Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jak vyřešit zálohování PIR čídla při výpadku elektřiny? U alarmu mám bezdrátové PIR čidlo (7-14V) napájené z ploché 9V baterie. Abych nemusel 3x do roka měnit baterie, přivedl jsem si k čidlu 12V napájení. Jak zapojit dohromady beterii a 12V napájení, aby vše fungovalo dohromady? Když nepůjde proud, aby čidlo fungovalo na baterii?
Našel jsem tenhle přepínač:
Je ještě nějaká jiná alternativa jak vše vyřešit. Popřípadě budu rád za každý jiný (co nejmenší) přepínač, tak aby se mi ideálně vešel do čidla.
Zapojíš 9V baterii přes diodu a je to hotovo.. Mezi + baterie a + PIR zapojíš diodu tak, aby na baterii byla anoda a na PIR katoda... Je to proto, aby proud zdroje (vyšší napětí) netekl do baterie při provozu na zdroj.
V podstatě ano.. Obyčejnou usměrňovací diodu ... Třeba nějakou takovou: gme.cz/...
Nebo stejným způsobem, ale místo zdroje centrální baterii a zase přes diodu... Respektive akumulátor a ten dobíjet...
ne, vše tohle dáš místo toho 12V zdroje a budeš mít 12V zálohovaných powerbankou. Těch 12V pak můžeš použít i na jiné čidla. Do něčeho máš to PIR přece připojené?
Teď čtu, že to máš bezdrátové. To řešení s diodou je celkem elegantní, baterka takto vydrží dlouho . Dával jsem to jako alternativu.
Osobně bych volil u ZS záložní baterii pro celý systém někde u záznamového média-tedy kabelové rozvody pro každé čidlo, většinou se to v rodinných domech takto dělá kvůli spolehlivosti. Baterky v čidlech by mě nebavilo měnit.
Ovládací jednotka má svůj vlastní záložní zdroj. Nicméně čidla jsou komplet bezdrátový a baterie se mi též v čidlech několiktrát do roka měnit nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.