Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojka koaxialniho vedeni

Od: kaucukovnik* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Potreboval jsem skrytě pod lištama prodloužit koaxial asi 30m přes celý byt. Naivně jsem to vytvořil podle obrázku tak, že z originální krabice společné antény v bytě (1) by mělo být něšjaké rozbočení. Z něj jeden fous do stávající tv a druhý vést krátkým koaxikem do další krabice kousek dál (2) a z té, už skrytě pod lištou, vede 30m koax do cílové zásuvky (3). Po dodělání zásuvky 2 a natažení kabelu jsem zjistil, ze to zrejmě nebyl nejlepší nápad.

Mám koupené zásuvky neprůchozí... Kdybych tedy nahradil zásuvku 2 typem průchozí, fungovalo by to vůbec tak, jak jsem si vymyslel?

Rád bych se vyhl sekání průchodu do originální krabice, abych nic nepoškodil. Měl jsem je odšoubovanou krytku a má to pouze vstup (zdá se, že to není průchozí zásuvka)

Kdyby se udelala taková prasárna, že z originální zásuvky 1 půjde rozbočovač a z něj na 1. televizi a druhý fous by vedl do "jako zásuvky" 2 a tam byl koax tema F spojkama spojeny s tim schovaným prodlužovacim. Ten schovaný je bohužel příliš krátký aby dosáhl do krabice 1. (Aby to vypadalo ze je kablik zapojeny konektorem v zasuvce ale uvnitr by byl jen prazdny prostor se spojkou bez zasuvky)

ps: celý výtvor není hotový. Chybí krabice 3 a není propojení mezi krabicí 1 a 2

poslední varianta mě napadla nějak extrémně opatreně vysekat vedení v omítce od krabice 1 a nahradit originalní zásuvku zásuvkou průchozí, vést to do krabice 2 kde by se koaxy spojily a nebo sehnat delší koax a celé to vyměnit.

Propojka koaxialniho vedeni

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nehce se mi to celé studovat... Ale "Zásuvku průchozí" jen v případě že je v ní rozbočovač který pro odbočku nemá výrazně větší útlum. Tyhle zásuvky jsou dělané pro STA, kde musí napájet až osum odboček za sebou a tudíž tam jsou trochu jiné napěťové poměry než u domácího vedení z antény. Asi bych raději volil normální rozbočovače. Napojit koax spojkou není problém, musí ale být dobře udělaná tedy kvalitní konektory dobře připojené.

kami123
hodnocení

2x

Každý konektor navíc přináší útlum a odrazy.

Dal bych spojky(ne 2 konektory+pruchodku) a rozbočovač.

Nechápu smysl dvou krabiček navíc, za mne zbytečnost, ale to je tvá věc.

kami123

Hlavně nedomixuj impedance, jinak se pak budeš divit.

jenda22
hodnocení

2x

Na takovu vzdálenost bude potřeba předzesilovač.

hodnocení

2x

A neříkejte, že je to bytový dům, panelák a vy jste na stoupačce poslední...a zasahujete do společného vedení ...v tom případě bude problém. Pokud je to ve vašem rodinném domku, pak si můžete HRÁT podle libosti... dejte info, jak to je...

kaucukovnik*
hodnocení

Ano, je to bytový dům. Asi 4 podlažní a toto je druhé od spoda. To, ze krabice je ve společném vlastnictví, to máte pravdu a opravdu nerad bych do ní zasahoval.

Dvě dalši krabičky jsou proto, aby kabel schovaný (je to přes celý byt) a jen tak nelezl od lišt k telce a krabici i kvuli kocourovi, který rád všechno okusuje. Myšlenka je taková, ze ty části, co pokouše, budou krátké a půjde je vyměnit.

Takže tedy pokud bude zásuvka 2 průchozí a přivedu do ní propojkou přes rozbočovač a zesilovač ze zásuvky 1 signál, mohlo by to fungovat?

A varianta druhá - z zásuvky 1 rozhočovač, zesilovač a následně spojka s kablíkem v krabici 2 by mohla mít lepší vlastnosti.

Všem děkuji a omlouvám se za opožděnou reakci. Našel jsem příspěvky až teď ve spamu.

kaucukovnik*
hodnocení

Třeba něco takoveho?
antena.cz/...
(ma to impedanci 75 ohmu, a F konektory)

Z zasuvky 1 asi metr kablík do toho zesilovace. Z něj jeden 1m kablík do settoboxu hned u něj (nebude ten signál moc zesílený třeba?) a druhý povede ke krabici 2, kde bude buďto vražený do průchozí zásuvky a nebo spojkou napevno spojený uvnitř krabice.

Pochopil jsem to správně prosím?

111®
Dá se koupit utlumovy článek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]