Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpojit pračku?

Od: jsah odpovědí: 14 změna:
Jsme jen zeny v rodine,koupily jsme novou pracku.Aby odvezli tu starou,musi byt od vseho odpojena,voda atd.Budeme to delat samy,muzem neco pokazit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stačí uzavřít přívod vody do pračky a můžete ji odmonotovat. Pokud by měla někomu ještě posloužit pak je dobré buben zaaretovat, aby se cestou nic nepoškodilo. Pokud jí odvezou na recyklaci nic aretovat nemusíte. :)

Po odpojení z pračky a jejím naklonění může vytéct další voda. S tím počítejte.

hodnocení

2x

Pokazit se na tom může vlastně jen to, když bude ten roháček po letech zaseklý. Jednou jsem ten vršek ukroutil - je to často jen kus plastu, který zkřehne. Pak je dobré mít u rukou i kleště. A stalo se mi už, že roháček vůbec zastavit nešel - musel se vypnout hlavní uzávěr vody a celý to "železný" ve zdi vyměnit.

Tyto kohoutky se obecně mají třeba 2x ročně zavřít-otevřít, aby se ověřila funkčnost a prodloužila životnost.

riva
hodnocení

0x

Po odpojení vody třeba zjistíte, že stále protéká ventil (obvykle roháček), přes který pouštíte vodu do pračky. Pokud máte odpadní trubku nasunutou na sifon společný pro více odpadů (třeba pod umyvadlem), tak se vám nepodaří ji sundat.

Naštěstí je vše řešitelné a vše se dá napravit.

jsah
hodnocení

Takhle to pod prackou vypada,bojim se,ze to nejde odpojit.
Jak odpojit pračku?
Žádný strach.
Dle všeho ten horní roháček je k pračce. Tak tím otočit o čtvrt otáčky a polevit hadici. Někdy se musí trochu zabrat. Na odpadu je páska a na pásce je šroub. Ten šroub se poleví, klidně se může celý vyšroubovat a pak půjde sundat i odpadní hadice. Někdy to je trošku přischlý a nejde to lehce sundat. Dle hesla co nejde silou, jde ještě větší silou, stačí trochu zabrat a už to půjde.
Taktéž je řešení upéci bábovku, uvařit kávu a pozvat souseda.
kami123

Ten přívod vody je nejdřív nutno zavřít.

Povoluje se matka na té hadici. Z pohledu hadice na kohoutek proti směru hodinových ručiček.

odpad

Z pohledu šroubováku na hlavičku šroubu také proti směru...

Př odpojení odpadu může vytéct trochu vody, mít pod tím kýbl a nachystaný hadr.

hodnocení

0x

jsah

nebojte se toho. Už jsem si sama připojovala dvě pračky, nic to není. Hlavně odstranit jištění bubnu. Tady máte trochu návod, který vám může pomoci:

apspotrebice.cz/...

doplněno 20.09.21 10:41:

Až vám novou přivezou, požádejte, aby vám starou odpojili, když nevíte jak a pak budete vědět, kde zase připojit novou.

hodnocení

0x

Jediný větší problém může být s roháčkem (kohout). Pokud se s ním v posledním 1/2 roce neotáčelo, pravděpodobně s ním na 90 % už otočit nepůjde. Ten knoflík, co se tváří jako kovový, ve skutečnosti kovový není a asi Vám zůstane v ruce. Může se ale stát, že s ním sice otočíte, ale kohout stejně zůstane částečně otevřený. V tom případě je nutné zavřít celou stoupačku a vadný roháček vyměnit. To už je ale práce pro někoho, kdo to někdy děla a má vhodné nářadí.

Všechno ostatní by problém být neměl.

hodnocení

0x

Před měsícem jsem taky kupovala novou. Též chtěli, aby bylo odpojeno. Bohužel to bylo tak na silu přišroubováno, že jsem s tím nehla. Takže jsem to nechala být. Jakmile přijeli s novou, tak jsem se omluvila, že mi to nešlo a nebyl vůbec žádnej problém.

jsah
hodnocení

Dekuji vsem za rady,odpad se mi podarilo odpojit z pod umyvadla,ale asi ho instalater musel nastavit,protoze sedy z pracky je kratky.Asi ten bezovy musim na novou pracku schovat?
Jak odpojit pračku? #2
Jak odpojit pračku? #3

hodnocení

0x
Co zaklepat na souseda poprosit ho aby pomohl?
A pak ho odměnit dobrou buchtou nebo lahvinkou
jsah
hodnocení

Diky za radu, souseda jsem poprosila,voda ani s hasakem nesla uvolnit...Takže objednavam instalatera na odpojení pračky. Diky vsem za rad.

Hasákem to nešlo? On ten instalatér to taky bude dělat hasákem.

to je možný, ale není hasák jako hasák a někdo se bojí tím trhnout. Když to urve živnostník, zaplatí to pojistka... Soused by musel platit vše ze svého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak odpojit pračku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]