Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabít nalezenou svítilnu?

Od: ruda* odpovědí: 12 změna:
Zdravím,
chtěl bych se poradit jak nabít nalezenou svítilnu co je na fotce?
Svítilna teď svítí slabě, netuším zda bych musel použít stejnosměrný zdroj s určitým napětím nebo ostrých 230V ze zásuvky?
Uvnitř jsou nabíjecí 4 články asi 1.2V.
Díky

Jak nabít nalezenou svítilnu?
Jak nabít nalezenou svítilnu? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Mělo by se nabíjet normálním síťovým kabelem, nabíječku to má v sobě.
Pozor, má to i paralyzér, tak ať nezapnete špatný vypínač a nenakopete sám sobě ;)
zbrane-tuza.cz/...
Já bych té Číně ovšem moc nevěřil a radši bych to zkusil nabít se žárovkou v sérii, kdyby náhodou, tak ať omezíte proud.
ruda*
hodnocení

Síťovým kabelem to zkusím nabít, vypadá to opravdu i na ten paralyzér se svítilnou.
ibanez*

No jo, 90% sveta je z ciny a kdyz jdem do obchodu beztak si kupujem cinu nekolikrat predrazenou a prenalepkovanou, takze neni co resit. (Svitilna se zapojuje pres kablicek do zasuvky, resil jsem neco podobneho, horsi je ale sehnat ten kablik...

ruda*
hodnocení

Tak už to běží, podařilo se to síťovým kabelem nabít a svítilna svítí.
Měl jsem to rozdělané a od paralyzéru tam vedou dva dráty k předním plechům, ale paralyzér nefunguje. Musí být dobrý kontakt k těm plechům nebo by to mělo jiskřit i tak?

hodnocení

0x

Strci sa tam kabel, ako do holiaceho strojceka, priamo na 230V. Dost by som sa ale takej Ciny obaval, pri nabijani by som sa toho radsej nedotykal.

hodnocení

0x

Obávám se, že to shodí jak domovní jistič,a je možné, že to vyrazí i elektrárnu- 50 kW je 50 kW *bzum*

50 kW ale v mikro nebo milisekundovém pulsu. Docela běžné i u zapalování plynu u sporáků.

Neplést jednotku výkonu W (Watt) a jednotku energie Watthodina (Wh) nebo kWh.

hodnocení

0x
Články vyndejte a nabijte na nabíječce co umí nabít každý článek zvlášť a změřit kapacitu.

72mona
hodnocení

0x
Majitel ji nehledal? M.

Je hloupý bývalý majitel, neboť:

- dle nového zákona policii už nezajímají ztráty a nálezy

- doručovat do nějakých zařízení ztrát a nálezů stojí čas a někdy peníze

- sám si obdobné věci (klíčky od auta, kabelu, batůžek, foťák, USB flešku v práci, vstupní kartu na pracoviště ...) označuji svým telefonním číslem.

ruda*
hodnocení

Dobrá připomínka, označovat si cenné věci tel. číslem se může často vyplatit.
Nevěděl jsem že PČR už nezajímají stráty a nálezy.

Co s nálezem dokladů nebo majetku?

mesec.cz/...

... předejte na obecní úřad v místě nálezu, zpravidla delegováno na obecní/městskou policii, pokud je v místě.

Uvádí i Policii České republiky. Z vlastních zkušeností. Pošlou Vás na obecní/městský úřad nebo budete dlouho čekat na sepsání zápisu o nálezu. Jednou jsem na Policii ČR předal nalezené klíče od auta. Až po 2 hodinách jsem opouštěl služebnu. Jsou zahlceni. A to nebylo v Praze.

Rovněž existuje: eztraty.cz/...

Jen nevím, na kolik je "zákonná".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]