Zdravím , jde touto nabíječkou nabít gelový akumulátor? Podle návodu mi přejde že ano, ale když připojím svorky tak nabíječka ukazuje jen napětí ale nenabíjí. Děkuji.
Silně vybitou baterku to může vyhodnotit jako vadnou (zkratovaný článek) a nabíjet nezačne. Někdo tu hodil fintu zapojit pro začátek žárovku v sérii a tím nabíječku oblbnout...
nabijecka
Ano ať kliknu kolikrát chci vždyt ikona nahoře zhasne a svítí dál jen napětí.. Jak to oblbne ta žárovka prosím?
asd1
Jaký ukazuje napětí?
Žárovku v sérii = zapojeno nabíječka, žárovka - baterka - nabíječka. Nevim nezkoušel jsem tohle řešim "blbou nabíječkou" a až napětí trochu stoupne tak chytrá jede v pohodě..
kare
Absolutně nepoužitelná ráda, nabíječka před nabíjením posuzuje napětí akumulátoru naprázdno, nikoliv odběr při nabíjení.
asd1
Někdo to tu nadhodil, nepřemýšlal jsem nad tim.. Fakt je že to měl na "blbý nabíječce" tak si to asi jen myslel...
Mám pocit že hodnotí napětí pod 10V jako zkrat jednoho článku, proto nezačne nabíjet. Jela by totiž do plynování = nebezpečí výbuchu..
kami123
Každá nabíječka je jinak inteligentní.
Fígl se žárovkou může oblafnout ochranu proti zkratu.
Takže v některých případech to může pomoct.
.
Gelová baterka je v podstatě to samé, co klasická.
Mám stejnou, nabíjí i gelovky, ale! Musí napětí akumulátor být větší než 10-11voltů jinak ho vyhodnotí jako špatný a nenabijí. Stačí připojit na chvíli na "hloupou" nabíječku nebo jiný 12voltovy zdroj a poté dát na Lidlackou nabíječku. doplněno 03.09.21 13:26: Připojím svorky k akumulátoru, dám nabíječku do zásuvky, svítí display ukazuje napětí a prázdnou ikonu akumulátoru. Mačkáním tlačítka MODE se ukáže ikona: 1. motocyklu (režim pro menší kapacitu s menším proudem) 2.auta(klasické nabíjení) 3.vločky (nabíjení při nižší teplotě při větším napětí) 4.Poté výchozí stav, při kterém nenabijí, dalším zmáčknutí zase bod 1. (Při ikoně režimu slyšitelně sepne relé nabíječky) a ukazují se čárky v ikoně akumulátoru a ikona akumulátoru bliká. Po nabití zůstává ikona režimu a ikona akumulátoru bez blikání a plná čtyř čárek. Při přepólování se rozsvítí červená kontrolka a neukáže se napětí akumulátoru. Asi tak bych popsal funkci doplněno 03.09.21 13:32: První obrázek je nabíječka bez zvoleného režimu nabíjení.(nenabijí!) Druhý obrázek je nabíječka s plně nabitým akumulátorem a zvoleným režimem "auta".
nabijecka
To s napětím vím, ale tady ukazuje 12.10V a stejně nic, bliká při nabíjení ukazatel podle čárek? Mě jen svítí napětí a nic..
kare
Ještě jedna podstatná věc! 7Ah akumulátor nabíjet jen na režim "motocykl". PS: tlačítko MODE jsou ty šipky.
nabijecka
Při připojení na baterii mi svítí jen displej jak na první fotce. Po stisku tlačítka mi jen problikne kontrolka motorky, a hned zhasne tak nevím.
kare
Máte dobrý kontakt svorek s akumulátorem? Pokud se jedná o akumulátor s fastony třeba pro UPS tak přesně takový jsem nabíjel již zmíněnou nabíječku a bez problémů.
nabijecka
Kontakt je dobrý čistil jsem to.. A je to baterka která se používá na upsky..
kare
Kupte tedy nový akumulátor, stejně bude zasulfatovaný (sulfatace) pokud byl dlouhodobě vybitý pod 12,5V. V opačném případě ihned nabijte než k tomu dojde. Pokud máte multimetr/voltmetr můžete ještě zkusit změřit skutečné napětí (pro zajímavost moje nabíječka mi naprázdno ukazuje až o 0,2V méně) a napětí při "nabíjení" na kontaktech akumulátoru, třeba to přispěje k vyřešení "záhady". (Proč se při nabíjení akumulátor ihned odpojí, zda dojde k poklesu napětí akumulátoru nebo ztrátě kontaktu "v obvodu akumulátor, nabíječka")
asd1
12,5?
Souhlas s měřením proč to odpojuje... Může být vadná jak baterka tak nabíječka...
kare
Když napíšu pod 12,4V tak by to už vyhovovalo? Samozřejmě čím nižší napětí tím rychlejší sulfatace. (Krystaly síranu olovnatého se tvoří v každém akumulátoru, ano s ohledem na stav nabití, ale tvoří). Už staré příručky píšou, že Například sezónní stroje (které většinu roku stojí, třeba kombajn ) se doporučují připojit ke zdroji o napětí o 12,5Volt tak, aby právě napětí akumulátoru neklesalo pod tuto hodnotu, například z důvodu sulfatace. (Nechtějte, abych to hledal, to by bylo jak Peroutkův článek ) Berme tedy to napětí 12,4V jako obecné, dnes je plno akumulátoru "vylepšeno" vápníkem a jsou ještě náchylnější. Schválně jsem se podíval na několik článků na internetu a snad záměrně se napětí sulfatace každý vyhýbá. Tak to berte jako můj subjektivní názor nikoliv dogma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.