Nejste přihlášen/a.
Zdravím , jde touto nabíječkou nabít gelový akumulátor? Podle návodu mi přejde že ano, ale když připojím svorky tak nabíječka ukazuje jen napětí ale nenabíjí. Děkuji.
0x
Zapnout jsi jí zkoušel? (zmáčknout čudlík)
Silně vybitou baterku to může vyhodnotit jako vadnou (zkratovaný článek) a nabíjet nezačne. Někdo tu hodil fintu zapojit pro začátek žárovku v sérii a tím nabíječku oblbnout...
Jaký ukazuje napětí?
Žárovku v sérii = zapojeno nabíječka, žárovka - baterka - nabíječka. Nevim nezkoušel jsem tohle řešim "blbou nabíječkou" a až napětí trochu stoupne tak chytrá jede v pohodě..
Někdo to tu nadhodil, nepřemýšlal jsem nad tim.. Fakt je že to měl na "blbý nabíječce" tak si to asi jen myslel...
Mám pocit že hodnotí napětí pod 10V jako zkrat jednoho článku, proto nezačne nabíjet. Jela by totiž do plynování = nebezpečí výbuchu..
0x
doplněno 03.09.21 13:26: Připojím svorky k akumulátoru, dám nabíječku do zásuvky, svítí display ukazuje napětí a prázdnou ikonu akumulátoru.
Mačkáním tlačítka MODE se ukáže ikona:
1. motocyklu (režim pro menší kapacitu s menším proudem)
2.auta(klasické nabíjení)
3.vločky (nabíjení při nižší teplotě při větším napětí)
4.Poté výchozí stav, při kterém nenabijí, dalším zmáčknutí zase bod 1.
(Při ikoně režimu slyšitelně sepne relé nabíječky) a ukazují se čárky v ikoně akumulátoru a ikona akumulátoru bliká.
Po nabití zůstává ikona režimu a ikona akumulátoru bez blikání a plná čtyř čárek.
Při přepólování se rozsvítí červená kontrolka a neukáže se napětí akumulátoru.
Asi tak bych popsal funkci
doplněno 03.09.21 13:32: První obrázek je nabíječka bez zvoleného režimu nabíjení.(nenabijí!)
Druhý obrázek je nabíječka s plně nabitým akumulátorem a zvoleným režimem "auta".

7Ah akumulátor nabíjet jen na režim "motocykl".
PS: tlačítko MODE jsou ty šipky.
Pokud se jedná o akumulátor s fastony třeba pro UPS tak přesně takový jsem nabíjel již zmíněnou nabíječku a bez problémů.
Pokud máte multimetr/voltmetr můžete ještě zkusit změřit skutečné napětí (pro zajímavost moje nabíječka mi naprázdno ukazuje až o 0,2V méně) a napětí při "nabíjení" na kontaktech akumulátoru, třeba to přispěje k vyřešení "záhady".
(Proč se při nabíjení akumulátor ihned odpojí, zda dojde k poklesu napětí akumulátoru nebo ztrátě kontaktu "v obvodu akumulátor, nabíječka")
Samozřejmě čím nižší napětí tím rychlejší sulfatace.
(Krystaly síranu olovnatého se tvoří v každém akumulátoru, ano s ohledem na stav nabití, ale tvoří).
Už staré příručky píšou, že
Například sezónní stroje (které většinu roku stojí, třeba kombajn
Berme tedy to napětí 12,4V jako obecné, dnes je plno akumulátoru "vylepšeno" vápníkem a jsou ještě náchylnější.
Schválně jsem se podíval na několik článků na internetu a snad záměrně se napětí sulfatace každý vyhýbá.
Tak to berte jako můj subjektivní názor nikoliv dogma.
0x
Zkuste jinou baterii - nabíjet touto nabíječkou.
Nabíječka může být vadná stejně tak jako baterie - zkuste vyloučit chybu u jednoho a vyhodíte to druhé.
Reklamoval bych.
Nejjednodušší je vzít baterku do krámu a rovnou vyzkoušet jestli jí jiný kus začne nabíjet...
Nebo můžeš vrátit, bez keců berou zpátky, ale stejný problém bude mít někdo další kdo jí koupí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.