Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení nového relé na bojler

Od: novak odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,prosím o technickou informaci jak zapojit nové relé výroby Elko VS116KDle přiložených obrázků je u původního:svorka A2 - modré nulové vodiče(elektrokotel + bojler)svorka 5L3 - hnědý vodič přívod fáze od sousedního jističesvorka 3L2 - hnědý vodičsvorka 4T2 - hnědý vodič
Zapojení nového relé na bojler
Zapojení nového relé na bojler #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
A1 na A1
A2 na A2
L2 (přívod) na 11
T2 (vývod) na 14
novak
hodnocení

Můžu se na to spolehnout?

Díky

Teď čtu váš popis znovu a nějak mi nesedí s fotkou (nepíšete nic o A1, ale píšete o 5L3, kam nemá důvod nic vést). Ale bral jsem to dle fotky a tak by to mělo být správně. Co bylo na A1 a A2 půjde opět na A1 a A2. A3 zůstane nevyužitá (ta by se zapojovala v případě malého ovládacího napětí, ale vy to máte na 230V). Na novém relé máte potom jediný spínaný kontakt a ten zapojíte jako NO (bez napětí rozepnutý), což jsou kontakty 11 a 14. Ty když mezi sebou prohodíte, tak to na funkci dokonce nemá žádný vliv. Takže platí můj první příspěvek :)
kami123

Taky v tom nevidím problém. Jen to foto mohlo být lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení bojleru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]