Nejste přihlášen/a.
Je lepší nechat běžet televizi zapnutou, když se na ni asi 30min. nikdo nedívá, nebo vypnout. Prý se tv častým vypínáním ničí. Já zas zastávám názor, že zbytečně odebírám proud. Nemůžeme se doma shodnout. Tv je nová.
Nevypínat.
Proudové nárazy při zapnutí a změny teploty součástek zcela nepochybně zkracují životnost. Úspora elektřiny je při častém vypínání bezvýznamná.
Kterým součástkám vadí mírné teplotní výkyvy?
Kondíky stárnou proviznímy hodinami a čím větší teplota tím rychleji, ale to vše je stejně bezvýznamné, jako úspora el.
.
TV bych používal v souladu s uživatelskými preferencemi.
@hlada - dobrý fór. Známi názor - nevypínat světla, ničí se. Ne, nejde o fór.
Já dokonce využívám centrální vypínání, třeba i na délku reklamy (to je vymoženost), a nepozoruji žádné ničení. Všechny telky likvidovány pro nové vysílací systémy.
Důvodem bylo zničení několika zařízení (videa, radio, anténní předzesilovač, TV ..) z podružného blesku. Pojišťovna se přitom snažila vytočit z pojistné události. Rok jsem se s pojišťovnou hádal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.