ahoj, teď mi přišla takováhle smska, která po rozkliknutí chtěla kód. když jsem ho tam napsala, ukázalo se mi tohle. jako nic posílat nebudu, ale neví o tom někdo víc? třeba jak se dostali k mému číslu? vím že je to očividně scam, ale stejně. dík.
Není to vůbec nic, jen odkaz na tuhle "poznámku" a kód, abyste si ji vůbec mohla zobrazit. Skymemo je normální online služba na vytváření a sdílení poznámek. Pravděpodobně anonymní, proto jí ""útočník"" využil.
Stačí zavřít stránku v prohlížeči a ignorovat to "zjistit" telefonní číslo není žádný problém, ono to stačí rozesílat na jedno číslo za druhým, počet možných kombinací je narozdíl od e-mailu omezený a pevně daný A když na to jeden z tisíce skočí, má vyděláno.
Jak může v dnešní době ještě někdo tápat... Odkazy otvirejte z ověřených zdrojů. Maily čtěte z adres známých, ne cizí kdoví jaké... Smazat, blokovat, neřešit
teo
taky mi to dnes přišlo jako sms. Ani jsem to neotviral ani nic nezadával. Odesílatel byl INFO, stejný jako když posílájí info o samsmsung účtu atd. Mobil mi neumožňuje blokovat sms z INFO...
Takových zpráv už jsem dostal... První chyba byla, že jste kamkoliv zadávala jakýsi kód, když netušíte o co jde. To se prostě nedělá. Podobné zprávy okamžitě bez otvírání mazat, nereagovat.
Zjistit Vaše číslo přece není problém. Nikdy jste nic nekupovala přes Internet? Nikdy jste číslo nikam nezadávala při registraci kamkoliv? Vaše číslo koluje nezadržitelně světem a nic s tím nenaděláte.
Ale buďte bez obav, tyhle zprávy rozesílá většinou automat na náhodná čísla a majitel oné bitcoin peněženky ani netuší komu.
@eri Dobrý den. Také mi včera přišlo úplně to samé a udělala jsem tu chybu, že jsem otevřela. Těžko se už ale rozlišují zprávy od operátora od takových spamů. Nicméně mě to dost vyděsilo a jsem ráda, že nejde pouze o mě, ale o hromadný email.
Tady je dobře vidět, jak jsou lidi vystrašení. Jasně, opatrnost je na místě, ale opravdu není nebezpečné přečíst si poznámku na seriózní internetové stránce, ať už je v ní napsané cokoliv v SMS se ani nedá odkaz zamaskovat aby vedl jinam, takže co je v textu, tam i odkaz vede. V mailu se dá samozřejmě najetím na odkaz zjistit, kam skutečně vede.
Už uběhlo 48 hodin. Rozeslal hacker slibované videa všem Vaším kontaktům nebo ne? Děkuji za odpověď.
antital3nt
to je dobra sranda , minule kdyz mi neco podobneho prislo s temi videi ,tak jsem tomu blbeckovi jeste pridal jedno video navic jak masturbuji a poslal mu ho at ma co delat ,…. IDIOT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.