Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý analogový budík, na baterií typu C

Od: eliska11 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, Mám malý analogový budík s ručičkami, je napájen baterií C malý monočlánek, chtěla bych se zeptat, jak dlouho může vydržet baterie, pokud vložím obyčejný monočlánek R14 nebo LR14,zda má cenu dávat alkalický... Budíček má Quartz strojek a hlasitý zvonek,tak nevím, jaký muže mít odběr. Má plynulý chod strojku... Děkuji za Vaše zkušenosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tyhle přístroje běží na jednu baterku klidně rok takže alkalická baterka ti nedá extra výhodu v prodloužení života na jednu baterku. Ten je i tak dostatečný ale dobrá alkalická baterka ti do budíku nevyteče. Takže u klasické baterky si budeš říkat.. Ještě je to dobrý ještě je to dobrý a ráno bude po budíku.

hodnocení

2x

Teď jsem měnil v takovém budíku (takový ten co má plynulý pohyb ručiček motorkem) baterii SONY alkalickou (modrou) po šesti letech... Obyčejnou za pár korun zinek-karbon bych tam raději nedával, jedině tak, že ji opravdu po roce či dříve vyměním. Jinak pozor třeba na baterie GP alkaline... Ty taky mají snahu vytéct... Už jsem s s GP zničil kalkulačku...

hodnocení

1x

Bateria C jsou dost drahé (předražené - neb nízká výroba). V dnešní době požadovanou kapacitu mají standardní tužkové alkalické baterie AA a za mnohem nižší cenu. Rok určitě vydrží. Je výhodné si koupit adaptér im9.cz/...

případně AA tužkový článek oblepit, aby držel. Výška baterií je stejná.

Jeden z e-shopů na redukci: komasport.cz/...

Zde mají skladem na jednu tužkovou

conrad.cz/...

nebo 2 tužkové

conrad.cz/...

Dovntitř se mohou dát dvě AA (vyšší kapacita, déle vydrží), ale pro budík stačí jen pro jednu AA tužkovou baterii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]