frnk a z chladiče zbyl jen otočný knoflík

*smich*

Spousta lidí už narvala stlačený vzduch do výduchu notebooku aby ho nemuseli rozdělávat a zničili si tím větrák na vstupu. Přitom větrák heat pipe zůstal i přes to zalepený mastným prachem.

no foukat do NTB bez demontáže by mne teda fakt nenapadlo :D

No to chce při tom ofuku nepustit tam rovnou 12 atm, pak se to očistí i od některých součástek *smich*

ajvn - pleteš si tlak s množstvím a průtokem...

hodnocení

2x

Tak jestli se tím neživíte, nestačí tady tyto spreje se stlačeným vzduchem? czc.cz/...

kare
hodnocení

1x
K tomu účelu je naprosto zbytečné kupovat samotný kompresor (ještě k tomu tato hlučná konstrukce bez výkonu) ...
Fouká, ale stejně jako třeba kompresor z ledničky(ten je již olejový) slabě, pomalu, ale se schopností dosáhnout tlaku např. dofouknutí pneu.
To co vy potřebujete k ofukování je dostatečně (tichý) a výkonný kompresor se vzdušníkem.
Hledejte tedy kompresory (často se vzdušníkem)
např. pro airbrush (nepřeberné množství i čínských produktů),
potravinářské(Puma...) nebo
zubařský(Chirana).
Pokud Vám nejde o hluk tak stačí obyčejný nejlevnější supermarketový olejový kompresor se vzdušníkem.

poplach*
hodnocení

Dobre uz jsem vse okolo kompresoru pochopil, dekuju za rady objednal sem 6litrovy za prijatelnou cenu, ale muzu se zeptat, mozna to bude znit blbe ale kdyz to udajne spotrebuje 192l kysliku za minutu a pustim to v byte muze me to udusit?

To je jako se ptát, že klasická žárovka topí. Můžu se u ní opalovat jako u moře na slunci?

...

Opravdu kyslíku?

Není tam vzduchu?

Není to náhodou průtok?

Potřebuješ kompresor a k němu vzdušník. Kompresor tam pomalu nafouká vzduch, jako by jsi pumpoval pumpičkou duši jízdního kola. Pak ventilem na hadici vzdušník rychle vyprázdníš.

Je tedy zbytečné kupovat silný kompresor a malý vzdušník nebo žádný. Je lepší na PC nějaký kompresorek a velký vzdušník. Ty potřebuješ rychlé a krátké silné fuky na ten prach. Nepotřebuješ pohánět vibrační a rotační nářadí na vzduch jako v autoservisu...

danecek*
hodnocení

0x

Jen drobnou poznámku. Elektronika by se neměla ofukovat, (byť se to tak zřejmě často dělá), protože se tím špína vtlačuje dovnitř zařízení viz výše zmíněný zničený větrák. Správně by se mělo smetí vysávat. Zrovna tobě by asi stejnou službu udělal jemný štětec a úzká hubice na vysavač.

postudujte si trochu... vysavač je nebezpečí statického výboje, vzduchem vyfoukat při demontovaném stroji je naopak pravidlem

Nikdy jsem vysavačem nepoškodil elektroniku. Některé základní desky počítače jsem i koupal ve sprše jarem a štětcem a opláchl horkou vodou a pak destilkou vše vypláchl a dal nad topení a deska byla jak nová.

Nic se nepoškodilo. Kondenzátory do 105C přežily. Baterku biosu jsem měl vytaženou.

Lidi to moc řeší.

Pokud máš na sobě svetr nebo nějakou umělotinu, tak možná, ale kdo opravuje PC v takových hadrech? Já mám jen bavlněná trička a vždy s elektronikou OK vše přežilo.

Takže asi tak.

krtek6
hodnocení

0x

Pro tyhle případy si lidi (myšleno kutilové) pořizují starý hasičák, který naplní vzduchem a ventil uzpůsobí na standardní vzduchové fitinky...jedna 9kg bomba je schopna dofoukat i kolo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]