Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení sluchátek do televize

Od: romanpaja® odpovědí: 18 změna:

Prosím o radu. Mám LCD televizor 42 LG 5030 a potřebuji zapojit sluchátka tak, aby mi šel zvuk do sluchátek a zároveň i do reproduktorů televizoru. Mám totiž problém s nedoslýchavým otcem, který chce sledovat televizi i s ostatními. Při zapojení sluchátek se totiž automaticky vypne zvuk. Děkuji za radu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

1x

Než začneš laborovat s konektorem - což je samozřejmě řešení, tak zkus projít menu k televizi nebo manuál. Některé televize mají tuto funkci nastavitelnou, tedy že zapojení sluchátek může ale nemusí zároveň vypnout normální reproduktory.

hodnocení

0x

Mám obavu, že to nejde. Přístroje jsou totiž nastaveny tak, že při zapojení sluchátek se odpojují reproduktory (kdo by také běžně používal oboje, že).

1jara*
hodnocení

0x

Pomohlo by otevřít dekl a na zdiřce kde se vsune konektor, je takový plíšek ten odehnete aby se nedotýkal zasunutého Jacka

hodnocení

0x

Myslím že gotrekzagary má pravdu. *slunce*

Já používám sluchátka na noc abych nerušil . Myslím že právě proto to tak bylo zkonstruovaný aby když se sluchátka zapojí tak aby přístroj zmlknul. Ostatně funguje to tak u repro na PC i na kazeťáku... *smich*

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Nedávno jsem se setkal s opačným případem, kdy sluchátka reproduktory neodpojila, ačkoli to bylo žádoucí. Bohužel nevím, zda to bylo vyřešeno. Jen mě v té souvislosti napadlo, zda to třeba nejde nastavit i někde v menu TV. Jinak se neobejdeš bez zásahu do zapojení. (Proklemovat na DPS u JACKové zásuvky rozpínací kontakty, které odpojují repro.) Nejsem si ale jist, co takové zátěži (repro + sluchátka) řekne zesilovač TV, hlavně co se týká impedance. Ale možná to zbytečně komplikuju a bylo by to v pohodě.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,zda se nezatíží příliš koncový stupeň zesilovače zvuku v televizoru,změní se totiž impedance výstupu.

JABRAKA

doplněno 14.03.10 12:11:

Zase jsme se s pravdou minuli,

perda*
hodnocení

0x

Podívej se zda TV má zvukový výstup, většinou dva cinche vzadu. Toto připojení by nemělo vypínat zvuk TV. Nebo je možnost, pokud to TV umožňuje, poslat zvuk na scart a redukcí do sluchátek.

pravdomluvny*

to perda: Máš to vyzkoušené? Já se domnívám, že by to takhle šlo jedině přes nějaký zesilovač.

perda*

Mám vyzkoušené oboje, ale je pravda, že já používám bezdrátová sluchátka která samozřejmě zesilovač mají..

jabraka*

Ten výstup s cinchema je vesměs vysokoimpedanční linka.Potřebuje pro sluchátka zesilovač..Nejlépe korekční,aby se dal zvuk ještě do sluchátek upravit.Taktéž i scart.

JABRAKA

rob*
hodnocení

0x

Receiver nebo nějakou malou hifárnu, co by měla vstup na cinch a zároveň výstup na sluchátka v blízkosti TV nemáte? To by byla asi cesta...

fidonet*
hodnocení

0x

Doma nemáte žádnou jinou zesolovací soupravu? Já mám zvuk z TV vedený do zesilovače a do beden . Nemam rád jen zvuk z TV. Pak je možno mát jeden okruh nahlas a druhý potichu.

Jinak pouze v TV se obávám, že tak jako v 99% všech ostatních přístrojích , po zasunutí sluchátek, se vypnou bedny. V zesilovači to mám pravě tak, že tam se bedny vypnou až, po stisknutí tlačítka.

Možná vám to trochu pomůže ...

pavka76*
hodnocení

0x

Trošku zainvestujte a kupte bezdrátová sluchátka.Vysílač zapojte do TV přes cinch,scart (možná budete potřebovat redukci na jack3,5 samici-záleží co ten vysílač bude mít).Regulace hlasitosti je přímo na sluchátkách.Nevýhodou je potřeba baterie. Myslím,že to můžete vyzkoušet přímo v obchodě.

jabraka*

Občas jsou taková sluchátka ke koupi i v supermarketech,sice to nebude žádná hifárna ale splní potřeby.

JABRAKA

fidonet*

během 10 let jsem zakoupil dvoje bezdrátové sluchátka, a v obojích slyším jemný pískot. ( sluch mám 96% ) Mě třeba tyto sluchátka vadí. Podotýkám, že ty druhé jsem zakoupil před cca 3 lety. Třeba se výrobci již zlepšili ...

Odkud máte těch 96%?

fidonet*

co třeba lékařské povinné pravidelné vyšetření? To jsou mi otazky ... Z paty si informace necucám *zed*

Mě by spíše zajímaly informace o pískání současných bezdrátových sluchátek.

jabraka*
hodnocení

0x

K tomu pískání.Mladí lidé mají citlivost při poslouchání zvukových kmitočtů od 20Hz do 18 kHz.Pokud jsou sluchátka kvalitní,celý tento frekvenční rozsah jsou schopny přenést.Většina lidí však v průměru slyší rozsah frekvencí jen mezi 100 Hz až 15 kHz.

Starší už vysoké kmitočty nevnímají a končí u 12 000Hz

Ve spektru kmitočtů se může projevit i nakmitaný kmitočet řádků,nebo i něco ze zdroje,a citlivější sluch to slyší jako velmi slabé pískání.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]