Nejste přihlášen/a.
Mám koloběžku s poměrně vysokou kapacitou baterie / 32 Ah- 60 V/. Jedno nabití je cca 2 kWh- Vaše bude mít cca třetinovou až čtvrtinovou baterii / nechce se mi přepočítávat kWh, Ah či Volty9, tj odborným odhadem cca 0,5 až 0,7 kWh elektřiny, což je při ceně cca 5 Kč/kWh cca 2,50 až 3,50 Kč/ nabití.
tady je názorně vidět, že spousta lidí nezná elementární matematiku ve formě nákladů za energie aneb když stojí 1kwh 5,- kolik mě vyjde nabití věci, která má X kWh nebo Wh baterii
No a když neznají, tak se zeptají a pak vyleze krtek a reje a reje. Podruhé se radši nezeptají. Aby z nich někdo nedělal bl..e.
tak ono je to někdy smutné...chápu, že některé dotazy jsou věcné a každý nemůže vědět všechno...ale zrovna tento je typ dotazu, který by neměl zaznívat
Tady se furt ohání kWh ale co takové poplatky za distribuci elektřiny stanovené ERÚ
Nebo, daň z elektřiny, stálé platby , ostatní vyúčtované položky
To vám taky hned naskočí pálka.
Vysvětlíte mi, jak se změní "poplatky za distribuci elektřiny stanovené ERÚ Nebo, daň z elektřiny, stálé platby, ostatní vyúčtované položky..." v sovislosti s počtem nabíjených koloběžek? Já myslel, že se právě tyto stálé poplatky bez ohledu na spotřebovanou energii nemění. Ale třeba se pletu .
Nejspolehlivější a nejpřesnější způsob jak to zjistit, je pořídit si ( třeba tady) "přenosný"elektroměr. Ten se zapojuje přímo do zásuvky, do něj pak připojíte nabíječku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.