Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušička - reklamace trvá víc jak 30 dní

Od: pete25 odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

ani né půl roku máme sušičku od Whirpool a už odešlo čerpadlo. Závadu jsme nahlásili 14.7.2021 a teď v sobotu už to bude 30 dní. Na to aby přijel technik totiž nemají čas. Vždy řeknou že mají plný týden a zavolají na záčatku dalšího (nezavolají, takže se opět připomenu a to už mají týden zase rozplánovaný a pořád dokola.) Technik už u nás byl, řekl že je to čerpadlo a že ho objedná, ale už zase nemají čas.

Jde mi o to - Sušička je zakoupena z Alzy a ta jí také přivezla. Při reklamaci delší 30ti dnů mám možnost odstoupit od smlouvy, že? Jak je to ale s vrácením? Mám povinnost jí odvézt já? Nebo by si jí měli vyzvednout oni?

Díky!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

s alzou bych zatim nic neresil a volal primo na whirlpool, maji nasmlouvane servisy ve vasem okoli a nekter na to kaslou, radeji davaji prednost praci kterou plati zakaznik nez reklamacim z kterych moc nemaji, zavolejte na whirlpool a tam si stezujte

tracking
hodnocení

0x

Ano, ale ve vašem případě ne, byl vám sdělen způsob řešení reklamace se kterým jste souhlasili. Nicméně můžete se obrátit na alzu, ať to popošťouchnou.

pete25
hodnocení

Takže stačí aby jednou přišel servisák, řekl že je potřeba koupit nový čerpadlo a pak se na to můžou vykašlat? To už pak 30ti denní lhůta neplatí? Ani když jsem nic nepodepisoval, když u nás byl ten servisák, že s něčím souhlasím?

hodnocení

0x

Reklamaci jste uplatnil u koho? U prodejce?

Nebo jste si vybral nějakého záručního servisáka a s ním jste se dohodl?

pete25
hodnocení

Volal jsem přímo na Whirpool a od něj mám i potvrzení od přijetí požadavku, pak už se to řešilo přes nějaký jejich dohodnutý servis tady u nás.

Měl jste reklamovat u prodejce, tak jak je stanoveno zákonem. Vybral jste si dohodu o reklamační opravě. Alza neví o Vaší reklamaci?

Máte čím doložit Alze, že jste na jejich radu reklamoval přímo u autorizovanému servisu?

Citace Alzy Zboží následně donesete na jakoukoliv prodejnu nebo zašlete přepravní službou na adresu níže.

pete25
hodnocení

Ano jako první jsem volal na Alzu, tam mi dali číslo na Whirpool. Takže tam asi nějaký záznam mají, že jsem řešil reklamaci.

Aha.. takže se asi stejnak vyplatí počkat než doprava sušičky na nejbližší (60km) prodejnu Alzy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]