Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velká je spotřeba el.proudu nabíjení elektrokoloběžky

Od: zuza* odpovědí: 17 změna:
Často si nabijím u babičky elektrickou kolobežku XIAOMI ELECTRIC SCOOTER 3/PRO/PRO 2.(350W motor).Moje babička si myslí,že to nabíjení žere moc el.energie a že se potom v ročním vyúčtování nedoplatí za fakturu.Jsou opravdu elektrokoloběžky žrouty energie a kolik jedno nabíjení stojí peněz,že bych ji to případně proplatil?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Xiaomi Scooter 3 má kapacitu baterie 275 Wh. Její plné nabití (od nuly), pokud budeme brát v potaz ztráty, spotřebuje ze sítě maximálně kolem 350 Wh energie. Při ceně 5 Kč/kWh vychází jedno plné nabití na 1,75 Kč :)

hodnocení

1x

Neznám tu nabíječku a jaký tarif máte u dodavatele elektřiny. Ale zcela jistě do pětikoruny na úplné nabití úplně vybité koloběžky. Ale spíš do třech korun.

hodnocení

1x

Mám koloběžku s poměrně vysokou kapacitou baterie / 32 Ah- 60 V/. Jedno nabití je cca 2 kWh- Vaše bude mít cca třetinovou až čtvrtinovou baterii / nechce se mi přepočítávat kWh, Ah či Volty9, tj odborným odhadem cca 0,5 až 0,7 kWh elektřiny, což je při ceně cca 5 Kč/kWh cca 2,50 až 3,50 Kč/ nabití.

krtek6
hodnocení

0x

tady je názorně vidět, že spousta lidí nezná elementární matematiku ve formě nákladů za energie :) aneb když stojí 1kwh 5,- kolik mě vyjde nabití věci, která má X kWh nebo Wh baterii :)

No a když neznají, tak se zeptají a pak vyleze krtek a reje a reje. Podruhé se radši nezeptají. Aby z nich někdo nedělal bl..e.

krtek6

tak ono je to někdy smutné...chápu, že některé dotazy jsou věcné a každý nemůže vědět všechno...ale zrovna tento je typ dotazu, který by neměl zaznívat

Ona je taky otázka, zda a jak výrobce zveřejňuje parametry akumulátoru ..

No a kolik tě teda vyjde nabití, chytrolíne? Jaká je účinnost nabíječky? Jaké jsou tepelné ztráty?

hodnocení

0x

Tady se furt ohání kWh ale co takové poplatky za distribuci elektřiny stanovené ERÚ

Nebo, daň z elektřiny, stálé platby , ostatní vyúčtované položky

To vám taky hned naskočí pálka.;)

Vysvětlíte mi, jak se změní "poplatky za distribuci elektřiny stanovené ERÚ Nebo, daň z elektřiny, stálé platby, ostatní vyúčtované položky..." v sovislosti s počtem nabíjených koloběžek? Já myslel, že se právě tyto stálé poplatky bez ohledu na spotřebovanou energii nemění. Ale třeba se pletu *nevi*.

Možná že se pletu

Ale co sem si u sebe všim, tak čím vyšší spotřeba, tím vyšší poplatky.

Jak velká je spotřeba el.proudu nabíjení elektrokoloběžky
@juraja ale já přece uvádím celkovou cenu za elektřinu, což prakticky přesně odpovídá těm tvým 4,98 Kč ;) nikdo tu nepočítá jen se "spotřebovanou", což bývá kolem. 1-2 Kč/kWh.

Jo, dobrý, nasadil sem brýle a už to vidím*hi*:-D

hodnocení

0x

Jedno nabití sežere asi tolik peněz jako deset kafí z rychlovarné konvice :)

Tak to nesmím říct ženě, už vidím to ultimátum "Buď kafe, nebo e.kolo"*smich*

hodnocení

0x

Nejspolehlivější a nejpřesnější způsob jak to zjistit, je pořídit si ( třeba tady) "přenosný"elektroměr. Ten se zapojuje přímo do zásuvky, do něj pak připojíte nabíječku.

prik
hodnocení

0x

Kup si měřič spotřeby do zásuvky a babička bude spokojená

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]