Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit autoradio doma

Od: andrys odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chtěl bych si doma v garáži zapojit 2 dinové autoradio, ale nevím jak na to, na youtube jsem viděl video jak někdo zapojil radio pomocí kabelu z notebooku, na praxich v garáži jsem viděl zase autoradio zapojené ve starém počítačovém zdroji. Poradíte mi prosím co je nejlepší a jak to zapojit? Zdroj i zmiňovaný kabel mám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

1x
Většina notebookových zdrojů je na 19Voltů! vy potřebujete 12Voltů, použijte tedy 12Voltovou větev z PC zdroje. Tuším, že žlutý + a černý -. U ATX zdroje je potřeba propojit konektor dle prvního obrázku.
Na druhém obrázku máte zapojení ISO konektoru autorádia. 8,3 (+) (paměť musí být stále pod proudem a 7 (-), druhý konektor na reproduktory dle potřeby. :)
Jak zapojit autoradio doma
Jak zapojit autoradio doma #2
andrys
hodnocení

Takže spojím zelený a černý drát, potom nachystam jeden z černých a žlutý a ten žlutý zapojim do +12 napájení a černý do zem-

kare
*palec* přesně tak.
andrys
hodnocení

A s tim 12 paměť, aut vol a osvětlení mám dělat co

+12V paměť je potřeba připojit na nějakou baterii, třeba do dálkových ovladačů. Jinak se při vypnutí vymažou předvolby. Osvětlení na +12V. Pozor na značení pinů!
autoradiahifi.cz/...

jm
hodnocení

0x
PC zdroje mají vývod 12voltů, takže najdete správné kabely a správné ždířky a vyrobte trafo pro dané účely potřebné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit autorádio

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]