Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rucni halogenova svitilna

Od: ibanez* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
dostala se mi do rukou starsi halogenova svitilna s 6v 55w halogen zarovkou, olovena baterie je po smrti a tak me napadlo, ze bych mohl predelat aku na li.ion. Halogen zarovku bych nechal puvodni tech 6v 55w. Mam tu dve moznosti zapojeni. Prvni moznost by byla, ze bych 8 li-ion (kazda o kapacite 2500mAh) zapojil paralerne pres nabijeci modul TP4056, ktery bych jeste zapojil pres modul Step-Up DC/DC XL6009 nebo pres jiny zvysil napeti z 3,7V na pozadovanou hodnotu halogen zarovky coz je 6v. Druha moznost je zapojeni do packu 2S8P na hodnotu 7.2V a pres Step-Down DC/DC snizit na hodnotu 6v. Otazka zni jaka moznost by byla asi tak lepsi a jak dlouho by priblizne halogenka svitila..? Vim, ze mi poradite si koupit led a tuto zahodit, ale libi se mi a nechi ji vyhodit, potreboval bych ji nejak predelat aby svitila alespon 2 az 3 hodinky v kuse. Za navody a rady predem dekuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

1x

Lepší je napětí snižovat, než zvyšovat.

Použít LED = několika násobně zvýšit výdrž

hodnocení

0x

Neodpovim na otazku, ale poradim kupt si Led svitilnu :). Tuto svitilnu mam vyzkousenou v praxi. Pokud potrebujete vydrz i 5 hodin, spolehlivost v lete i v zime tak tuto emos.cz/...

ibanez*
hodnocení

To jo, ale ja bych spise potreboval neco s velkym dosahem a nejlepe do lesu a do luk... :)

(Pokud ma nekdo zkusenosti, ci fotky dosvitu, budu tez moc rad.)

m.banggood.com/...

banggood.com/...

hodnocení

0x

Ucinnost halogenu voci led je horsia, pokojne sa hrajte a vymente aj ziarovku za nejaky led cip. Znizia sa tym naroky na kapacitu akumulatorov.

ibanez*
hodnocení

Patice u halogenky je H3, nevim jak by se k nemu dala uchytit led. (i tak zadnou nemam, nevim zda je led 55w a zda sviti stejne s 55w halogenovou zarovkou) Jde mi hlavne dosah svitu a vydrz alepson 2 az 3h.

asd1
hodnocení

0x

Jako cvičná práce na bastlení OK, jako baterka nic moc. Pořiď led baterku nebo líp čelovku, na trhu toho je hafo z Alíka i zarozumný prachy...

headlamp - Buy he/...

hodnocení

0x
Podíval bych se po náhradní 6V baterii, dejte typ baterie, svítilny...

jan*
hodnocení

0x

Pro začátek bych radši zkusil tohle. Za ty peníze to stojí. Lehká, malá do kapsy.

Na obalu je napsaný dosvit 3W reflektoru 150m, 180 Lumenů. Doba svícení podle výpočtu: 3W reflektor 1 hod. 1W svítilna 3 hod.

hadex.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]