Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potreboval jsem skrytě pod lištama prodloužit koaxial asi 30m přes celý byt. Naivně jsem to vytvořil podle obrázku tak, že z originální krabice společné antény v bytě (1) by mělo být něšjaké rozbočení. Z něj jeden fous do stávající tv a druhý vést krátkým koaxikem do další krabice kousek dál (2) a z té, už skrytě pod lištou, vede 30m koax do cílové zásuvky (3). Po dodělání zásuvky 2 a natažení kabelu jsem zjistil, ze to zrejmě nebyl nejlepší nápad.
Mám koupené zásuvky neprůchozí... Kdybych tedy nahradil zásuvku 2 typem průchozí, fungovalo by to vůbec tak, jak jsem si vymyslel?
Rád bych se vyhl sekání průchodu do originální krabice, abych nic nepoškodil. Měl jsem je odšoubovanou krytku a má to pouze vstup (zdá se, že to není průchozí zásuvka)
Kdyby se udelala taková prasárna, že z originální zásuvky 1 půjde rozbočovač a z něj na 1. televizi a druhý fous by vedl do "jako zásuvky" 2 a tam byl koax tema F spojkama spojeny s tim schovaným prodlužovacim. Ten schovaný je bohužel příliš krátký aby dosáhl do krabice 1. (Aby to vypadalo ze je kablik zapojeny konektorem v zasuvce ale uvnitr by byl jen prazdny prostor se spojkou bez zasuvky)
ps: celý výtvor není hotový. Chybí krabice 3 a není propojení mezi krabicí 1 a 2
poslední varianta mě napadla nějak extrémně opatreně vysekat vedení v omítce od krabice 1 a nahradit originalní zásuvku zásuvkou průchozí, vést to do krabice 2 kde by se koaxy spojily a nebo sehnat delší koax a celé to vyměnit.
Nehce se mi to celé studovat... Ale "Zásuvku průchozí" jen v případě že je v ní rozbočovač který pro odbočku nemá výrazně větší útlum. Tyhle zásuvky jsou dělané pro STA, kde musí napájet až osum odboček za sebou a tudíž tam jsou trochu jiné napěťové poměry než u domácího vedení z antény. Asi bych raději volil normální rozbočovače. Napojit koax spojkou není problém, musí ale být dobře udělaná tedy kvalitní konektory dobře připojené.
Ano, je to bytový dům. Asi 4 podlažní a toto je druhé od spoda. To, ze krabice je ve společném vlastnictví, to máte pravdu a opravdu nerad bych do ní zasahoval.
Dvě dalši krabičky jsou proto, aby kabel schovaný (je to přes celý byt) a jen tak nelezl od lišt k telce a krabici i kvuli kocourovi, který rád všechno okusuje. Myšlenka je taková, ze ty části, co pokouše, budou krátké a půjde je vyměnit.
Takže tedy pokud bude zásuvka 2 průchozí a přivedu do ní propojkou přes rozbočovač a zesilovač ze zásuvky 1 signál, mohlo by to fungovat?
A varianta druhá - z zásuvky 1 rozhočovač, zesilovač a následně spojka s kablíkem v krabici 2 by mohla mít lepší vlastnosti.
Všem děkuji a omlouvám se za opožděnou reakci. Našel jsem příspěvky až teď ve spamu.
Třeba něco takoveho?
antena.cz/...
(ma to impedanci 75 ohmu, a F konektory)
Z zasuvky 1 asi metr kablík do toho zesilovace. Z něj jeden 1m kablík do settoboxu hned u něj (nebude ten signál moc zesílený třeba?) a druhý povede ke krabici 2, kde bude buďto vražený do průchozí zásuvky a nebo spojkou napevno spojený uvnitř krabice.
Pochopil jsem to správně prosím?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.