Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelit nebo internetová Tv

Od: denny276® odpovědí: 17 změna:
Zdravím moji milí *slunce* Jdu s otázkou, zda je lepší satelit nebo internetová Tv. Volali mamince s nabídkou,dle ní výhodnou, spojení i s mobilem a internetem (od té společnosti má již oboje zmíněné). Pomineme- li tento fakt, jaké mají výše uvedené možnosti plusy a mínusy? Satelit doma má již mnoho let, platí za něj čtyři sta za měsíc plus ještě nějaké peníze navíc za rok. Satelit se i při drobné nepřízni počasí seká. Bydlíme u lesa v dolíku. Internet tam na PC a nrb jde normálně a nemá potíže s vypadáváním. Nyní již mnoho let poskytuje Vodafone, po mnoha peripetiích a nefunkčním připojení vycházel Vodafone jako nejlepší varianta. A opravdu s ním dodnes nemáme problémy. V tv jde hlavně o to aby běžely sportovní kanály, jako jsou Eurosporty, o žádné jiné v podstatě nejde. Děkuji za Vaše náměty a zkušenosti. Pěkný den *slunce*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak když už jednou platí internet a k tomu ještě 400 za satelit tak dobrou Iptv za ty 400 pořídí taky a bude to bez výpadků, s nahráváním a archivem. Základní nabídka iptv je běžně kolem 200/měs. a ty sport kanály by se měly dát za 200 připlatit.

Co jsem měl pár měsíců LepšíTV tak můžu říct, že ten archiv je silně návykový. Příjdeš v devět ze zahrady a pustíš si program co začal v 8. 15 nebo ve 3 odpoledne.

Kdyby nebylo jasně řečeno, že jde o rodiče, poradím ti , že mladý člověk si dokáže vygooglit i rozumnější cenu než mají čeští opertoři IPTV ale předpokládám, že lidi 60+ už nebudou chtít posílat 7doláčů někam do Ruska Číny nebo Turecka.

hodnocení

No,snažila jsem se jim to takto vysvětliti.. večery tráví spolu u tv a přes den sem tam dědouš prošvihne nějaký program..takže js byla toho názoru,že by jim archiv mohl vyhovovat. O celkovou cenu jim nejde, spíš jsem chtěla vyřešit to jejich pokrytí signálu. No dnešní debata zatím bez výsledku- dědouš si třeba na satelitu, protože "blbne jenom občasa ho už roky a hlavně ten antéňak je přece tak milý a ochotný pán", moje nervy, přitom dostat ho kolikrát k nám, je boží umučení. Bydlíme tady v malém městě, ten antéňak je místní, má zde obchůdek s elektrem, snad ještě dříve než jsem se narodila,a právě již řadu let montuje satelity. Nehledě na to,že co každý rok kupují naši nový adaptér nebo " tu krabičku"... Satelit je přidělaný na dvoumetrové tyči nad střechou, protože to je prý hrdina varianta.. také jsem spíše pro internetovou tv, i přesto, že zde byl zmíněn minus v podobné velké odezvy..
jiofa

Na satelitní vysílání nepotřebujete každý rok nové zařízení (přijimač). Já mám přijimač ( Vantage) od roku 2008 a nepotřebuji žádnou změnu, jen karta je vyměněna kvůli kodování.Jen z důvodu kodování byla nutná výměna karty (popřípadě tedy jednou u nějakého "šuntu" přijímače výměna přijimače). Divím se, že odborník vám nedokáže spolehlivě říct, jestli tam je tedy signál udržitelný stabilně, nebo to je neustále pokus o nemožné. Taky parabola na dvoumetrové tyči není ideální a jestli se větrem kymácí, tak se nedivte , že signál vypadává. Taková parabola musí být řádně ukotvena a nesmí se pohybovat v pozici. Pokud to jednou řádně nastaví a naladí, není možné aby tam pořád chodil. Není nutné,opakují není nutné aby tam neustále něco šteloval. Buď mu to vyhovuje, že ho pořád platíte ale u mne to je amatér, který nedokáže stabilně vyřešit příjem a nebo říct vám, tady to je problém který je neřišitelný z hlediska sat. přijmu. Pokud to máte vůbec satelit, nějak mi to je podezřelé, jestli nejde o DVB-T2 čili pozemní vysílání.

jiofa

Něco jsem se namontoval známým sat. přijmu a jednoznačně určil, jestli v tom a tom místě je možné parabolu umístit nebo nikoliv. Dodnes to každému funguje bez jediné opravy či úpravy, Jako amatér bez jediného měřícího přístroje s nožem, šroubovákem, kombinačky, klíčem na matice. Samozřejmě příslušný materiál a zařízení k instalaci sat. přijmu.

