Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativní baterie pro RC model

Od: jmlc® odpovědí: 10 změna:

Zdravím vás všechny.

Synovi jsem pořídil (no možná tak trochu spíš sobě) auto Forever RC model RC-200 Monster 4X4 - má dva akumulátory Ni-Cd 8,4 V 1000 mA v balení, tak mimo jiné i proto. Jenže ty baterie jsou tak na 10 minut jízdy.

Znáte nějakou firmu ideálně v okolí Brna, která buď repasuje nebo vyrábí baterie? Kdysi dávno jsem nechal repasovat aku metabo a ty baterie vydržely 7 let v top stavu. Firmu ale už nemůžu najít na webu. Nebo máte nápad na jiné řešení?

Díky moc!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ni-Cd by už nekupoval a už vůbec nerepasoval. To je dlouhé nabíjení, krátká jízda.

Jak tu zaznělo Lipo je správná cesta. Pro vás 2S 1000mAh a klidně 20-30C. Monster nepotřebuji drtivý výkon ani není žádoucí. Jen to pro vás znamená nákup nabíječky a pipáku, který ohlídá stav baterie v modelu.

Uhlíky budou v motoru více trpět (zvlášť pokud pojedete divočinu), ale obvykle motor přežije model, takže se to neřeší.

Ideálně i výměna konektoru v modelu.

kalimero
na lipo 3S zeee 50C 5000mAh se hřál jen zadní motor a přední byl v pohodě. na 2S zeee 50c 5000mAh to moc nejede, ale Vydrz baterie v pohodě na asfaltu 40minut a na travniku tak 20minut .. je to ten 50cm model. Na nicd to jezdilo po asfaltu 25minut a v trave 10minut. Dostal sem z toho 2000mAh 10xloop(100/100) to vychazi na dva dni v kuse ale vyplati se a ted nabijim 1A nabijecka je raytronik c14.

hodnocení

3x
Libovolný battery pack vám udělá Fulgur Battman, Slovákova ulice. Tam s nimi mám zkušenosti, jinak taky fulgurbattman.cz/...

kami123
hodnocení

0x

řešení je mít několik aku sad.

Dalo by se nahradit lipo. Bylo by vhodné znát foto a rozměry.

Kolik to vydrželo jako nové?

hodnocení

to byly nové baterie... fotku můžu až večer...

jm
Foto přikládám
Alternativní baterie pro RC model
kami123

Obávám se že 2s LiPo povede k nižšímu výkonu.

3s by mohlo poškodit motor nebo elektroniku.

Osobně bych zkusil najít 3s s největší kapacitou při podobných rozměrech za rozumnou cenu třeba zde hobbyking.com/...

Pak bych před konektor zapojil snižovač jako tento ebay.com/...

kalimero
Na lipo baterie ale musite mit taky modelarskou nabijecku a o to se vam zabava prodraží.To nemluvim o skladovani baterii a jejich vybisnem nebezpeci..pekne to hoří..Nicd pack sem zkousel vlastni s aku nářadí podle netu. Vydrz a sila je uplne jinde. Baterie jste urcite neformoval,takže proto ta mala doba jizdy.. poridte si modelarskou nabijecku dejte nabijet a vBijet 100mA a uvidite jak kapacita poroste a s ni i vydrz. Auto mam stejne a bere kolem 10A pri plné zátěži.

hodnocení

Z jedné firmy mi poslali odkaz - shop.battex.cz/...

eneloop jsou vynikající - je možné z nich vytvořit na objednávku potřebnou sadu baterií - cca. 1000,-Kč.

Jde mi o to, jestli je možné přes měnič původně určený z USB nabíječky 2A nabíjet cca. 250mA nabíjet i tyto baterie - tj. cca. 10 hodin.. nebo je lepší nabíjet něčím jiným...konkrétní nabíječka?

A pokud NiCd 1A vydrží 10 minut, vydrží eneloop při 2,45A třeba 30 minut?

Z logiky čísel by mi to vycházelo, ale nejsem na akumulátory expert ...

kami123

Ano,

výdrž se zvýší 2,5x. (pozor na rozdíl psaní v A a Ah)

S nabíječkou to nelze říct jednoznačně. Pokud používá inteligentní nabíjení dV/dt, tak ok.

Prostě bych to zkusil..

Pokud má nabíječka kontrolku nabité baterie, tak to bude ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]