Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení varné desky

Od: martin* odpovědí: 5 změna:

Ahojte, potřebovl bych pomoci ohledně zapojení varné desky. Původně byl zapojen sporák na380V ale teď se to rozdělilo na el.troubu a varnou desku. oboje mělo bejt na 220V ale jistič na var. desku to nedává kdyz zapnu všechny ploténky na max. A co jsem četl od výrobce tak buď se tam dává novej jistič silnější a nebo to zapojit na těch 380V a vzhledem k tomu že tam těch 380 mám natažené tak jsem chtěl zapojit na toto. ale problém je že vůůbec netušim kam kterej kábl. prosím o radu jak to zapojit. děkuji moc. Martin

Zapojení varné desky
Zapojení varné desky #2
Zapojení varné desky #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Hnědý na L1, černý na L2
Modrý na N1, odtam měděnou propojku na N2.
Žlutozelený na PE (kostra, svorka 6)
Tedy stejně jako ten starý, ale nepoužijete šedý a L3 (protože je varná deska na dvě fáze, ne na tři). Šedý vodič dobře zaizolujte.
Konce vodičů, jsou-li laněné, opatřit lisovacími dutinkami.
doplněno 19.09.21 15:58: Je pravda že ten šedý tam asi můžete připojit taky, jak píše kami. Ničemu to nevadí, nikam to uvnitř nevede.

kami123
hodnocení

2x

Zapojit to stačí přesně jako starou. (vč N klemy) (na šedý je tam prázdná svorka L3)

Pro jistotu by bylo vhodné napsat hodnotu stávajícího jištění a příkony plotýnek. (/požadavek na jištění)

kami123

Je tam psáno 2x 16A , tedy jištění 3x16A

vinnca
hodnocení

0x

Dobry den, v zahradním domku mám nachystanou instalační krabici s veneckem 400V pod kuchynskou linkou(cyky 5x2,5) samozřejmě 3f jistič 16A a potřebuji se ujistit, zda-li mohu 1fázi použít na troubu, 2 (druhou) fázi na sklokeramickou varnou desku (2 plotýnková a u ní je možné jen jednofázové připojení) a 3 fáze nezapojena.

A jak řešíte kabeláž trouba příkon 2,5kW a 2 plotýnková sklokeramická deska 3kW, postačí 1,5mm2 nebo raděj dát 2,5mm2?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení varné desky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]