Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel C rychlonabíjení

Od: mat* odpovědí: 11 změna:
Zdravím , má někdo zkušenost s VÝRAZNOU ztrátou rychlosti dobíjení díky delšmu kabelu než 1m.?
A ty C kabely jsou všechny brány jako vysokorychlostní? vždyť tam není žádné číslo...

Kabel C rychlonabíjení

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z USB C moc zkušeností nemám, ale microUSB jsme kdysi měřili a rozdíl v proudu který se přenesl byl opravdu velký - i několikanásobek.

jabraka*
hodnocení

2x

Jsou to kabely datové.Pokud je některé zařízení používá ki nabíječkám,jsou to jen přípojky.Rychlonabíjení je záležitost vlastní nabíječky,ne kabelu.

JABRAKA

matesmates*
hodnocení

To je ale divný , neboť nabíječkou to není a přes kabel se dá nabíjet ale pomalu...
Takže mobil

@matesmates - vyzkoušejte ten kabel na jiném mobilu, kde máte vyzkoušené, že rychlonabíjení funguje. Mobil je to poslední, kde bývá chyba. Ta rada nade mnou je nesmysl, opravdu to tak není, rádce se mýlí.

hodnocení

2x

Ano, mám. Jsou kabely USB C, které rychlonabíjení nepodporují. Záleží tam na průřezu vodičů v kabelu. No a k těm jen datovým kabelům - naopak jsou Céčkové kabely, které jsou jen pro nabíjení, data nepřenesou. Mám takové v šuplíku. Vesměs platí, že značkové kabely podporují rychlonabíjení, u těch z Číny je to občas loterie.

Ještě doplním - rychlonabíjení je záležitostí nabíječky a kabelu, bez debat.

Ještě doplním - rychlonabíjení je záležitostí nabíječky a kabelu, bez debat. A já doplním ... a mobilu, který toto nabíjení umožní. U starších mobilů, které to neumějí, nabíječka ani kabel rychlé nabíjení nevyřeší...

S tím mobilem to je pravda - to mě ani nenapadlo, že by to někdo zkoušel u mobilu, který to neumí. Ale možné je všechno.

matesmates*
hodnocení

Je to kabel ...
Vůbec mě nenapadlo že by se mohl polámat a přesto stále nabíjet , byť pomalu .
Děkuju všem.

Díky za zpětnou informaci. Takže se potvrdilo to, co jsem napsal - k rychlonabíjení je potřeba adekvátní mobil, nabíječku, která jej umí a i ten kabel, což někteří nevěděli.

riva
hodnocení

1x
Do USB je za pár korun mezikus, který ukazuje proud a napětí, takže je hned kontrola jestli dochází k rychlonabíjení. Vlastní rychlonabíjení je věcí komunikace vhodné nabíječky a vhodného mobilu.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

taky mam u mobilu rychlonabijeni ale ne vzdycky se spusti, vypocitava to i podle baterky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]