Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je potřeba pro domácí ateliér? Co koupit?

Od: koza® odpovědí: 3 změna:
Jaké vybavení je nejdůležitější pro mladého a šikovného fotografa? Jak mu zařídit domácí ateliér v pokoji, který má 4×4 metru?
Dobrý den, můj syn by chtěl mít domácí ateliér kvůli fotografické škole, které se věnuje. Je mu zatím 17 let, ale už měl hodně výstav, byl i v cizině a lidé ho za jeho práce chválí. Ve škole to má dobré, ale učitelé na něj apelovali, že mi má říct, zda by nebylo možné , že když bydlí u rodičů, zda bych já jako rodič mohla zařídit synovi menší domácí ateliér. V našem dome je prostor jen v synově pokoji, tak se jen chci zeptat někoho kdo s tím má zkušenosti , jak a co mám nakoupit syn mi s tím poradí až přijede z kurzu , ale já bych ráda už teď věděla kolik peněz to tak bude stát. Děkuji mockrát.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle opravdu nemůžete řešit Vy, ale syn sám, dle svých požadavků a potřeb.

Kolik to bude stát... No od několika tisícikorun, do několika set tisíc korun, záleží co vše do toho počítáte a v jaké kvalitě.

Ovšem 4x4m...a pokud v tom má ještě fungovat jako v klasickém pokoji..

otto*
hodnocení

2x
Špecializovaná škola má určite vlastné laboratórium kde sa všetko potrebné adepti naučia. Tam mu aj poradia čo si má kúpiť. Pred tým je vhodné sa porozprávať s vyučujúcim, čo a ako.

sirokko
hodnocení

2x

Ano, jak píše @martincakl , v obývací místnosti 4x4 m je ateliér opravdu nevhodný. Uvědomte si, že tam musí být rozestavěny stativy se světly a pozadím. Rozložený deštník nebo softbox zabere dost místa. Mezi tím se musí fotograf volně pohybovat. Rovněž je potřeba pohybovat světly. Natož aby tam byl ještě nábytek s postelí... A když se bude fotografovat postava na třeba 70-100 mm tak to už chce pořádný prostor, tak minimálně 6x4 m a výhradně jen jako ateliér.

Stát to bude tolik, kolik do toho hodláte vrazit a co syn chce fotit. Pro začátek stačí nějaký amatérský set světel i se stativy a softboxy kolem 10-12 tis.- (když se nebavíme o foťáku), a pozadí udělá šikovný taťka.

Ale jak říkám, záleží, co chce syn fotit. Portrét se dá udělat i na návštěvě u kafe jen s foťákem s nasazeným a správně nasměrovaným bleskem, žádná věda když člověk ví co dělat. :)

Jinak nechápu, když syn má talent jak píšete, že musí chodit do fotografické školy a proč by na něj měli učitelé apelovat ohledně zřízení ateliéru? Mít ateliér jen kvůli škole to není dobrý směr. Pokud měl syn výstavy a pochvalné recenze, ať jde tou cestou, která mu vyhovuje. Dejte mu volný prostor k tvorbě a ne nějaké svazování rukou školními osnovami.

Fotografování je jedna z věcí, na kterou školu určitě nepotřebujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]