Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné zvuky

Od: josefjacek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, po vytočení čísla na mobilu, se ozývají divné zvuky. Někdy je to hned při vyzvánění, někdy je to až když je hovor přijmutý, někdy vše funguje ůplně normálně, ale poslední dobou je to pořád častěji. Když hovor přijímám, tento problěm nebyl nikdy. Zvuky které se ozývají připomínají nějaké skřeky, nebo velmi zdeformovanou řeč, a samozřejmě se nedá s druhým domluvit a hovor musím ukončit. Jedná se o mobil Samsung Galaxy Grand Prime (SM-G531F) Nepoužívám data, nemám v mobilu internet. Připojuji záznam zvuku. Prosím poraďte co s tím? Díky Jaček

Divne zvuky.mp3 93.34 kB

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jedná se o starší typ; zkuste servis, na kolik nacení opravu... já osobně bych se díval po náhradě...po novém. Oprava nebude zadarmo, objeví se postupně další poruchy...

vlsta2*
hodnocení

1x

připadá mi to jako nedostatečný signál na druhé straně hovoru. Nejsou to skřeky ale útržky hovoru. Mno, možná bude lepší jiný tel. Vyzkoušejte to např. od známých, v danou a stejnou chvíli na stejné číslo zavolejte, domluvte se že takto to vyzkoušíte

hodnocení

1x

Tyhle zvuky se mi občas ozývají v televizi při částečném výpadku signálu (obraz se při tom seká a "kostičkuje"). U mobilu to bude něco podobného. Možná snížená citlivost přijímajícího mobilu.

kami123
hodnocení

0x

Zkus zakázat 3G - používat na hovory 2G a mělo by to přestat..

Zkus Simku i v jiném telefonu, případně 10km někde jinde. Chyba může být v konfiguraci místní BTS případně i RNC.

josefjacek

Děkuji za odpověď. Simka normálně fungující v jiném mobilu, se chová v tomto mobilu stejně - divné zvuky. Příčina tedy bude asi v mobilu Samsung. Všimnul jsem si že síla signálu na displeji je minimální, po vypnutí LTE a zapnutí jen WCDMA/GSM je síla signálu naplno, a zatím se už tato závada neobjevuje. Vřelé díky a hluboká poklona před vašimi znalostmi. hezký den Jaček

kami123

Nemáš zač.

Závada se ale může opakovat.

Přes LTE (4G) se nedá volat. Problém spíše způsobuje UMTS - WCDMA (3G). Tedy bych zakázal v případě problémů i to.

Případně bych zkusil hárdverově tovární nastavení.

minitroll
Sakra, já nevěděl, že se před lte nedá volat a už pár let přes něj volám! Co teď s tím?
kami123

LTE je datová síť. Hovor ti jde přes data, pokud to umožňuje operátor. Většinou se telefony při hovoru přepnou na 2G/3G.

Jinak samo může být problém teoreticky i v tomto t-mobile.com/...

S tím by mohlo pomoct to tovární nastavení, poud se v tom někdo vrtal.

minitroll
A hovory snad nejsou data? A nějaký nás operátor volte nepodporuje? Většina hovoru v lte jde dneska přes volte, menšina jde pres 2g/3g.
kami123

Jsou.

Sorry, že používám terminologii blízkou lajkům.

Byl jsem u spouštění prvních UMTS BTS v česku a přesně tento problém se zvuky místo hovoru jsme řešili. Chyba byla ze strany sítě, kdy je nutné shodné nastavení vysílač-mobil. Radím tedy z praxe.

Nyní dělám primárně v německu a tam volte zpravidla nefunguje, což vím zejména z uživatelské praxe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]