Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si varnou desku. Ta se po 15 měsících pokazila, vyřešili to výměnou zboží. I nová varná deska se po 9 měsících pokazila (bouchla a vypojila pojistky). Bohužel na to prý již není záruka. Myslel jsem, že když zboží vymění za nové, běží nnová záruční doba. No, jenže co s tím? Očividně je špatný výrobek, lze teď nějak postupovat, než zaplatit 1500 jen za příjem do servisu? Oprava vyjde určitě víc, než nová deska...
"Myslel jsem, že když zboží vymění za nové, běží nová záruční doba"
To bejvávalo. Od té doby, co se do zařízení montují "kurvítka", která občas odstaví přístroj omylem ještě v záruce už to tak není. Kam by výrobce přišel, kdyby si zákazník měnil zařízení kolem dokola vždycky těsně před koncem další záruky?
Že by často oprava vyšla dráž, než nové zařízení také není nic nového. Je to z podobných důvodů - výrobce nepotřebuje, aby bylo zařízení zbytečně dlouho v provozu. On potřebuje vyrábět a prodávat stále nové spotřebiče. Takže místo výměny součástky za pár korun si holt koupíte zařízení nové a staré s banální závadou hodíte do kontejneru. Že tím dostává na zadel (nejen) ekologie je mu jedno.
Když máte štěstí, spotřebič je neopravitelný a prodejce nemá stejný na výměnu, musí Vám vrátit peníze. Za vrácené peníze si pak od jiného prodejce koupíte stejný spotřebič nový, s plnou zárukou. To se mi nedávno povedlo se septopboxem, který odešel 14 dní před koncem záruky .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.