Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny.
Synovi jsem pořídil (no možná tak trochu spíš sobě) auto Forever RC model RC-200 Monster 4X4 - má dva akumulátory Ni-Cd 8,4 V 1000 mA v balení, tak mimo jiné i proto. Jenže ty baterie jsou tak na 10 minut jízdy.
Znáte nějakou firmu ideálně v okolí Brna, která buď repasuje nebo vyrábí baterie? Kdysi dávno jsem nechal repasovat aku metabo a ty baterie vydržely 7 let v top stavu. Firmu ale už nemůžu najít na webu. Nebo máte nápad na jiné řešení?
Díky moc!
Ni-Cd by už nekupoval a už vůbec nerepasoval. To je dlouhé nabíjení, krátká jízda.
Jak tu zaznělo Lipo je správná cesta. Pro vás 2S 1000mAh a klidně 20-30C. Monster nepotřebuji drtivý výkon ani není žádoucí. Jen to pro vás znamená nákup nabíječky a pipáku, který ohlídá stav baterie v modelu.
Uhlíky budou v motoru více trpět (zvlášť pokud pojedete divočinu), ale obvykle motor přežije model, takže se to neřeší.
Ideálně i výměna konektoru v modelu.
řešení je mít několik aku sad.
Dalo by se nahradit lipo. Bylo by vhodné znát foto a rozměry.
Kolik to vydrželo jako nové?
Obávám se že 2s LiPo povede k nižšímu výkonu.
3s by mohlo poškodit motor nebo elektroniku.
Osobně bych zkusil najít 3s s největší kapacitou při podobných rozměrech za rozumnou cenu třeba zde hobbyking.com/...
Pak bych před konektor zapojil snižovač jako tento ebay.com/...
Z jedné firmy mi poslali odkaz - shop.battex.cz/...
eneloop jsou vynikající - je možné z nich vytvořit na objednávku potřebnou sadu baterií - cca. 1000,-Kč.
Jde mi o to, jestli je možné přes měnič původně určený z USB nabíječky 2A nabíjet cca. 250mA nabíjet i tyto baterie - tj. cca. 10 hodin.. nebo je lepší nabíjet něčím jiným...konkrétní nabíječka?
A pokud NiCd 1A vydrží 10 minut, vydrží eneloop při 2,45A třeba 30 minut?
Z logiky čísel by mi to vycházelo, ale nejsem na akumulátory expert ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.