Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení subwooferu

Od: tomasd* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu.

Mám zesilovač Kenwood KR-V9090. Teď jsem si koupil starší subwoofer SONY SM-WMSP1 (8ohm,100W).

Na zesilovači je výstup subwoofer (cinch). Subwoofer má jeden cinch. Propojil jsem a subwoofer hraje velmi velmi potichu.

Záleží na propojovacím kabelu? Musí být k tomu určený, nebo lze použít jakýkoli kabel cinch-cinch?

Na zesilovači nemám tlačítko "sub on, off" , ale na dálkovým ovladači toto tlačítko je. To znamená že mám smůlu a bez dálkového ovládání (které nemám) subwoofer nezapojím? Proč ale hraje potichu...

děkuji za odpověď!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ten cinch výstup subwooferu ale není ze zesilovače, je to nízkoúrovňový signál pro připojení aktivního subwooferu (s vlastním zesilovačem).
Ten subwoofer můžete zkusit připojit jako center ze zesilovače, ale půjdou do něj i vysoké frekvence.
Taky je ale možné, že z center výstupu nic nepůjde, pokud to budete krmit stereo signálem.
Nejlepší možnost bude zakoupit k subwooferu vhodný zesilovač s pásmovou propustí.
Zapojení subwooferu

tomasd*
hodnocení

zkoušel jsem připojit z "center" , ale bohužel nic,

Nemám moc chuť zkoušet ještě zesilovač k subwooferu, prodejci mně zřejmě moc neporadí a najít odborníka

aby mně vytipoval vhodný zesilovač asi těžko v okolí najdu.

Přesto moc dík za odpověď

Tomáš

Je potřeba nakupovat v odborné prodejně.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud něco kupuji,musím vědět,k jakému účelu to bude sloužit.Buď chci poslouchat kvalitní HIFI reprodukci hudby,nebo jen dunění basů.Subwoofery slouží jen k reprodukci basů.Signál hudební stereofonní je složen z hudby v kmitočtovém rozsahu 20 - 18 000 Hz.Pokud celý signál se budu snažit reprodukovat jen SW. budu poslouchat jen ten úsek 20 - 600Hz,pro něž je reproduktor určen.Dokonce nebudu poslouchat ani stereo,SW. pracuje ve formátu zmoněného sterea,jsou do něj připojeny oba hudební kanály.Stereo signál se šíří a vnímá jen u vyšších kmitočtů,basy se ve stereu nešíří.

Pokud mám zdroj hudby,který využívá "levný"rozsah 100 - 15 000 Hz, kde basy pod 100 Hz už mají úroveň sníženou na nulu,pak se není čemu divit,že úroveň poslechu je tak nízká.

Já jsem starý hifista,který musí ke kvalitnímu zesilovači mít pořádné beedny kde hudbu teprodukují tři výkonné reproduktory.

JABRAKA

hodnocení

0x

V přijímači jsou 3 zesilovače, takže další zesilovač není potřeba. Vypadá to, že hlasitost třetího se dá ovládat jen z dálkového ovládače, viz str. 34 manuálu. Četl jsem to ale jen zběžně. Doporučuju přečíst pozorněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]