Nejste přihlášen/a.
poplach,
Myslím, že to zbytečně hrotíš.
Pokud chceš něco silnějšího, tak doporučuji tohle ( potapecske-lahve.heureka./... + ventil + redukční ventil + trysku se spouští.
Taky nějakou odolnou hadici, normální ti to patrně roztrhne.
.
Možná by ses spokojil i s tímto, ale já bych radši zůstal u sprejů. gigamat.cz/...
ono "silnější" může být i cesta do pekel - resp. křemíkového nebe. To jsem tak jednou kompresofem chtěl ofouknout lopatky chladiče grafiky - frnk a z chladiče zbyl jen otočný knoflík
To je jako se ptát, že klasická žárovka topí. Můžu se u ní opalovat jako u moře na slunci?
...
Opravdu kyslíku?
Není tam vzduchu?
Není to náhodou průtok?
Potřebuješ kompresor a k němu vzdušník. Kompresor tam pomalu nafouká vzduch, jako by jsi pumpoval pumpičkou duši jízdního kola. Pak ventilem na hadici vzdušník rychle vyprázdníš.
Je tedy zbytečné kupovat silný kompresor a malý vzdušník nebo žádný. Je lepší na PC nějaký kompresorek a velký vzdušník. Ty potřebuješ rychlé a krátké silné fuky na ten prach. Nepotřebuješ pohánět vibrační a rotační nářadí na vzduch jako v autoservisu...
Jen drobnou poznámku. Elektronika by se neměla ofukovat, (byť se to tak zřejmě často dělá), protože se tím špína vtlačuje dovnitř zařízení viz výše zmíněný zničený větrák. Správně by se mělo smetí vysávat. Zrovna tobě by asi stejnou službu udělal jemný štětec a úzká hubice na vysavač.
postudujte si trochu... vysavač je nebezpečí statického výboje, vzduchem vyfoukat při demontovaném stroji je naopak pravidlem
Nikdy jsem vysavačem nepoškodil elektroniku. Některé základní desky počítače jsem i koupal ve sprše jarem a štětcem a opláchl horkou vodou a pak destilkou vše vypláchl a dal nad topení a deska byla jak nová.
Nic se nepoškodilo. Kondenzátory do 105C přežily. Baterku biosu jsem měl vytaženou.
Lidi to moc řeší.
Pokud máš na sobě svetr nebo nějakou umělotinu, tak možná, ale kdo opravuje PC v takových hadrech? Já mám jen bavlněná trička a vždy s elektronikou OK vše přežilo.
Takže asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.