Tak to zpětné přehrávání jde samozřejmě i na skylink live TV, stačí si to jen aktivovat po přihlášení na skylink stránky. Výhoda je, že můžete TV sledovat až na 4 zařízení současně, bez použití dalších setoboxu. Takže pokud mají smart TV a internet, nic dalšího neni třeba. Vše co platí na kartě, půjde i přes net. Nevýhoda je, že skylink Eurosport 1 a Eurosport 2 už dávno vyřadil z nabídky. Další sporty tam samozřejmě jsou nebo to co si dál predplati. A jak jsem už psal, můžou vyzkoušet další iptv zdarma.
hodnocení

Rozumím,co mi chcete sdělit. Také se mi nepozdává úplně jeho chování. Mívali jsme satelit tehdy, když jsem bydlela v bytě na sídlišti nějaký čas a vše běželo mnoho let bez problémů, a vlastně asi i běží do teď, bývalý si nestěžuje.. prostě jednou přišel pán, namontoval satelit a bylo. Bez sekání a bez dalšího lítání. Já si právě laicky myslím,že u nás zřejmě nejde dosáhnout onoho stabilního satelitního příjmu. Sice nechápu, jak příjem satelitního vysílání funguje, ale vím že to není jako kdysi bývaly nastavené antény, že musela mít "výhled". Fakt je to satelit, není to DVBT. Takže buď z našich jen tahá peníze (ale že mu to není hloupé, a také to dlouhé čekání na něj) a nebo nemá patřičné vzdělání a věří tomu,že se mu třeba možná někdy povede docílit správného signálu..
@jiofa nejčastěji měnili tu krabičku, do které se strká karta. Vždy když byl nějaký problém,tak antéňaka první věc byla- máte to starý.. a maminka odpovídala že je má rok, že to má napsané v kalendáři...a stejnak ..

hodnocení

0x
Když při drobné nepřízni počasí vypadává satelit, tak to chce nechat seštelovat parabolu.
hodnocení

Ten údržbář je tu velmi často, a prý to jinak nejde naštelovat,aby to fungovalo lépe.
jiofa

Ano. Špatně seřízené. Jinak bratr má v Železném Brodě internet tv (nevím od koho) a např. při sport. utkání volal, že jsme vyrovnali na 1:1 (hokej). Já jsem mu odpověděl, že vedeme už 3:1. Spoždění jako prase.

Tak místo údžbáře zavolej nějakýho anténáře. Ten na to má přístroje a nastaví parabolu tak jak má být. Aby vypadl satelit tak musí padat mokrý těžký sníh a zalepit celou parabolu. Jinak se mi nestalo aby vypadl signál.

hodnocení

Jasně, špatně jsem to napsala. Je to normální antéňak,a na to veškeré měřící přístroje. Kolikrát tam běhá a přeměřuje. Nikdy to moc nepomůže. A ten signál tak vypadává, nevymýšlím si. Nejde o to,že občas jen kostičkuje,ale vyloženě se sekne a ende.. Vyměnilo už,co se dalo a stejne nic..
Pokud to nekostičkuje a rovnou to zamrzne, tak by mohla být závada v samotném přijímači. Vlastní zkušenost u jednoho přijímače. Koupil jsem VU+ a od té doby maximální spokojenost.

hodnocení

0x
Satelit jsem měl, ale jak začali zvedat základní poplatky tak sem ho zrušil, navíc se také při nepříznivem počasí sekal protože před domem mam vzrostlé stromy a není přímí výhled na družici.
Dvbt2 mam horší příjem než dvbt1, ale mam dobrého poskytovatele internetu a časem budu si muset připlatit 200kč za rychlejší tarif ke kterému je iptv a za další poplatky placené kanály.
Koukněte na stránky vašeho poskytovatele internetu za kolik nabízí iptv.
jiofa

Satelit nejspolehlivější příjem tv. Za 11 let provozu 4x výpadek. 2 x za extremní oblačnost (prý vrstva mraku až 10 k a 2x zasněžený mokrou futeří.

hodnocení

0x
Pokud již má internet může si IT zkusit od různých poskytovatelů, většinou týden, jinde i měsíc zdarma. Nakonec i ten skylink už jede i přes IT.

jirib
hodnocení

0x
Dost zásadní otázka je,na jaké programy "maminka" kouká a jak dobře "vidí".Jestli nutně potřebuje HD nebo ji stačí ořezanej pozemák.Archiv bude mít jen přes počítač nebo tablet(mobil).
Parabolu seřídit nebo aspoň 100cm.

jabraka*
hodnocení

0x

Mnoho let si užívám televizi a internet od O-2.Televize jde používat i jakocze záznamu,takže neuteče žádný program.U SMART televizoru není problém i sledování internetu.,nebo promítání uložených obrázků a videí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]